Gå videre til hovedindholdet

Hjemmelavet Gullash

Ja vejret er ikke lige gullash vejr idag. Men til mit forsvar skal også siges at det er 2 dage siden jeg lavede det:-)

Hvis jeg selv skal sige det er det verdens bedste. Og så er den let.

Samtidig gav det mig også mulighed for at bruge den her alligator(det er normalt de sprællevende alligatore jeg normalt burger min tid på) Denne her er fra white away, den var i den lækre goodibag fra Birthe og Anne blogtræf.

 Jeg må sige med det samme at jeg er solgt. Nu ligger landet sådan at jeg hader, hader løg. især når de skal skrælle, hakkes ja you name it. Men den her fætter, den inkapsler jo ligesom det hakkede løg, så øjenene ikke løber og svider. Hvilket jo er helt fantastisk.
Når man så har nok løg, eller låget er fyldt op, ja så klikkes det af og så er der hakkede løg. Jeg brugte den også til peberfrugter og der virkede den også fint.

 Til samme blogtræf fik vi også nogle krydderier fra naturalia, her øko paprika.
 Som selvfølgelig lige skulle brunes af på panden
 Løgene svitses i paprika


Retten endte ud sådan her. Og i skal selvfølgelig have opskriften.

2 kg magert oksebryst/bov
30 gram smør
3 hakkede løg
2 ds tomat pure
2 peberfrugter i tern
1 tsk spidskommen
1 fed hvidløg knust
2 spsk paprika
2-3 liger hjemmelavet supper, eller snyd og køb klar oksesuppe.
6-8 skrællede kartofler i tern.

Svits løg i paprika, brun kødet af, kom resten af ingrediencerne i gryden kog i mindst 2 timer. de sidste 20 minutter kommes kartoflerne ved. Server med groft brød og tabasco hvis det bringer lykke.

Jeg kan igen kun undskylde mit fravær, men må nok indse at det ikke bliver hverdag at jeg kommer herind. Men jeg holder ud for det er også ret sjovt.

På Torsdag hopper jeg på toget tidlig morgen mod først Vejen og så sidenhen København...

Birthe og jeg skal jo besøge aarstiderne og søren. Det glæder jeg mig rigtig meget til. Og hvad jeg har hørt er der rigtig mange der har tilmeldt sig. Om det er nogen der læser med her eller hos birthe, ved jeg ikke men sjovt bliver det.

Og hvis jeg ikke husker helt forkert kommer søde Julie og Bjørn fra Dolce Gusto. Det betyder at jeg igen kan få mig en kop rålækker mokka.

Kommentarer

 1. Nøjj, det ser godt ud! :-D

  Jeg glæder mig rigtig meget til at skulle være sammen med dig i 2 dage, til Aarstiderne og MASH, det kan kun blive godt....

  Knus
  Birthe

  SvarSlet
 2. Den gullash ser bare rigtig lækker ud, så den må jeg da prøve. Tak for tippet :)

  Weekendhilsen

  Bo
  København restauranter
  http://københavnrestauranter.dk/

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Syltede jalapeños

Ja så må i også hellere få opskriften på de her sindsygt lækre syltede jalapeños jeg lavede den anden dag.
 Sådan ser 750 gram friske  jalapeños ud. Husk nu at bruge handsker. Jeg skulle lige pille lidt frø ud og gad ikke tage handsker på igen. Er du sindsyg det gør ondt sådan at stoppe sådan en chili finger i øjet...
 Det er superlet at sylte sine egne chilier. Man laver et opkog af 7 dl eddike, 400 gram sukker, 3 spsk salt. Lader det koge op og stopper chilierne i og lader dem koge i 6 minutter. Husk at skolde de glas de skal over på og enten bruge atamon eller vodka.
Sådan ser de kære jalapeños ud efter et opkog. Jeg syntes de er en smule mere søde og der er lidt mere bid i dem end dem man køber. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem.


Ellers har jeg været igang med min hjembragte mandelmel fra paris. JEg har forsøgt mig med de små lækre franske macaron´s. Det må blive i næste indlæg.

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…