torsdag den 28. april 2011

Koldskål, den ultimative sommermad

Det er ikke en fejl, når jeg skriver at koldskål er den ultimative sommermad. Der er sikkert mange der ikke mener det er sommer. Og det har de ret i. Men vejret er bare så fantastisk Og jeg gad ikke lave aftensmad idag.
Men jeg kunne lige tage mig sammen til at bikse noget koldskål sammen og så de gode kammerjunker fra vores bager.


 I koldskål skal der citron, vanilje, æggeblomme, tykmælk og kærnemælk og så lidt sukker.
 Ja det vil sige, det skal man i den koldskål vi spiser her:-)
 Det vagte stor glæde at aftensmaden bestod af koldskål.
Og de 2 liter leg lavede, forsvandt som dug for solen.

Opskriften er nem
saften af en citron
½ dl sukker
kornene af en stang vanilje
4 æggeblommer
1 liter tykmælk
1 liter kærnemælk.

citronsaft, vanilje, sukker og æggeblommer piskes godt. vend tykmælken i og derefter kærnemælken. Lad det stå en halv time inden du skovler det ind.

Ellers har dagen været travl på arbejde. Vi fik de smukkeste hugorme ind på arbejdet idag. Det er de første giftslanger vi har derinde. Det er jo en dansk slange som er fredet. Derfor har vi søgt om lov til at indsamle de slanger vi skal tappe for gift inden de skal slippes ud igen inden efteråret sætter ind.

Jeg har før arbejdet med klapperslanger i Brasilien. Hvilket jo er noget helt andet.

Og dog.

For det viser sig faktisk at gram for gram er vores alm hugorm 6 gange giftiger end en klapperslange.Heldigvis for os giver vores hugorm ikke ret meget gift og er faktisk ikke rigtig farlig for voksne. I forbindelse med at vi har fået fat i de her små smukke slanger, har vi både snakket med giftlinien og kommunehospitalet i Århus som har modgift.

Man har faktisk ikke givet modgift til voksne i over 30 år. Børn er noget helt andet. Og det er faktisk ofte børn der der bliver bidt.

Jeg har nu tænkt mig ikke at blive bidt.

Nå men jeg kan ikke vise et billede, for jeg glemte at tage nogle. Men imorgen vil jeg prøve at få det gjort. Det er virkelig en smuk slange.

3 kommentarer:

 1. En af mine kolleger blev faktisk bidt forrige år. Hun er det mest uheldige menneske i verden. Senere på sommeren blev hun forbrændt i halsen af en brandmand. Dyr er farlige!! Men ikke kaniner. Som jeg forøvrigt ikke bryder mig om at spise selv. Jeg kan heller ikke slippe tanken.

  SvarSlet
 2. Hov - Og din koldskål ser læks ud :-)

  SvarSlet
 3. Æv for søren. Det lyder ikke godt. Heldigt at voksne tåler biddet nogenlunde. Og det der med brandmanden... det lyder ikke rart.

  Og koldskålen var utrolig lækker.

  SvarSlet