Gå videre til hovedindholdet

Kanin, det kunne man godt:-)

Tjo det kunne man så godt. Hvis altså man kan få sig selv til at partere den langørede fætter.
Det smager rigtig godt, omend nogle af gæsterne lige skulle sunde sig lidt over dages menu. Men en favoritspise bliver det nok aldrig. Ikke på grund af smagen:-) Men mere på grund af at det altså er en lille nuttet kanin. Det syntes jeg faktisk var lidt svært at sætte sig ud over.

 Opskriften var egentligt ret simpel.

Parter kaninen, skær en æble i både læg æblerne i bunden af en stegeso, kanin stykkerne ovenpå, drys med salt og peber. Og så skal der noget godt tørsaltet bacon til. Jeg elsker jo føtex´s pricip enebærrøget bacon. Desuden brugte jeg også et par skiver røget flæsk. kanin har en tildens til at blive tørt. Hæld en tør cider eller i mit tilfælde en lys ingerfærd øl ved. Steg i ovnen ved 200 grader i ca 2 timer.

 Jeg hældte stegeskyen fra, jævnede den og gav den et skvat fløde. Det smagte rigtig godt.


 Og jo der blev skam spist op.

 Jeg nævnte det her brød den anden dag. Det der brød der var ved at drive mig til vanvid. Men idag var den der. Det sad lige i skabet. Opskriften får du i morgen. Og som det ses ville Karla godt have haft et stykke.
 Total i orden krumme
Og ikke mindst lækkert sprødt udenpå.

Ellers er dagen idag gået med at tjekke op på alle dyrene på arbejdet. Og der er en del.

Jeg kan nævne
+200 slanger, alt fra 20 cm til 4 meter8i fik billede igår)

44 store fugleedderkopper


+200 mus
+50 rotter, som dem på billedet ovenfor.
8 Alligator
+100 Risål
+30 Pangasius
Ørreder
11 Kæmpetusindben
7 Grønne anoler
11 Tokay Gekkoer
+ 1000 lemon ants
+45 Agatudser
+12 Sporefrøer
+40 Sumpskildpadder
2 Næsehorns bille larver
20 Lungefisk
+ 1000 Hvæsekakelakker
+ 500 Fårekyllinger
og ja jeg har sikkert glemt nogle. Men der er også mange og se til. Men jeg er sikker på de har savnet mig hver og en mens jeg har haft påskeferie. Så idag var der fest med rotter og mus. De fik pære og kagerester. Spørg lige om jeg var populær.

Kommentarer

 1. AAARGGHHHHH - EDDERKOP!! Jeg vil til hver en tid skærer sådan en kaninbasse ud for dig, bare du ikke giver mig sådan et chok igen :-)

  SvarSlet
 2. Du er så sej! Jeg ville ikke kunne gøre det, det kan jeg sige med sikkerhed - ved faktisk ikke engang om jeg kunne spise det - hvis jeg vidste det :-)

  Jeg glæder mig til at se nogen af alle de dyre.

  Kh
  Birthe

  SvarSlet
 3. Frk. Skjold: du er taget på ordet. Ikke flere edderkopper forløbig:-) hvis du partere næste kanin for mig. Hyggeligt at du lagde en besked herinde. Tak.

  Heidi

  SvarSlet
 4. Birthe : Mener du kanin eller edderkop?

  Altså helt ærligt havde jeg også lidt svært ved at spise den, selvom det smagte godt. Men altså det må jeg prøve at komme mig over for det var godt nok billigt kød, som jeg ved har haft det godt.

  Knus

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Syltede jalapeños

Ja så må i også hellere få opskriften på de her sindsygt lækre syltede jalapeños jeg lavede den anden dag.
 Sådan ser 750 gram friske  jalapeños ud. Husk nu at bruge handsker. Jeg skulle lige pille lidt frø ud og gad ikke tage handsker på igen. Er du sindsyg det gør ondt sådan at stoppe sådan en chili finger i øjet...
 Det er superlet at sylte sine egne chilier. Man laver et opkog af 7 dl eddike, 400 gram sukker, 3 spsk salt. Lader det koge op og stopper chilierne i og lader dem koge i 6 minutter. Husk at skolde de glas de skal over på og enten bruge atamon eller vodka.
Sådan ser de kære jalapeños ud efter et opkog. Jeg syntes de er en smule mere søde og der er lidt mere bid i dem end dem man køber. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem.


Ellers har jeg været igang med min hjembragte mandelmel fra paris. JEg har forsøgt mig med de små lækre franske macaron´s. Det må blive i næste indlæg.

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…