Gå videre til hovedindholdet

Brødet der kræver tid og kærlighed. Men er det hele værd hvis det lykkedes.

Som lovet, kommer opskriften på noget helt fantastisk brød. Hvis det altså lykkedes. Lad mig sige det sådan.

Jeg måtte bruge 4 forsøg før jeg syntes det var i vinkel.
 Men så var krummen også lige i skabet.
 Man starter med
5 gram øko gær(jo økogær)
2 dl vand
2 spsk surdej(en lys en af slagsen)
75 gram hvedemel
50 gram fuldkorns hvedemel(jeg brugte aurions ølandshvede, har dog også forsøgt mig med skærtoft mølle grov hvedemel uden godt resultat)
pisk gær ud i vand rør surdej og mel i, dæk med film og lad hæve 20-24 timer ved stuetemperatur.

på dag 2 skal du bruge:
4 dl lunt vand
1 spsk havsalt
500 gram hvedemel
+fordejen fra igår
hæld vand, halvdelen af melet, salt og fordejen sammen.
I DEN RÆKKEFØLGE.
ælt resten af melet i på røremaskine ved medium hastighed, jeg bruget betty-marie. Ja jeg tror faktisk ikke man kan gøre det uden en røremaskine af en slags. Skru nu helt op for din egen Betty-marie og giv dejen hvad den fortjener i ca. 10-12 minutter. Dejen skal være blød, gummiagtig men ikke klistret. Sæt dejen i køleskabet natten over.

Dag 3 tager du forventningsfuld din silkebløde dej ud af køleskabet et par timer inden den skal bruges. Del den i to og lad hæve til ca dobbelt størreles. gerne under et friskopvredet viskestykke.

Nu er jeg i den uheldige situation at jeg IKKE ejer en bagesten. Så jeg jokker bare dejen i en 225 grader varm ovn på en varm bageplade og smider 1 dl vand i en bradepande under dejen.
Der får den så 20-25 minutter.

Lad køle af inden du skære. Det er gudeagtig med rigtig smør med havsalt.

 Da Birthe og jeg besøgte aarstiderne gav Søren mig disse bøger. Jeg er ret vild med "nye livretter" de har en svine lækker miso dip til grøntsager og nogle soya stegte mandler og selvfølgelig en masse andet godt. Den anden "mad planer" har jeg ikke helt taget til mig. Man kan så sende en sms med en kode fra bogen og for 4 kr få opskrift og indkøbs liste. Men det kan jo være det kommer.
Og de her 3 bøger af louisa lorang er jeg helt helt tossede med. Der er den lækreste humus med peberfrugt og i det hele taget en masse lækre sager. Så dem skal i nok høre nærmere om.

Og så har jeg vist ikke introduceret husets sidste nye beboer.

Mød Enzo og Escobar
Det er en par Europæiske løvfrøer. Så deres artsfæller vil man kunne skøde på i dansk natur. de her er dog opdrættet ved Søe i Randers, med cites papirer og det hele. Man må nemlig ikke bare hente sådan et par rå nuttede grønne klatter i naturen. Nu venter de bare på at der kommer en kone eller 2 til dem. men det er så lige lidt sværere end først antaget. Men de klare det nok.


Kommentarer

  1. For pokker hvor ser det brød godt ud!! Ved dog ikke helt om min tålmodighed rækker :-)

    KH
    Birthe

    SvarSlet
  2. Det smager så fuglene synger. når du først har smagt det har du også tålmodigheden. Hvorfor tror du jeg magtede at forsøge mig 4 gange:-)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…

Syltede jalapeños

Ja så må i også hellere få opskriften på de her sindsygt lækre syltede jalapeños jeg lavede den anden dag.
 Sådan ser 750 gram friske  jalapeños ud. Husk nu at bruge handsker. Jeg skulle lige pille lidt frø ud og gad ikke tage handsker på igen. Er du sindsyg det gør ondt sådan at stoppe sådan en chili finger i øjet...
 Det er superlet at sylte sine egne chilier. Man laver et opkog af 7 dl eddike, 400 gram sukker, 3 spsk salt. Lader det koge op og stopper chilierne i og lader dem koge i 6 minutter. Husk at skolde de glas de skal over på og enten bruge atamon eller vodka.
Sådan ser de kære jalapeños ud efter et opkog. Jeg syntes de er en smule mere søde og der er lidt mere bid i dem end dem man køber. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem.


Ellers har jeg været igang med min hjembragte mandelmel fra paris. JEg har forsøgt mig med de små lækre franske macaron´s. Det må blive i næste indlæg.