søndag den 24. april 2011

gårsdagens aftensmad. Hjemmelavet sushi

Jeg elsker sushi. Meget.. ´

Men jeg elsker ikke prisen på sushi i Århus. Jeg har hørt at priserne i kbh er knap så vilde. Da jeg var i Brasilien for 1½ år siden ville vi en aften bare lige have lidt let aftensmad da vi i mange dage havde spist på Pachekos, som sørger for at man får sine proteiner. hver gang man har spist sit kød kommer der en tjener med mere..

Nå men vi besluttede os så for at spise sushi, og den sushi bar vi kom til var virkelig lækker og jeg tænkte straks at her kom vi til at punge ud... vi endte med en All you can eat menu med fri øl, vin eller sodavand til 149 kr. Det er til dato den bedste sushi opleveles jeg har. skønt.

Nå men altså jeg har lavet sushi et par gange før og det lykkedes egentligt meget godt for mig. Hvis jeg selv skal sige det...

 Jeg havde lavet risene i god tid. dvs. at man skyller, skyller, skyller og så lige skyller lidt mere... Vandet skal være helt klart, så skal risene stå i koldt vand i 20 minutters tid til de er helt hvide. Så skyller du dem lige igen:-) og så skal de kogejeg bruget 500 gram sushiris og 8 dl koldt vand. lad det koge i 10 minutter og hæld så en lage af riseddike, sukker og efter min mening også lidt salt som du lige har varmet op så sukker og salt er smeltet.  Det hælder du så over risene og vender dem ud på et træ skærebrædt, sørg for at lufte dem godt.
 De 3 poser til venstre er henholdsvis philadelphia med stenbiderrogn, philadelphia med chipotle og til sidst philadelphia med wasabi.
 Ellers brugte jeg mango, agurk, avokado, gulerod, laks, røget ål, røget makrel(det var et forsøg) og så alm rejer.
 Her er jeg så igang med en af de store med laks, den rørte rogn, gulerod, agurk og mango. Jeg elsker at der er tydelig forskel i mellem blødt, sprødt og knasende.
 Undskyld rodet... men det var så hvad det blev til  af de 500 gram ris. 5 ruller og 10 risboller
 Og så blev det ellers skåret ud
 Her er det mit forsøg med røget makrel, agurk, mango og den rørte rogn. Og måske skal røget makrel bare ikke i sushi. jeg var ikke tilfreds.
 Her er det laks, mango, gulerod og avokado med en snert af wasabi. Min favorit
 Og endestykkerne var ikke blevet spist undervejs. Klog af skade. Sidst jeg lavede sushi spiste jeg ender og kunne ikke spise noget da jeg var færdig.
Ungerne er også klar. Bare de får ekstra rogn på toppen.måske man skulle ønske sig sushi tallerkner!

Så hvis du kan lide sushi, skal du også prøve at lave det selv. Det er ikke så svært, bare du forbereder dig inden du går igang. Og du kan jo altid starte med  røget laks hvis du ikke er til den ferske.

3 kommentarer:

  1. Ej, hvor ser det godt ud, Heidi! Næste gang går vi da ikke ud og spiser sushi, så laver du det da bare ;-)

    KH
    Birthe

    SvarSlet
  2. Ja det kan vi da godt. fiskenmanden i århus har en hel montre til sushi. Det er guld.

    SvarSlet