Gå videre til hovedindholdet

Koldskål, den ultimative sommermad

Det er ikke en fejl, når jeg skriver at koldskål er den ultimative sommermad. Der er sikkert mange der ikke mener det er sommer. Og det har de ret i. Men vejret er bare så fantastisk Og jeg gad ikke lave aftensmad idag.
Men jeg kunne lige tage mig sammen til at bikse noget koldskål sammen og så de gode kammerjunker fra vores bager.


 I koldskål skal der citron, vanilje, æggeblomme, tykmælk og kærnemælk og så lidt sukker.
 Ja det vil sige, det skal man i den koldskål vi spiser her:-)
 Det vagte stor glæde at aftensmaden bestod af koldskål.
Og de 2 liter leg lavede, forsvandt som dug for solen.

Opskriften er nem
saften af en citron
½ dl sukker
kornene af en stang vanilje
4 æggeblommer
1 liter tykmælk
1 liter kærnemælk.

citronsaft, vanilje, sukker og æggeblommer piskes godt. vend tykmælken i og derefter kærnemælken. Lad det stå en halv time inden du skovler det ind.

Ellers har dagen været travl på arbejde. Vi fik de smukkeste hugorme ind på arbejdet idag. Det er de første giftslanger vi har derinde. Det er jo en dansk slange som er fredet. Derfor har vi søgt om lov til at indsamle de slanger vi skal tappe for gift inden de skal slippes ud igen inden efteråret sætter ind.

Jeg har før arbejdet med klapperslanger i Brasilien. Hvilket jo er noget helt andet.

Og dog.

For det viser sig faktisk at gram for gram er vores alm hugorm 6 gange giftiger end en klapperslange.Heldigvis for os giver vores hugorm ikke ret meget gift og er faktisk ikke rigtig farlig for voksne. I forbindelse med at vi har fået fat i de her små smukke slanger, har vi både snakket med giftlinien og kommunehospitalet i Århus som har modgift.

Man har faktisk ikke givet modgift til voksne i over 30 år. Børn er noget helt andet. Og det er faktisk ofte børn der der bliver bidt.

Jeg har nu tænkt mig ikke at blive bidt.

Nå men jeg kan ikke vise et billede, for jeg glemte at tage nogle. Men imorgen vil jeg prøve at få det gjort. Det er virkelig en smuk slange.

Kommentarer

 1. En af mine kolleger blev faktisk bidt forrige år. Hun er det mest uheldige menneske i verden. Senere på sommeren blev hun forbrændt i halsen af en brandmand. Dyr er farlige!! Men ikke kaniner. Som jeg forøvrigt ikke bryder mig om at spise selv. Jeg kan heller ikke slippe tanken.

  SvarSlet
 2. Hov - Og din koldskål ser læks ud :-)

  SvarSlet
 3. Æv for søren. Det lyder ikke godt. Heldigt at voksne tåler biddet nogenlunde. Og det der med brandmanden... det lyder ikke rart.

  Og koldskålen var utrolig lækker.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Syltede jalapeños

Ja så må i også hellere få opskriften på de her sindsygt lækre syltede jalapeños jeg lavede den anden dag.
 Sådan ser 750 gram friske  jalapeños ud. Husk nu at bruge handsker. Jeg skulle lige pille lidt frø ud og gad ikke tage handsker på igen. Er du sindsyg det gør ondt sådan at stoppe sådan en chili finger i øjet...
 Det er superlet at sylte sine egne chilier. Man laver et opkog af 7 dl eddike, 400 gram sukker, 3 spsk salt. Lader det koge op og stopper chilierne i og lader dem koge i 6 minutter. Husk at skolde de glas de skal over på og enten bruge atamon eller vodka.
Sådan ser de kære jalapeños ud efter et opkog. Jeg syntes de er en smule mere søde og der er lidt mere bid i dem end dem man køber. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem.


Ellers har jeg været igang med min hjembragte mandelmel fra paris. JEg har forsøgt mig med de små lækre franske macaron´s. Det må blive i næste indlæg.

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…