Gå videre til hovedindholdet

Hjemmelavet Chipotle, er det det værd?

Så fik jeg købt jalapeños. 2 kg kom med hjem og så lokkede jeg lidt med jer og fik afsat et halvt kg til Pernille. Så jeg endte om med 1,5 kg til mig selv.
 Det her er 750 gram inden jeg gik igang med at rense dem. Det foregik med handsker på. Det er så træls at pille sig i øjet bagefter hvis man har haft fingrene i chilier.
 Så kom jeg igang, det tog faktisk pænt lang tid.
 De blev lagt på røgovnens små riste, fine og sprøde.
 Og efter 1,5 time i ovnen ved ca 70 grader så de sådan her ud.
 Og 3 dage i den almindelige ovn ved 50 grader fik det sidste vædske ud af dem. Mørke, tørre og med en dejlig røglugt.
Og efter en tur i krydderi kværnen venligst udlånt af mine søde venner Peter og Karina, Kom denne pulver frem.


Så efter 3-4 dage i røg/chilie dunst i hele huset stod jeg med et slutprodukt på 182 gram. Det er ikke meget når man tænker på at jeg startede med 750 gram.


Det smager ikke som mit købte produkt men det er derhenad. Om jeg gør det igen, ved jeg ikke rigtig. Det er jo supersjovt sådan alt lave sit eget, men når jeg for 45 kr kan købe et færdigt produkt til en noget billiger kg pris. Ja jeg ved det faktisk ikke.


De resterende chilier bliver til syltede skiver. Og lur mig om de ikke kommer på om et par dage.

Kommentarer

 1. Sikke et spændende projekt!
  Det kan godt være kiloprisen er høj, men mon ikke du så også har chipotlepulver til de næste mange år, hvis der skal bruges lige så lidt som af det man køber :-)
  Det kan være man skulle spørge i den lokale grønthandel om de kan skaffe dem hjem. Synes tit det ville være rart med en ordentlig portion jalapeños i fryseren!

  SvarSlet
 2. Heidi, Jeg er bange for at mit forbrug af chipotle pulver er til grænsen til det sygelige:-)

  Min grønthandler var mere end villig til at skaffe dem hjem. Så længe jeg bare tog det han skulle bestille og minimum var 2 kg. Og de fylder ikke så meget som jeg frygtede.

  Go søndag.

  Heidi

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en..

Du skal bruge:

100 g mørk chokolade
200 g Smør, i tern
400 g sukker
4 æg
1 stang vanille
160 g mel
100 g mørk chokolade i små stykker
100 g lys eller hvid chokolade
friske hindbær

Sæt ovnen på 160 grader.
Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt
 Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en tsk. fuld dej. De skal ca. have 15 min. De skal være let faste men ikk…

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…