Gå videre til hovedindholdet

Hjemmelavet Gullash

Ja vejret er ikke lige gullash vejr idag. Men til mit forsvar skal også siges at det er 2 dage siden jeg lavede det:-)

Hvis jeg selv skal sige det er det verdens bedste. Og så er den let.

Samtidig gav det mig også mulighed for at bruge den her alligator(det er normalt de sprællevende alligatore jeg normalt burger min tid på) Denne her er fra white away, den var i den lækre goodibag fra Birthe og Anne blogtræf.

 Jeg må sige med det samme at jeg er solgt. Nu ligger landet sådan at jeg hader, hader løg. især når de skal skrælle, hakkes ja you name it. Men den her fætter, den inkapsler jo ligesom det hakkede løg, så øjenene ikke løber og svider. Hvilket jo er helt fantastisk.
Når man så har nok løg, eller låget er fyldt op, ja så klikkes det af og så er der hakkede løg. Jeg brugte den også til peberfrugter og der virkede den også fint.

 Til samme blogtræf fik vi også nogle krydderier fra naturalia, her øko paprika.
 Som selvfølgelig lige skulle brunes af på panden
 Løgene svitses i paprika


Retten endte ud sådan her. Og i skal selvfølgelig have opskriften.

2 kg magert oksebryst/bov
30 gram smør
3 hakkede løg
2 ds tomat pure
2 peberfrugter i tern
1 tsk spidskommen
1 fed hvidløg knust
2 spsk paprika
2-3 liger hjemmelavet supper, eller snyd og køb klar oksesuppe.
6-8 skrællede kartofler i tern.

Svits løg i paprika, brun kødet af, kom resten af ingrediencerne i gryden kog i mindst 2 timer. de sidste 20 minutter kommes kartoflerne ved. Server med groft brød og tabasco hvis det bringer lykke.

Jeg kan igen kun undskylde mit fravær, men må nok indse at det ikke bliver hverdag at jeg kommer herind. Men jeg holder ud for det er også ret sjovt.

På Torsdag hopper jeg på toget tidlig morgen mod først Vejen og så sidenhen København...

Birthe og jeg skal jo besøge aarstiderne og søren. Det glæder jeg mig rigtig meget til. Og hvad jeg har hørt er der rigtig mange der har tilmeldt sig. Om det er nogen der læser med her eller hos birthe, ved jeg ikke men sjovt bliver det.

Og hvis jeg ikke husker helt forkert kommer søde Julie og Bjørn fra Dolce Gusto. Det betyder at jeg igen kan få mig en kop rålækker mokka.

Kommentarer

  1. Nøjj, det ser godt ud! :-D

    Jeg glæder mig rigtig meget til at skulle være sammen med dig i 2 dage, til Aarstiderne og MASH, det kan kun blive godt....

    Knus
    Birthe

    SvarSlet
  2. Den gullash ser bare rigtig lækker ud, så den må jeg da prøve. Tak for tippet :)

    Weekendhilsen

    Bo
    København restauranter
    http://københavnrestauranter.dk/

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en...

Tidsfordriv, igen en ting med lakrids. Lakridsmarcipanbrød

Ja nu jeg sidder hjemme, kan jeg jo ligeså godt lave noget fornuftigt.... Så som Lakridsmarcipanbrød med hvid chokolade.Har jeg nævnt at jeg elsker lakrids og hvid chokolade?  Jeg smagte sådan en fætter for nylig i Salling. Og tænkte straks at det måtte jeg forsøge mig med selv. Og hvilken bedre dag end idag.  Jeg lavede to varianter, en med salt lakridssirup og en med sød lakrids sirup. Man kan allerede nu mærke at det bliver godt. Ja godt nok ligner det her billede mest af alt marcipan med kulør på. men det er en halv rulle marcipan med 4 store teskefulde lakridssirup  Det æltes godt sammen og man får så en underlig brun masse. Den lægges på et skærebrædt drysset let i flormelis. rulles ud i den form man nu ønsker og overtrækkes med hvidchokolade. og drysset let med lakridspulver.  Og vupti, har man de her enormt lækre stykker  Tæt på! Jeg valgte at lave flade stykker med sød lakrids og trekantede stykker med salt lakrids. La...

I januar vil jeg(eller skal jeg)

I januar vil jeg... Eller også skal jeg, men derfor kommer det staidg på listen. Bage min amerikanske kanesnegle. Tjek det er jeg i skrivende stund igangen med Snakke med  Slagter dyrby  om ældstebarnets konfirmation Plante åreste chilifrø, Udvælge årets tomatfrø og der er mange at vælge imellem. Og nej det er ikke tidligt, det er sent. Normalt gør jeg det i december. Starte på jagttegn, jo jo jeg starte skam idag Sove lidt mere, eller det vil sige gå tidliger i seng. og få mindst 7 timers søvn. Egentlig helst 8 men det er også lidt meget Få blogget herinde lidt mere fast.  Og ellers bare leve livet og nyde at et nyt år er begyndt. Og jeg kan mærke det bliver et godt et af slagsen. Puhh det bliver lidt svært at vælge hvad der skal sås i drivhuset i år Min hjembragte Monstera Obliqua “Swiss Cheese Vine”Som er en  fingerphilodendron, i miniformat. Jeg er helt tossede med de store af slagsen. Men problemet er nok bare de b...