Gå videre til hovedindholdet

Homemade shawarma, med chili sauce til.

Den anden dag, fik jeg sådan lyst en en shawarma med den sauce som man får på mange shawarma steder. Altså sådan en lidt stærk en med chilie og tomat i.

Kødet marinederde jeg først i en nok ikke helt original opskrift. Men det smage virkelig lækkert.

500 gram oksekød i tynde strimler
6 spsk hvidvin
4 tsk olie
1/2 tsk allehånde
1 tsk spidskommen
peber
Salt
Chilipulver(jeg brugte chipotle)
saften af en 1/2 citron
1 fed hvidløg
1 løg i tynde skiver.

bland kødet i blandingen og lad det hvile i mindst 2 timer.

 Så kommer vi til den der lækre røde sauce som giver bid og smag til sådan en shawarma fætter..

1 ds tomat pure (400 gram)
1 håndfuld grønne eller  røde Jalapenos
1/2 flaske Linghams´s
1/2 spsk hvidløgspulve
1/2 spsk salt
1/2 spsk sukker
Neutral olie, jeg brugte raps olie.

Bland sammen, tilsæt olie lidt af gangen. Indtil du ikke kan røre mere olie i uden det lægger sig ovenpå saucen. Det skal bruges en del.

Saucen kan holde sig utrolig længe hvis det kommes på skoldede glas og man hælder olie henover saucen efter hver gang man har brugt af den.


Og Ja jeg ved godt det her er en wrap og det ikke lige er sådan en normal shawarma ser ud. Men Den her var vældig lækker og vi fik skam også noget yoghurt dressing til rør af neutral yoghurt, peber, revet agurt, hvidløg, salt og lidt hakket mynte.



Kommentarer

  1. mums hjemmelavet fastfood er bare det bedste

    SvarSlet
  2. Det er det nemlig. Er ret så misundelig på din Kbh mad uge. Det gad jeg altså godt

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en tsk. fuld dej. De skal

Telefonsælger, ost og kaffe

Og ikke nødvendigvis i den rækkefølge:-) For det første har vi fået nyt tastatur. Så nu kan jeg skrive KKKKKKK lige så tosset som jeg vil. Da vi var til Birthe og Annes blogtræf i vejen, Fik vi de her skønne oste. Jeg skyndte at spise dem og måtte bare have mere af den her. Castello, reseve præst, hedder den. Den er super lækker, lidt af prima donna. Men på sin helt egen måde. Jeg har købt den et par gange. Og i sidste uge var den på bud i vores Føtex Food, hvor man kunne få 2 for 35 kr. Den er vanvittig god til et ostebord.  Og Den anden dag da jeg lige var på tanket for at købe en morgenbolle, så jeg denne her starbucks Qandi latte caramel flavour sag. Og nu er det jo ingen hemmelighed at jeg er ny ud i kaffen. Og at det skal være sødt og ikke smage voldsomt af kaffe. Er du helt vild den er god. Så er der det her med den der telefonsælger.  Jeg ser mig selv som et forholdsvis åbent og venligt menneske. Normalt også over for telefonsælgere...  Men, den anden dag

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder. Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet  Lones Bourbon tærte , som var intet mindre end formidabel. Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-) Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.  Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.  De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.  Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.  Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde  Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. B