lørdag den 30. april 2011

Rabarbertrifli, med hjemmelavet creme

Er der noget jeg elsker er der rabarber. Og vi er så heldige at vi har rabarber i rå mængder lige ude i bedet. Jeg tror husetes tidligere ejer også havde en forkærlighed for de her sprøde stænger.

Siden påske har jeg høstet 1½ kg rabarber.Og idag skulle en halvt kg af dem omsættes til verdens aller aller bedste trifli. Opskriften har jeg fra min farmor.

Man tager:

½ kg rabarber
100 gram sukker
8 store makroner(nej dem bager jeg ikke selv)
3 spsk sherry(jeg bruger Disaronno)

Til cremen skal du bruge:
2 æggeblommer
3 spsk sukker
1 spsk majsstivelse
2½ dl fløde
1 stang vanilje

og så flødeskum.

Skær rabarberne ud i små stykker, kog dem møre med sukker. Men lad være med at røre for meget i dem. Så splatter de. 
 Pisk æggeblommer og sukker godt sammen tilsæt derefter majsstivelsen.
 Få fløden langsomt op til kogepunktet med en stang vanilje. Hæld det over æggemassen og rør godt. Hæld tilbage i gryden og rør rundt under lav varme indtil det tykner. lad det køle af.
 Start med at knuse et par makroner dryp lidt sherry over
 Derefter hælder du lidt rabarber over og slutter af med et lag creme.
 Hvis du er fræk gør du det igen:-) Server med en klat flødeskum.
GUDESPISE siger jeg bare.

Og nå ja så er jeg ved at lave brødet og dertil har jeg lavet en chipotle/hvidløgs mayo.

Som i kan se er den temmelig grøn. Det er den fordi jeg altid bruger avocado olie. Jeg har vist nævnt det før at jeg ikke er ret vild med smagen af olivenolie. Klidmoster har laven den her her opskrift. Dog ligger de ret meget fra hinanden:-) min er ret simple men også vanvittig god på lækkert brød.

Og så er den faktisk ret let at lave.

du skal bruge

2 æggeblommer
1 dl olie(jeg brugte avocadoolie)
½ tsk fint salt
½ tsk chipotle pulver
1-2 fed hvidløg.

Pisk blommer seje med salt. pisk olien i langsomt i en tynd stråle. Tilsæt hvidløgsmos(mit blev revet på den her fra blogtræffet) chipotle pulver og smag til med peber.



2 kommentarer:

  1. Jeg ville ønske jeg havde sådan en tilgang til rabarber :-)

    Skøøn mayo - og så med chipotle i, er du også blevet forelsket i det krydderi?

    KH
    Birthe

    SvarSlet
  2. Men altså de formere sig helt vildt. Du ville sagtens kunne have dem ude på jeres terasse. Og den mayo er skøn og stærk. Og chipotle er vildt lækkert. Men jeg bryder mig faktisk ikke om luigten af det inden det bliver blandet sammen med noget.

    Knus

    SvarSlet