Gå videre til hovedindholdet

Romproteinkugler;-) Og lidt om iskaffe shake

Igen, tænker du...
Ja, Igen kan jeg kun sige..

Jeg ville gerne prøve at lave nogle proteinkugler som var lidt trøffel/romkugle agtige. Og jeg synes faktisk de her er ret så vellykkede.

50 gram Proteinpulver med chokoladesmag( jeg brugte optimum Nutrition fra bodystore.dk)
35 gram Kokosmel, den fra loaded.dk
7 gram fedtfattigt kakaopulver, også fra renkost.dk
30 gram rosiner, hakket fint
10 gram Sukrin, loaded.dk
ca 50 gram vand, de skal bare lige hænge sammen
2 tsk. romessens/aroma
20 g mørk chokolade til overtræk

De er djævlegoe
ernæringsindhold ser således ud

Hele potionen
142 g
498 kcal
49 g protein
43 g kulhydrat
14 g fedt.

Før i tiden lavede jeg Iskaffe med mælk og kondenseret mælk. Det gør jeg sjovt nok ikke længere.

Men

Man kan jo sagtens lave om på sine opskrifter:-)

Når jeg laver iskaffe laver jeg altid kaffen sådan her
150 gram fintmalet kaffe blandes med 2 liter koldt vand.
stil på køl i mindst 8 timer. Si gennem et kaffefilter og du har den lækre kaffe uden en bitter smag. Meget vigtigt ikke at lave kaffen på normal vis, Det trækker det bitre ud af kaffen, når man varmer det op.

Min morgen shake bestod af følgende
400 ml af den kolde kaffe
1 scoop vanilje proteinpulver
1 tsk sukrin

Uhh det var godt. Nu hopper jeg rundt so en hoppeboldt. Er slet ikke vant til koffein i de mængder:-)

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…

Syltede jalapeños

Ja så må i også hellere få opskriften på de her sindsygt lækre syltede jalapeños jeg lavede den anden dag.
 Sådan ser 750 gram friske  jalapeños ud. Husk nu at bruge handsker. Jeg skulle lige pille lidt frø ud og gad ikke tage handsker på igen. Er du sindsyg det gør ondt sådan at stoppe sådan en chili finger i øjet...
 Det er superlet at sylte sine egne chilier. Man laver et opkog af 7 dl eddike, 400 gram sukker, 3 spsk salt. Lader det koge op og stopper chilierne i og lader dem koge i 6 minutter. Husk at skolde de glas de skal over på og enten bruge atamon eller vodka.
Sådan ser de kære jalapeños ud efter et opkog. Jeg syntes de er en smule mere søde og der er lidt mere bid i dem end dem man køber. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem.


Ellers har jeg været igang med min hjembragte mandelmel fra paris. JEg har forsøgt mig med de små lækre franske macaron´s. Det må blive i næste indlæg.