Brødet der kræver tid og kærlighed. Men er det hele værd hvis det lykkedes.

Som lovet, kommer opskriften på noget helt fantastisk brød. Hvis det altså lykkedes. Lad mig sige det sådan.

Jeg måtte bruge 4 forsøg før jeg syntes det var i vinkel.
 Men så var krummen også lige i skabet.
 Man starter med
5 gram øko gær(jo økogær)
2 dl vand
2 spsk surdej(en lys en af slagsen)
75 gram hvedemel
50 gram fuldkorns hvedemel(jeg brugte aurions ølandshvede, har dog også forsøgt mig med skærtoft mølle grov hvedemel uden godt resultat)
pisk gær ud i vand rør surdej og mel i, dæk med film og lad hæve 20-24 timer ved stuetemperatur.

på dag 2 skal du bruge:
4 dl lunt vand
1 spsk havsalt
500 gram hvedemel
+fordejen fra igår
hæld vand, halvdelen af melet, salt og fordejen sammen.
I DEN RÆKKEFØLGE.
ælt resten af melet i på røremaskine ved medium hastighed, jeg bruget betty-marie. Ja jeg tror faktisk ikke man kan gøre det uden en røremaskine af en slags. Skru nu helt op for din egen Betty-marie og giv dejen hvad den fortjener i ca. 10-12 minutter. Dejen skal være blød, gummiagtig men ikke klistret. Sæt dejen i køleskabet natten over.

Dag 3 tager du forventningsfuld din silkebløde dej ud af køleskabet et par timer inden den skal bruges. Del den i to og lad hæve til ca dobbelt størreles. gerne under et friskopvredet viskestykke.

Nu er jeg i den uheldige situation at jeg IKKE ejer en bagesten. Så jeg jokker bare dejen i en 225 grader varm ovn på en varm bageplade og smider 1 dl vand i en bradepande under dejen.
Der får den så 20-25 minutter.

Lad køle af inden du skære. Det er gudeagtig med rigtig smør med havsalt.

 Da Birthe og jeg besøgte aarstiderne gav Søren mig disse bøger. Jeg er ret vild med "nye livretter" de har en svine lækker miso dip til grøntsager og nogle soya stegte mandler og selvfølgelig en masse andet godt. Den anden "mad planer" har jeg ikke helt taget til mig. Man kan så sende en sms med en kode fra bogen og for 4 kr få opskrift og indkøbs liste. Men det kan jo være det kommer.
Og de her 3 bøger af louisa lorang er jeg helt helt tossede med. Der er den lækreste humus med peberfrugt og i det hele taget en masse lækre sager. Så dem skal i nok høre nærmere om.

Og så har jeg vist ikke introduceret husets sidste nye beboer.

Mød Enzo og Escobar
Det er en par Europæiske løvfrøer. Så deres artsfæller vil man kunne skøde på i dansk natur. de her er dog opdrættet ved Søe i Randers, med cites papirer og det hele. Man må nemlig ikke bare hente sådan et par rå nuttede grønne klatter i naturen. Nu venter de bare på at der kommer en kone eller 2 til dem. men det er så lige lidt sværere end først antaget. Men de klare det nok.


Kommentarer

  1. For pokker hvor ser det brød godt ud!! Ved dog ikke helt om min tålmodighed rækker :-)

    KH
    Birthe

    SvarSlet
  2. Det smager så fuglene synger. når du først har smagt det har du også tålmodigheden. Hvorfor tror du jeg magtede at forsøge mig 4 gange:-)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg