Gå videre til hovedindholdet

Brownie med cheescake og hindbærskum.



Okay. Vi er i fødselsdags weekenden over dem alle. 3 dages fødselsdag i vente. Først tager vi ud til svigermor og svigerfar. Her holder vi 3* fødseldag. For henholdsvis svigermor, fætter og yngstebarnet. Vi skal have kage med.

Igen måtte jeg forbi Line for der havde jeg set en opskrift jeg bare måtte prøve.

Så igår aftes da yngestbarnet og manden var taget i skole for at overnatte. Tog ældstebarnet og jeg ud og handle ind til Cheescake med brownie og hindbær skum.
For faktisk er det sådan at kagen skal laves dagen i forvejen. Og det er jo noget jeg kan lide.

Man starter med at lave en Brownie af
200 gram Mørk chokolade
200 gram smør
250 gram sukker
3 æg
100 gram hvedemel

Smelt chokoladen
Pisk smør og sukker godt, tilsæt 1 æg af gangen piske godt imellem hvert æg. Rør melet i og til sidst tilsætter du den smeltede chokolade. Dejen fordeles i en springfor som er smurt med smør og drysset med mel. Jeg tilsatte lidt af mit ny indkøbte Marble miníns med butterfinger chips i. Dejen kommes i springformen og
 Så laver du Cheescake fyldet af 
400 gram flødeost
150 gram flormelis
kornene af 1 stang vanilje
2 æg
Pisk flødeost, flormelis og vanilje sammen og pisk æggene i et af gangen. Så smøre du ostemassen oven på brownie dejen og knalder det i ovnen ved 170 grader i ca 40 minutter. 
Den skal være lidt blød i midten. når du tager den ud.
 Så skal dergøres klar til hindbærskummet.
200 gram frosne hindbær
100 gram sukker
2 blade husblas
4 dl piskefløde.

Kog hindbær og sukker op, blend eller pisk det sammen. Udblød husblas i koldt vand. Put den udblødte husblas i den varme hindbær. Køl af indtil dagen efter.
 Når du så er klar til at skulle servere kagen. blander du 4 dl piskefløde og hindbær massen og pisker det stift. Pynt med friske hindbær og smeltet chokolade. 
 Sandelig om jeg ikke har fået prøvet mine muffinsforme fra coolstuff.dk af også. Idet vi jo skal holde pigefødselsdag. Yngstebarnet havde bestilt de kopkager som jeg lavede den anden dag. Dog uden hindbær curd.

Kagen kom som sagt med til fødselsdag og der kom et lille stykke med tilbage. Jeg skyndte mig at ringe til bedstevennen/bedsteveninden og bede dem komme og hente resten. Ellers havde jeg spist det selv. Det er virkelig en fantastisk kage.
 Og så slipper i ikke for at se min skønne far. Han kom hjem til os for at samle min julegave i fredags. Og se nu hvor hurtig han er.
 Jeg syntes helt ærligt Jeg er verdens heldigste pige(jo man er altid en pige i ens fars øjne, også selvom man er 36 år)
 Man må sige jeg er rimelig heldig at have sådan en frisk far som gide komme og samle drivhus, selvom der ikke er nogen der har tid til at hjælpe. Han måtte godt nok sande at han behøvede hjælp til at sætte glas i. Så i morgen når de 15 piger er smuttet hjem kommer han og min mor forbi for igen at give en hånd med drivhuset.

Kommentarer

  1. Sikke dog en lækker kage, den må da vist helt sikkert prøves og hvor ser den også flot ud på billedet. Tillykke med drivhuset også:-)Hvor har du købt de der "marble minis" henne?

    Kh Sara

    SvarSlet
  2. Hej Sara
    min fejl, jeg glemte vist at få sat et link ind. de er købt her http://www.AmericanSweets.co.uk/

    Men faktisk syntes ikke jeg kunne finde dem da jeg var derinde igår. Men mon ikke de får nye vare løbenden.

    Og tak fordi du kiggede forbi.

    Heidi

    SvarSlet
  3. Hvor er det bare en super flot kage, den ser så lækker ud :)

    SvarSlet
  4. Mange tak. Den er altså også virkelig god. Og ikke specielt svær at lave. Tak for din kommentar:-)

    Heidi

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en tsk. fuld dej. De skal

Telefonsælger, ost og kaffe

Og ikke nødvendigvis i den rækkefølge:-) For det første har vi fået nyt tastatur. Så nu kan jeg skrive KKKKKKK lige så tosset som jeg vil. Da vi var til Birthe og Annes blogtræf i vejen, Fik vi de her skønne oste. Jeg skyndte at spise dem og måtte bare have mere af den her. Castello, reseve præst, hedder den. Den er super lækker, lidt af prima donna. Men på sin helt egen måde. Jeg har købt den et par gange. Og i sidste uge var den på bud i vores Føtex Food, hvor man kunne få 2 for 35 kr. Den er vanvittig god til et ostebord.  Og Den anden dag da jeg lige var på tanket for at købe en morgenbolle, så jeg denne her starbucks Qandi latte caramel flavour sag. Og nu er det jo ingen hemmelighed at jeg er ny ud i kaffen. Og at det skal være sødt og ikke smage voldsomt af kaffe. Er du helt vild den er god. Så er der det her med den der telefonsælger.  Jeg ser mig selv som et forholdsvis åbent og venligt menneske. Normalt også over for telefonsælgere...  Men, den anden dag

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder. Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet  Lones Bourbon tærte , som var intet mindre end formidabel. Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-) Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.  Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.  De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.  Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.  Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde  Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. B