Gå videre til hovedindholdet

Rabarbertrifli, med hjemmelavet creme

Er der noget jeg elsker er der rabarber. Og vi er så heldige at vi har rabarber i rå mængder lige ude i bedet. Jeg tror husetes tidligere ejer også havde en forkærlighed for de her sprøde stænger.

Siden påske har jeg høstet 1½ kg rabarber.Og idag skulle en halvt kg af dem omsættes til verdens aller aller bedste trifli. Opskriften har jeg fra min farmor.

Man tager:

½ kg rabarber
100 gram sukker
8 store makroner(nej dem bager jeg ikke selv)
3 spsk sherry(jeg bruger Disaronno)

Til cremen skal du bruge:
2 æggeblommer
3 spsk sukker
1 spsk majsstivelse
2½ dl fløde
1 stang vanilje

og så flødeskum.

Skær rabarberne ud i små stykker, kog dem møre med sukker. Men lad være med at røre for meget i dem. Så splatter de. 
 Pisk æggeblommer og sukker godt sammen tilsæt derefter majsstivelsen.
 Få fløden langsomt op til kogepunktet med en stang vanilje. Hæld det over æggemassen og rør godt. Hæld tilbage i gryden og rør rundt under lav varme indtil det tykner. lad det køle af.
 Start med at knuse et par makroner dryp lidt sherry over
 Derefter hælder du lidt rabarber over og slutter af med et lag creme.
 Hvis du er fræk gør du det igen:-) Server med en klat flødeskum.
GUDESPISE siger jeg bare.

Og nå ja så er jeg ved at lave brødet og dertil har jeg lavet en chipotle/hvidløgs mayo.

Som i kan se er den temmelig grøn. Det er den fordi jeg altid bruger avocado olie. Jeg har vist nævnt det før at jeg ikke er ret vild med smagen af olivenolie. Klidmoster har laven den her her opskrift. Dog ligger de ret meget fra hinanden:-) min er ret simple men også vanvittig god på lækkert brød.

Og så er den faktisk ret let at lave.

du skal bruge

2 æggeblommer
1 dl olie(jeg brugte avocadoolie)
½ tsk fint salt
½ tsk chipotle pulver
1-2 fed hvidløg.

Pisk blommer seje med salt. pisk olien i langsomt i en tynd stråle. Tilsæt hvidløgsmos(mit blev revet på den her fra blogtræffet) chipotle pulver og smag til med peber.



Kommentarer

  1. Jeg ville ønske jeg havde sådan en tilgang til rabarber :-)

    Skøøn mayo - og så med chipotle i, er du også blevet forelsket i det krydderi?

    KH
    Birthe

    SvarSlet
  2. Men altså de formere sig helt vildt. Du ville sagtens kunne have dem ude på jeres terasse. Og den mayo er skøn og stærk. Og chipotle er vildt lækkert. Men jeg bryder mig faktisk ikke om luigten af det inden det bliver blandet sammen med noget.

    Knus

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en...

Tidsfordriv, igen en ting med lakrids. Lakridsmarcipanbrød

Ja nu jeg sidder hjemme, kan jeg jo ligeså godt lave noget fornuftigt.... Så som Lakridsmarcipanbrød med hvid chokolade.Har jeg nævnt at jeg elsker lakrids og hvid chokolade?  Jeg smagte sådan en fætter for nylig i Salling. Og tænkte straks at det måtte jeg forsøge mig med selv. Og hvilken bedre dag end idag.  Jeg lavede to varianter, en med salt lakridssirup og en med sød lakrids sirup. Man kan allerede nu mærke at det bliver godt. Ja godt nok ligner det her billede mest af alt marcipan med kulør på. men det er en halv rulle marcipan med 4 store teskefulde lakridssirup  Det æltes godt sammen og man får så en underlig brun masse. Den lægges på et skærebrædt drysset let i flormelis. rulles ud i den form man nu ønsker og overtrækkes med hvidchokolade. og drysset let med lakridspulver.  Og vupti, har man de her enormt lækre stykker  Tæt på! Jeg valgte at lave flade stykker med sød lakrids og trekantede stykker med salt lakrids. La...

I januar vil jeg(eller skal jeg)

I januar vil jeg... Eller også skal jeg, men derfor kommer det staidg på listen. Bage min amerikanske kanesnegle. Tjek det er jeg i skrivende stund igangen med Snakke med  Slagter dyrby  om ældstebarnets konfirmation Plante åreste chilifrø, Udvælge årets tomatfrø og der er mange at vælge imellem. Og nej det er ikke tidligt, det er sent. Normalt gør jeg det i december. Starte på jagttegn, jo jo jeg starte skam idag Sove lidt mere, eller det vil sige gå tidliger i seng. og få mindst 7 timers søvn. Egentlig helst 8 men det er også lidt meget Få blogget herinde lidt mere fast.  Og ellers bare leve livet og nyde at et nyt år er begyndt. Og jeg kan mærke det bliver et godt et af slagsen. Puhh det bliver lidt svært at vælge hvad der skal sås i drivhuset i år Min hjembragte Monstera Obliqua “Swiss Cheese Vine”Som er en  fingerphilodendron, i miniformat. Jeg er helt tossede med de store af slagsen. Men problemet er nok bare de b...