Gå videre til hovedindholdet

Hjemmelavet Chipotle, er det det værd?

Så fik jeg købt jalapeños. 2 kg kom med hjem og så lokkede jeg lidt med jer og fik afsat et halvt kg til Pernille. Så jeg endte om med 1,5 kg til mig selv.
 Det her er 750 gram inden jeg gik igang med at rense dem. Det foregik med handsker på. Det er så træls at pille sig i øjet bagefter hvis man har haft fingrene i chilier.
 Så kom jeg igang, det tog faktisk pænt lang tid.
 De blev lagt på røgovnens små riste, fine og sprøde.
 Og efter 1,5 time i ovnen ved ca 70 grader så de sådan her ud.
 Og 3 dage i den almindelige ovn ved 50 grader fik det sidste vædske ud af dem. Mørke, tørre og med en dejlig røglugt.
Og efter en tur i krydderi kværnen venligst udlånt af mine søde venner Peter og Karina, Kom denne pulver frem.


Så efter 3-4 dage i røg/chilie dunst i hele huset stod jeg med et slutprodukt på 182 gram. Det er ikke meget når man tænker på at jeg startede med 750 gram.


Det smager ikke som mit købte produkt men det er derhenad. Om jeg gør det igen, ved jeg ikke rigtig. Det er jo supersjovt sådan alt lave sit eget, men når jeg for 45 kr kan købe et færdigt produkt til en noget billiger kg pris. Ja jeg ved det faktisk ikke.


De resterende chilier bliver til syltede skiver. Og lur mig om de ikke kommer på om et par dage.

Kommentarer

  1. Sikke et spændende projekt!
    Det kan godt være kiloprisen er høj, men mon ikke du så også har chipotlepulver til de næste mange år, hvis der skal bruges lige så lidt som af det man køber :-)
    Det kan være man skulle spørge i den lokale grønthandel om de kan skaffe dem hjem. Synes tit det ville være rart med en ordentlig portion jalapeños i fryseren!

    SvarSlet
  2. Heidi, Jeg er bange for at mit forbrug af chipotle pulver er til grænsen til det sygelige:-)

    Min grønthandler var mere end villig til at skaffe dem hjem. Så længe jeg bare tog det han skulle bestille og minimum var 2 kg. Og de fylder ikke så meget som jeg frygtede.

    Go søndag.

    Heidi

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en tsk. fuld dej. De skal

Telefonsælger, ost og kaffe

Og ikke nødvendigvis i den rækkefølge:-) For det første har vi fået nyt tastatur. Så nu kan jeg skrive KKKKKKK lige så tosset som jeg vil. Da vi var til Birthe og Annes blogtræf i vejen, Fik vi de her skønne oste. Jeg skyndte at spise dem og måtte bare have mere af den her. Castello, reseve præst, hedder den. Den er super lækker, lidt af prima donna. Men på sin helt egen måde. Jeg har købt den et par gange. Og i sidste uge var den på bud i vores Føtex Food, hvor man kunne få 2 for 35 kr. Den er vanvittig god til et ostebord.  Og Den anden dag da jeg lige var på tanket for at købe en morgenbolle, så jeg denne her starbucks Qandi latte caramel flavour sag. Og nu er det jo ingen hemmelighed at jeg er ny ud i kaffen. Og at det skal være sødt og ikke smage voldsomt af kaffe. Er du helt vild den er god. Så er der det her med den der telefonsælger.  Jeg ser mig selv som et forholdsvis åbent og venligt menneske. Normalt også over for telefonsælgere...  Men, den anden dag

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder. Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet  Lones Bourbon tærte , som var intet mindre end formidabel. Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-) Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.  Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.  De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.  Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.  Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde  Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. B