Gå videre til hovedindholdet

gårsdagens aftensmad. Hjemmelavet sushi

Jeg elsker sushi. Meget.. ´

Men jeg elsker ikke prisen på sushi i Århus. Jeg har hørt at priserne i kbh er knap så vilde. Da jeg var i Brasilien for 1½ år siden ville vi en aften bare lige have lidt let aftensmad da vi i mange dage havde spist på Pachekos, som sørger for at man får sine proteiner. hver gang man har spist sit kød kommer der en tjener med mere..

Nå men vi besluttede os så for at spise sushi, og den sushi bar vi kom til var virkelig lækker og jeg tænkte straks at her kom vi til at punge ud... vi endte med en All you can eat menu med fri øl, vin eller sodavand til 149 kr. Det er til dato den bedste sushi opleveles jeg har. skønt.

Nå men altså jeg har lavet sushi et par gange før og det lykkedes egentligt meget godt for mig. Hvis jeg selv skal sige det...

 Jeg havde lavet risene i god tid. dvs. at man skyller, skyller, skyller og så lige skyller lidt mere... Vandet skal være helt klart, så skal risene stå i koldt vand i 20 minutters tid til de er helt hvide. Så skyller du dem lige igen:-) og så skal de kogejeg bruget 500 gram sushiris og 8 dl koldt vand. lad det koge i 10 minutter og hæld så en lage af riseddike, sukker og efter min mening også lidt salt som du lige har varmet op så sukker og salt er smeltet.  Det hælder du så over risene og vender dem ud på et træ skærebrædt, sørg for at lufte dem godt.
 De 3 poser til venstre er henholdsvis philadelphia med stenbiderrogn, philadelphia med chipotle og til sidst philadelphia med wasabi.
 Ellers brugte jeg mango, agurk, avokado, gulerod, laks, røget ål, røget makrel(det var et forsøg) og så alm rejer.
 Her er jeg så igang med en af de store med laks, den rørte rogn, gulerod, agurk og mango. Jeg elsker at der er tydelig forskel i mellem blødt, sprødt og knasende.
 Undskyld rodet... men det var så hvad det blev til  af de 500 gram ris. 5 ruller og 10 risboller
 Og så blev det ellers skåret ud
 Her er det mit forsøg med røget makrel, agurk, mango og den rørte rogn. Og måske skal røget makrel bare ikke i sushi. jeg var ikke tilfreds.
 Her er det laks, mango, gulerod og avokado med en snert af wasabi. Min favorit
 Og endestykkerne var ikke blevet spist undervejs. Klog af skade. Sidst jeg lavede sushi spiste jeg ender og kunne ikke spise noget da jeg var færdig.
Ungerne er også klar. Bare de får ekstra rogn på toppen.måske man skulle ønske sig sushi tallerkner!

Så hvis du kan lide sushi, skal du også prøve at lave det selv. Det er ikke så svært, bare du forbereder dig inden du går igang. Og du kan jo altid starte med  røget laks hvis du ikke er til den ferske.

Kommentarer

  1. Ej, hvor ser det godt ud, Heidi! Næste gang går vi da ikke ud og spiser sushi, så laver du det da bare ;-)

    KH
    Birthe

    SvarSlet
  2. Ja det kan vi da godt. fiskenmanden i århus har en hel montre til sushi. Det er guld.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Syltede jalapeños

Ja så må i også hellere få opskriften på de her sindsygt lækre syltede jalapeños jeg lavede den anden dag.
 Sådan ser 750 gram friske  jalapeños ud. Husk nu at bruge handsker. Jeg skulle lige pille lidt frø ud og gad ikke tage handsker på igen. Er du sindsyg det gør ondt sådan at stoppe sådan en chili finger i øjet...
 Det er superlet at sylte sine egne chilier. Man laver et opkog af 7 dl eddike, 400 gram sukker, 3 spsk salt. Lader det koge op og stopper chilierne i og lader dem koge i 6 minutter. Husk at skolde de glas de skal over på og enten bruge atamon eller vodka.
Sådan ser de kære jalapeños ud efter et opkog. Jeg syntes de er en smule mere søde og der er lidt mere bid i dem end dem man køber. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem.


Ellers har jeg været igang med min hjembragte mandelmel fra paris. JEg har forsøgt mig med de små lækre franske macaron´s. Det må blive i næste indlæg.

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…