Lasagne opskrift

Opskrift på lækker lasagne.

150 g Broccoli
350 g Gulerod
150 g Hvidkål
400 g Pastaplader
100 g Mozzerella
500 g Oksekød, 3/5%
40 g Parmasan
5 dl Skummetmælk
40 g Hvedemel
50 g Smør
4 ds Flåede tomater med løg eller basilikum/oregano
2 fed HvidløgKog Broccoli, gulerødder og hvidkål til det er let mørt. Dræn væsken fra, blend med de flåede hakkede tomater på dåse. Tilsæt salt og peber

Steg kødet med hvidløget, tilsæt grøntsagsblandingen og smag til med salt og peber. Jeg tilsatte lidt ekstra vand. Det må endelig ikke blive for tørt. Pastapladerne suger en del vædske og du ender med en tør lasagne.

Lav en bechamelsauce, hvis du lyster(det gør jeg)

smelt smør, tilsæt hvedemel og rør rundt mens det står på lav varme. Tag af varmen. tilsæt mælken lidt af gangen så det ikke klumper. Smag til med salt, peber og muskat nød. varm op til det tykner, rør rundt hele tiden.

Start med at lægge et tyndt lag kødsauce, dernæst bechamelsauce og lidt parmasan, så pastaplader. Gentag til alt er opbrugt. husk at slutte af med kødsauce og top efter med Mozzerella(det kan du godt undvære men det smager godt)energifordeling i hele potionen(3840 g)

3643 Kcal
245 g Protein
398 g Kulhydrat
46 g kostfibre
109 g Fedt

Energifordelingen i 100 gram ser således ud.

92 Kcal
6 g Protein
10 g Kulhydrat
1 g Kostfibre
3 g Fedt

Det er altså en hæderlig fordeling og jeg spiste personligt omkring 200 gram Og blev meget mæt. Man kan jo med lethed smide mere kød i. For at få mere protein. Men det var ikke lige det der var lyst til idag på højdag.

Kommentarer

Populære indlæg