Gå videre til hovedindholdet

Brunch, verdens bedste bananmufins, kartoffel/chorizo fad.

Idag har vi haft besøg af en af mandens gamle studie kamerater og hans kone. Det var første gang vi mødet hende og hun er helt igennem skøn. Tiden fløj afsted og vi hyggede os gevaldigt.

Jeg havde lavet et lækkert kartoffel/chorizo fad i ovnen med spejleæg til. At jeg så glemte at tage billede af det er jo efterhånden ved at være normalt for mig. Men det var virkelig lækkert og helt sikkert noget jeg vil lave igen. Ideen fandt jeg gennem Foodgawker.com men kan ikke rigtig finde opskriften derinde igen..

Men derfor skal i da ikke snydes for en virkelig lækre ret som jeg selv syntes er et god alternativ til baked beans og bacon.

Kartoffel/chorizo fad. til 4 personer.

900 gram små skrællede kartofler i tern
300 gram chorizo pølse, en stærk en som du slev kan skære i tykke skiver.
1 banan skarlotte løg skåret i ringe.
Chipotle pulver
Avocadoolie, eller hvad i nu er til.

Smid kartoflerne rundt i lidt chipotle pulver, olie og i et fad og så i ovnen ved 200 grader i små 10 minutter.
Imens steger du chorizopølsen let på panden så der kommer skorpe på.

Af med pølsestykkerne og så svitser du lige løgringene i olien fra pølsen. Kartoflerne tages ud af ovnen og vendes på panden med løg og pølsestykker.

Så smider du det i ovnen igen og giver det 15-20 minutter ved 150 grader. spejler et par æg på panden og lægger henover de færdige kartofler/pølser og servere.

Det er virkelig lækkert.
Derudover lavede jeg nogle helt fantastiske Banan/peanutbutter cupcakes med choko creme cheese topping.                                              Dem fik jeg billeder af:-)
 Opskriften er fra www.beckybakes.net Og jeg har ændret lidt på den. I får hvordan jeg har lavet dem her.

110 gram mel
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
1/4 tsk salt
113 gram blødt smør
115 gram sukker(jeg brugte rørsukker)
55 gram kvark
1 1/2 tsk vanilje essens
2 æg
2 bananer
80 gram peanutbutter
45 gram chokolade( jeg brugte 64% venezuela fra summerbird)

Bland de tørre ingredienser sammen. Pisk smør og sukker sammen til en luftig masse. Tilsæt kvark, vanilje essens og et æg af gange. Husk at piske godt mellem hvert æg.

Bland de tørre ingredienser i den våde masse. Tilsæt hakket chokolade , moset banan og peanutbutter, rør let sammen, der må gerne være små klumper af peanutbutter i dejen.

Fordel dejen i 12 muffinforme. Ca 3 tsk fulde i hver.

Bag ved 180 grader i 20 minutter.

Frosting:

60 gram smør
220 gram flødeost(jeg brugte philidelphia)
30 gram kakao pulver
85 gram smeltet chokolade(igen brugte jeg summerbird 64 % venezuela)
300 gram flormelis

Bland flødeost, smør, cacao og det meste af flormelis, tilsæt det smeltede afkølede chokolade. Tilsæt derefter flormelis til konsistensen er passende.

Når kagerne er kolde, smøres de med frostingen og pyntes evt. med en skive banan.

Jeg bage dem igår og smagte dem der. Super lækre. Resten blev gemt i en pose på køkkenbordet. Jeg smurte dem så idag med frosting. Og de var lige så gode som igår.

Det er virkelig en superlækker lille cupcake. som bare spiller i smag. I skulle tage og prøve dem. Jeg ved de helt sikkert bliver et fast ritual herhjemme.

Ellers lavede jeg de her små lækre glas med græsk yoghurt med musli, blåbær, jordbær og lidt lækkert ahornsirup henover.
Imorgen starten hverdagen atter. Jeg har travlt fra morgenstunden med klargøring til div. operationer, besøg på skejby for at hente sterile vare og så lige opfølgning på turen til Afrika om ganske kort tid. Tilbage i trædemøllen...

Men jeg elsker det.


Kommentarer

  1. Det var virkeligt lækkert. Jeg var især vild med kartofler, chorizo mm. Det vil jeg gerne have hver søndag. Og så lige en dejlig frisk græsk yoghurt med friske bær og en cupcake og lidt mere kaffe at slutte af på - Det er verdens bedste brunch! Ulrich

    SvarSlet
  2. Tak Ulrich.

    Hils Henriette.

    Heidi

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en tsk. fuld dej. De skal

Telefonsælger, ost og kaffe

Og ikke nødvendigvis i den rækkefølge:-) For det første har vi fået nyt tastatur. Så nu kan jeg skrive KKKKKKK lige så tosset som jeg vil. Da vi var til Birthe og Annes blogtræf i vejen, Fik vi de her skønne oste. Jeg skyndte at spise dem og måtte bare have mere af den her. Castello, reseve præst, hedder den. Den er super lækker, lidt af prima donna. Men på sin helt egen måde. Jeg har købt den et par gange. Og i sidste uge var den på bud i vores Føtex Food, hvor man kunne få 2 for 35 kr. Den er vanvittig god til et ostebord.  Og Den anden dag da jeg lige var på tanket for at købe en morgenbolle, så jeg denne her starbucks Qandi latte caramel flavour sag. Og nu er det jo ingen hemmelighed at jeg er ny ud i kaffen. Og at det skal være sødt og ikke smage voldsomt af kaffe. Er du helt vild den er god. Så er der det her med den der telefonsælger.  Jeg ser mig selv som et forholdsvis åbent og venligt menneske. Normalt også over for telefonsælgere...  Men, den anden dag

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder. Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet  Lones Bourbon tærte , som var intet mindre end formidabel. Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-) Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.  Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.  De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.  Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.  Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde  Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. B