Hjemmelavet Chipotle, er det det værd?

Så fik jeg købt jalapeños. 2 kg kom med hjem og så lokkede jeg lidt med jer og fik afsat et halvt kg til Pernille. Så jeg endte om med 1,5 kg til mig selv.
 Det her er 750 gram inden jeg gik igang med at rense dem. Det foregik med handsker på. Det er så træls at pille sig i øjet bagefter hvis man har haft fingrene i chilier.
 Så kom jeg igang, det tog faktisk pænt lang tid.
 De blev lagt på røgovnens små riste, fine og sprøde.
 Og efter 1,5 time i ovnen ved ca 70 grader så de sådan her ud.
 Og 3 dage i den almindelige ovn ved 50 grader fik det sidste vædske ud af dem. Mørke, tørre og med en dejlig røglugt.
Og efter en tur i krydderi kværnen venligst udlånt af mine søde venner Peter og Karina, Kom denne pulver frem.


Så efter 3-4 dage i røg/chilie dunst i hele huset stod jeg med et slutprodukt på 182 gram. Det er ikke meget når man tænker på at jeg startede med 750 gram.


Det smager ikke som mit købte produkt men det er derhenad. Om jeg gør det igen, ved jeg ikke rigtig. Det er jo supersjovt sådan alt lave sit eget, men når jeg for 45 kr kan købe et færdigt produkt til en noget billiger kg pris. Ja jeg ved det faktisk ikke.


De resterende chilier bliver til syltede skiver. Og lur mig om de ikke kommer på om et par dage.

Kommentarer

 1. Sikke et spændende projekt!
  Det kan godt være kiloprisen er høj, men mon ikke du så også har chipotlepulver til de næste mange år, hvis der skal bruges lige så lidt som af det man køber :-)
  Det kan være man skulle spørge i den lokale grønthandel om de kan skaffe dem hjem. Synes tit det ville være rart med en ordentlig portion jalapeños i fryseren!

  SvarSlet
 2. Heidi, Jeg er bange for at mit forbrug af chipotle pulver er til grænsen til det sygelige:-)

  Min grønthandler var mere end villig til at skaffe dem hjem. Så længe jeg bare tog det han skulle bestille og minimum var 2 kg. Og de fylder ikke så meget som jeg frygtede.

  Go søndag.

  Heidi

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg