Gå videre til hovedindholdet

Rabarbertrifli, med hjemmelavet creme

Er der noget jeg elsker er der rabarber. Og vi er så heldige at vi har rabarber i rå mængder lige ude i bedet. Jeg tror husetes tidligere ejer også havde en forkærlighed for de her sprøde stænger.

Siden påske har jeg høstet 1½ kg rabarber.Og idag skulle en halvt kg af dem omsættes til verdens aller aller bedste trifli. Opskriften har jeg fra min farmor.

Man tager:

½ kg rabarber
100 gram sukker
8 store makroner(nej dem bager jeg ikke selv)
3 spsk sherry(jeg bruger Disaronno)

Til cremen skal du bruge:
2 æggeblommer
3 spsk sukker
1 spsk majsstivelse
2½ dl fløde
1 stang vanilje

og så flødeskum.

Skær rabarberne ud i små stykker, kog dem møre med sukker. Men lad være med at røre for meget i dem. Så splatter de. 
 Pisk æggeblommer og sukker godt sammen tilsæt derefter majsstivelsen.
 Få fløden langsomt op til kogepunktet med en stang vanilje. Hæld det over æggemassen og rør godt. Hæld tilbage i gryden og rør rundt under lav varme indtil det tykner. lad det køle af.
 Start med at knuse et par makroner dryp lidt sherry over
 Derefter hælder du lidt rabarber over og slutter af med et lag creme.
 Hvis du er fræk gør du det igen:-) Server med en klat flødeskum.
GUDESPISE siger jeg bare.

Og nå ja så er jeg ved at lave brødet og dertil har jeg lavet en chipotle/hvidløgs mayo.

Som i kan se er den temmelig grøn. Det er den fordi jeg altid bruger avocado olie. Jeg har vist nævnt det før at jeg ikke er ret vild med smagen af olivenolie. Klidmoster har laven den her her opskrift. Dog ligger de ret meget fra hinanden:-) min er ret simple men også vanvittig god på lækkert brød.

Og så er den faktisk ret let at lave.

du skal bruge

2 æggeblommer
1 dl olie(jeg brugte avocadoolie)
½ tsk fint salt
½ tsk chipotle pulver
1-2 fed hvidløg.

Pisk blommer seje med salt. pisk olien i langsomt i en tynd stråle. Tilsæt hvidløgsmos(mit blev revet på den her fra blogtræffet) chipotle pulver og smag til med peber.Kommentarer

 1. Jeg ville ønske jeg havde sådan en tilgang til rabarber :-)

  Skøøn mayo - og så med chipotle i, er du også blevet forelsket i det krydderi?

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 2. Men altså de formere sig helt vildt. Du ville sagtens kunne have dem ude på jeres terasse. Og den mayo er skøn og stærk. Og chipotle er vildt lækkert. Men jeg bryder mig faktisk ikke om luigten af det inden det bliver blandet sammen med noget.

  Knus

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…

Syltede jalapeños

Ja så må i også hellere få opskriften på de her sindsygt lækre syltede jalapeños jeg lavede den anden dag.
 Sådan ser 750 gram friske  jalapeños ud. Husk nu at bruge handsker. Jeg skulle lige pille lidt frø ud og gad ikke tage handsker på igen. Er du sindsyg det gør ondt sådan at stoppe sådan en chili finger i øjet...
 Det er superlet at sylte sine egne chilier. Man laver et opkog af 7 dl eddike, 400 gram sukker, 3 spsk salt. Lader det koge op og stopper chilierne i og lader dem koge i 6 minutter. Husk at skolde de glas de skal over på og enten bruge atamon eller vodka.
Sådan ser de kære jalapeños ud efter et opkog. Jeg syntes de er en smule mere søde og der er lidt mere bid i dem end dem man køber. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem.


Ellers har jeg været igang med min hjembragte mandelmel fra paris. JEg har forsøgt mig med de små lækre franske macaron´s. Det må blive i næste indlæg.