Gå videre til hovedindholdet

Chokolade cupcakes og hundestreger

Da jeg den anden dag smuttede forbi Line fandt jeg en opskrift jeg bare måtte prøve.

Chokoladecupcakes med "hindbærcurd" og Italiensk marengsfrosting.

Men for sådan at lave sådan nogle små lækre kager måtte jeg forbi specialkøbmanden i tilst og købe lidt sager...
 Og det endte ud med en del i kurven. Fra venstre øverst er der pufsukker,små muffin forme, frysetørret hindbær, små sukkerhjerter,  sprayfarve, 2 slags store muffin forme, tyrkis og pink farve pasta, og noget regnbue glimmer farve.. Ja det er ikke billigt at gå igennem den butik.
 Og i brugsen fandt jeg skærtoft mølle øko kage mel. Det måtte også med hjem.

Og så til Kopkagerne.

Du skal bruge:

125 gram blødt smør
300 gram sukker
1 æg
75 gram brun farin
1 spsk vanillesukker
5 dl kærnemælk
400 gram mel
4,5 spsk kakaopulver
2 tsk natron
100 gram chokolade

Pisk smør, sukker, farin, vanille og æg sammen. Pisk så kærnemælken i. Derefter rør du de tørre ingredienser i. Dejen fordeles i muffinforme. Ifølge Line, er der til 24 kopkager. Jeg fik det altså til over 30 normal størrelse og 4 små..
Bag ved 180 grader i ca 20 minutter.

Lad afkøle.

Hindbærcurd laves således.

1 dåse kondenseret mælk
2 past. æggeblommer
300 gram hindbær fra frost, optøet.
saften af en 1/2 citron.

Blend det hele sammen med en stavblender og sæt koldt.

Den Italienske Marengs syntes jeg var lidt mere svær at få helt stiv. Men så lavede jeg bare en anden top på mine kager.

375 gram +25 gram sukker
130 gram vand
4,5 past. æggehvide
saften af en 1/2 citron.

Vand, citronsaft og de 375 gram sukker hældes i en gryde, kom et sukker termometer i(jeg brugte bare vores stegetermometer) rør ikke i det. Tænd for blusset og lad væsken blive 115 grader.

Imens sukkermassen står og varmer, pisker du æggehviderne med de 25 gram sukker. Når sukkermassen er varm hældes den i æggehvideblandingen i en tynd stråle mens der piskes. Piske indtil massen er kold tilsæt evt farve og smag.

Jeg tilsatte lidt pink farve men ingen smag. Det smager af guf som man får ovenpå is....

 Når kagen er kold, skære man et hul i den fylder hullet med "hindbærcurd" og lægger låget på igen.
 Sprøjt den italienske marengs ovenpå og drys med pynt efter egen smag.
Det er virkelig nogle lækre små kopkager som helt sikkert bliver lavet igen.

De blev lavet fordi vi skulle have besøg af Loui og hans familie. Karla vores hund skal passes hos Loui i sommerferien. Vi har mødtes en gang før hjemme ved Loui. OG jeg siger jer det er to tornadoer der tæsker rundt hele tiden..

Idag skulle vi på "bullie gåtur" Det er gåture hvor vi mødes med andre Staffordshire Bull Terrier, Bull terrier og Minaiature Bull terrier. Ja det vil sige alle er velkomne med på turene. Vi gør det mest af alt for hyggeligt samvær og for at vise vores skønne hunde frem. Idag gik turen rundt om Egå engsø.

Det er en tur på 5 km og vi mente at hvis både Loui og Karla gik den tur havde da da i det mindste brændt lidt krudt af inden Loui skulle med hjem.

Vi blev klogere.

 Små kække kys
 I haven, flyvende
 I sækkestolen
Og så sørger Loui lige for at Karla har rene øre.

Det er skønt at se sin hund have så meget glæde af en anden hund. I et kort øjeblik overvejer jeg om ikke vi skulle få en ven til Karla. Men Når der så er gået en time hvor de bare tonser rundt. Ja så er vi faktisk bare glade for at hun har en god ven der tager hjem igen.

Kommentarer

  1. Hahaha hvor er det nogle skønne hundebilleder og -historier. Og kagerne ser virkelig lækre ud.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en tsk. fuld dej. De skal

Telefonsælger, ost og kaffe

Og ikke nødvendigvis i den rækkefølge:-) For det første har vi fået nyt tastatur. Så nu kan jeg skrive KKKKKKK lige så tosset som jeg vil. Da vi var til Birthe og Annes blogtræf i vejen, Fik vi de her skønne oste. Jeg skyndte at spise dem og måtte bare have mere af den her. Castello, reseve præst, hedder den. Den er super lækker, lidt af prima donna. Men på sin helt egen måde. Jeg har købt den et par gange. Og i sidste uge var den på bud i vores Føtex Food, hvor man kunne få 2 for 35 kr. Den er vanvittig god til et ostebord.  Og Den anden dag da jeg lige var på tanket for at købe en morgenbolle, så jeg denne her starbucks Qandi latte caramel flavour sag. Og nu er det jo ingen hemmelighed at jeg er ny ud i kaffen. Og at det skal være sødt og ikke smage voldsomt af kaffe. Er du helt vild den er god. Så er der det her med den der telefonsælger.  Jeg ser mig selv som et forholdsvis åbent og venligt menneske. Normalt også over for telefonsælgere...  Men, den anden dag

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder. Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet  Lones Bourbon tærte , som var intet mindre end formidabel. Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-) Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.  Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.  De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.  Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.  Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde  Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. B