Gå videre til hovedindholdet

Lasagne opskrift

Opskrift på lækker lasagne.

150 g Broccoli
350 g Gulerod
150 g Hvidkål
400 g Pastaplader
100 g Mozzerella
500 g Oksekød, 3/5%
40 g Parmasan
5 dl Skummetmælk
40 g Hvedemel
50 g Smør
4 ds Flåede tomater med løg eller basilikum/oregano
2 fed HvidløgKog Broccoli, gulerødder og hvidkål til det er let mørt. Dræn væsken fra, blend med de flåede hakkede tomater på dåse. Tilsæt salt og peber

Steg kødet med hvidløget, tilsæt grøntsagsblandingen og smag til med salt og peber. Jeg tilsatte lidt ekstra vand. Det må endelig ikke blive for tørt. Pastapladerne suger en del vædske og du ender med en tør lasagne.

Lav en bechamelsauce, hvis du lyster(det gør jeg)

smelt smør, tilsæt hvedemel og rør rundt mens det står på lav varme. Tag af varmen. tilsæt mælken lidt af gangen så det ikke klumper. Smag til med salt, peber og muskat nød. varm op til det tykner, rør rundt hele tiden.

Start med at lægge et tyndt lag kødsauce, dernæst bechamelsauce og lidt parmasan, så pastaplader. Gentag til alt er opbrugt. husk at slutte af med kødsauce og top efter med Mozzerella(det kan du godt undvære men det smager godt)energifordeling i hele potionen(3840 g)

3643 Kcal
245 g Protein
398 g Kulhydrat
46 g kostfibre
109 g Fedt

Energifordelingen i 100 gram ser således ud.

92 Kcal
6 g Protein
10 g Kulhydrat
1 g Kostfibre
3 g Fedt

Det er altså en hæderlig fordeling og jeg spiste personligt omkring 200 gram Og blev meget mæt. Man kan jo med lethed smide mere kød i. For at få mere protein. Men det var ikke lige det der var lyst til idag på højdag.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…

Syltede jalapeños

Ja så må i også hellere få opskriften på de her sindsygt lækre syltede jalapeños jeg lavede den anden dag.
 Sådan ser 750 gram friske  jalapeños ud. Husk nu at bruge handsker. Jeg skulle lige pille lidt frø ud og gad ikke tage handsker på igen. Er du sindsyg det gør ondt sådan at stoppe sådan en chili finger i øjet...
 Det er superlet at sylte sine egne chilier. Man laver et opkog af 7 dl eddike, 400 gram sukker, 3 spsk salt. Lader det koge op og stopper chilierne i og lader dem koge i 6 minutter. Husk at skolde de glas de skal over på og enten bruge atamon eller vodka.
Sådan ser de kære jalapeños ud efter et opkog. Jeg syntes de er en smule mere søde og der er lidt mere bid i dem end dem man køber. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem.


Ellers har jeg været igang med min hjembragte mandelmel fra paris. JEg har forsøgt mig med de små lækre franske macaron´s. Det må blive i næste indlæg.