Gå videre til hovedindholdet

gårsdagens aftensmad. Hjemmelavet sushi

Jeg elsker sushi. Meget.. ´

Men jeg elsker ikke prisen på sushi i Århus. Jeg har hørt at priserne i kbh er knap så vilde. Da jeg var i Brasilien for 1½ år siden ville vi en aften bare lige have lidt let aftensmad da vi i mange dage havde spist på Pachekos, som sørger for at man får sine proteiner. hver gang man har spist sit kød kommer der en tjener med mere..

Nå men vi besluttede os så for at spise sushi, og den sushi bar vi kom til var virkelig lækker og jeg tænkte straks at her kom vi til at punge ud... vi endte med en All you can eat menu med fri øl, vin eller sodavand til 149 kr. Det er til dato den bedste sushi opleveles jeg har. skønt.

Nå men altså jeg har lavet sushi et par gange før og det lykkedes egentligt meget godt for mig. Hvis jeg selv skal sige det...

 Jeg havde lavet risene i god tid. dvs. at man skyller, skyller, skyller og så lige skyller lidt mere... Vandet skal være helt klart, så skal risene stå i koldt vand i 20 minutters tid til de er helt hvide. Så skyller du dem lige igen:-) og så skal de kogejeg bruget 500 gram sushiris og 8 dl koldt vand. lad det koge i 10 minutter og hæld så en lage af riseddike, sukker og efter min mening også lidt salt som du lige har varmet op så sukker og salt er smeltet.  Det hælder du så over risene og vender dem ud på et træ skærebrædt, sørg for at lufte dem godt.
 De 3 poser til venstre er henholdsvis philadelphia med stenbiderrogn, philadelphia med chipotle og til sidst philadelphia med wasabi.
 Ellers brugte jeg mango, agurk, avokado, gulerod, laks, røget ål, røget makrel(det var et forsøg) og så alm rejer.
 Her er jeg så igang med en af de store med laks, den rørte rogn, gulerod, agurk og mango. Jeg elsker at der er tydelig forskel i mellem blødt, sprødt og knasende.
 Undskyld rodet... men det var så hvad det blev til  af de 500 gram ris. 5 ruller og 10 risboller
 Og så blev det ellers skåret ud
 Her er det mit forsøg med røget makrel, agurk, mango og den rørte rogn. Og måske skal røget makrel bare ikke i sushi. jeg var ikke tilfreds.
 Her er det laks, mango, gulerod og avokado med en snert af wasabi. Min favorit
 Og endestykkerne var ikke blevet spist undervejs. Klog af skade. Sidst jeg lavede sushi spiste jeg ender og kunne ikke spise noget da jeg var færdig.
Ungerne er også klar. Bare de får ekstra rogn på toppen.måske man skulle ønske sig sushi tallerkner!

Så hvis du kan lide sushi, skal du også prøve at lave det selv. Det er ikke så svært, bare du forbereder dig inden du går igang. Og du kan jo altid starte med  røget laks hvis du ikke er til den ferske.

Kommentarer

  1. Ej, hvor ser det godt ud, Heidi! Næste gang går vi da ikke ud og spiser sushi, så laver du det da bare ;-)

    KH
    Birthe

    SvarSlet
  2. Ja det kan vi da godt. fiskenmanden i århus har en hel montre til sushi. Det er guld.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en...

Tidsfordriv, igen en ting med lakrids. Lakridsmarcipanbrød

Ja nu jeg sidder hjemme, kan jeg jo ligeså godt lave noget fornuftigt.... Så som Lakridsmarcipanbrød med hvid chokolade.Har jeg nævnt at jeg elsker lakrids og hvid chokolade?  Jeg smagte sådan en fætter for nylig i Salling. Og tænkte straks at det måtte jeg forsøge mig med selv. Og hvilken bedre dag end idag.  Jeg lavede to varianter, en med salt lakridssirup og en med sød lakrids sirup. Man kan allerede nu mærke at det bliver godt. Ja godt nok ligner det her billede mest af alt marcipan med kulør på. men det er en halv rulle marcipan med 4 store teskefulde lakridssirup  Det æltes godt sammen og man får så en underlig brun masse. Den lægges på et skærebrædt drysset let i flormelis. rulles ud i den form man nu ønsker og overtrækkes med hvidchokolade. og drysset let med lakridspulver.  Og vupti, har man de her enormt lækre stykker  Tæt på! Jeg valgte at lave flade stykker med sød lakrids og trekantede stykker med salt lakrids. La...

I januar vil jeg(eller skal jeg)

I januar vil jeg... Eller også skal jeg, men derfor kommer det staidg på listen. Bage min amerikanske kanesnegle. Tjek det er jeg i skrivende stund igangen med Snakke med  Slagter dyrby  om ældstebarnets konfirmation Plante åreste chilifrø, Udvælge årets tomatfrø og der er mange at vælge imellem. Og nej det er ikke tidligt, det er sent. Normalt gør jeg det i december. Starte på jagttegn, jo jo jeg starte skam idag Sove lidt mere, eller det vil sige gå tidliger i seng. og få mindst 7 timers søvn. Egentlig helst 8 men det er også lidt meget Få blogget herinde lidt mere fast.  Og ellers bare leve livet og nyde at et nyt år er begyndt. Og jeg kan mærke det bliver et godt et af slagsen. Puhh det bliver lidt svært at vælge hvad der skal sås i drivhuset i år Min hjembragte Monstera Obliqua “Swiss Cheese Vine”Som er en  fingerphilodendron, i miniformat. Jeg er helt tossede med de store af slagsen. Men problemet er nok bare de b...