tirsdag den 26. april 2011

Kanin, det kunne man godt:-)

Tjo det kunne man så godt. Hvis altså man kan få sig selv til at partere den langørede fætter.
Det smager rigtig godt, omend nogle af gæsterne lige skulle sunde sig lidt over dages menu. Men en favoritspise bliver det nok aldrig. Ikke på grund af smagen:-) Men mere på grund af at det altså er en lille nuttet kanin. Det syntes jeg faktisk var lidt svært at sætte sig ud over.

 Opskriften var egentligt ret simpel.

Parter kaninen, skær en æble i både læg æblerne i bunden af en stegeso, kanin stykkerne ovenpå, drys med salt og peber. Og så skal der noget godt tørsaltet bacon til. Jeg elsker jo føtex´s pricip enebærrøget bacon. Desuden brugte jeg også et par skiver røget flæsk. kanin har en tildens til at blive tørt. Hæld en tør cider eller i mit tilfælde en lys ingerfærd øl ved. Steg i ovnen ved 200 grader i ca 2 timer.

 Jeg hældte stegeskyen fra, jævnede den og gav den et skvat fløde. Det smagte rigtig godt.


 Og jo der blev skam spist op.

 Jeg nævnte det her brød den anden dag. Det der brød der var ved at drive mig til vanvid. Men idag var den der. Det sad lige i skabet. Opskriften får du i morgen. Og som det ses ville Karla godt have haft et stykke.
 Total i orden krumme
Og ikke mindst lækkert sprødt udenpå.

Ellers er dagen idag gået med at tjekke op på alle dyrene på arbejdet. Og der er en del.

Jeg kan nævne
+200 slanger, alt fra 20 cm til 4 meter8i fik billede igår)

44 store fugleedderkopper


+200 mus
+50 rotter, som dem på billedet ovenfor.
8 Alligator
+100 Risål
+30 Pangasius
Ørreder
11 Kæmpetusindben
7 Grønne anoler
11 Tokay Gekkoer
+ 1000 lemon ants
+45 Agatudser
+12 Sporefrøer
+40 Sumpskildpadder
2 Næsehorns bille larver
20 Lungefisk
+ 1000 Hvæsekakelakker
+ 500 Fårekyllinger
og ja jeg har sikkert glemt nogle. Men der er også mange og se til. Men jeg er sikker på de har savnet mig hver og en mens jeg har haft påskeferie. Så idag var der fest med rotter og mus. De fik pære og kagerester. Spørg lige om jeg var populær.

5 kommentarer:

 1. AAARGGHHHHH - EDDERKOP!! Jeg vil til hver en tid skærer sådan en kaninbasse ud for dig, bare du ikke giver mig sådan et chok igen :-)

  SvarSlet
 2. Du er så sej! Jeg ville ikke kunne gøre det, det kan jeg sige med sikkerhed - ved faktisk ikke engang om jeg kunne spise det - hvis jeg vidste det :-)

  Jeg glæder mig til at se nogen af alle de dyre.

  Kh
  Birthe

  SvarSlet
 3. Frk. Skjold: du er taget på ordet. Ikke flere edderkopper forløbig:-) hvis du partere næste kanin for mig. Hyggeligt at du lagde en besked herinde. Tak.

  Heidi

  SvarSlet
 4. Birthe : Mener du kanin eller edderkop?

  Altså helt ærligt havde jeg også lidt svært ved at spise den, selvom det smagte godt. Men altså det må jeg prøve at komme mig over for det var godt nok billigt kød, som jeg ved har haft det godt.

  Knus

  SvarSlet