Gå videre til hovedindholdet

Koldskål, den ultimative sommermad

Det er ikke en fejl, når jeg skriver at koldskål er den ultimative sommermad. Der er sikkert mange der ikke mener det er sommer. Og det har de ret i. Men vejret er bare så fantastisk Og jeg gad ikke lave aftensmad idag.
Men jeg kunne lige tage mig sammen til at bikse noget koldskål sammen og så de gode kammerjunker fra vores bager.


 I koldskål skal der citron, vanilje, æggeblomme, tykmælk og kærnemælk og så lidt sukker.
 Ja det vil sige, det skal man i den koldskål vi spiser her:-)
 Det vagte stor glæde at aftensmaden bestod af koldskål.
Og de 2 liter leg lavede, forsvandt som dug for solen.

Opskriften er nem
saften af en citron
½ dl sukker
kornene af en stang vanilje
4 æggeblommer
1 liter tykmælk
1 liter kærnemælk.

citronsaft, vanilje, sukker og æggeblommer piskes godt. vend tykmælken i og derefter kærnemælken. Lad det stå en halv time inden du skovler det ind.

Ellers har dagen været travl på arbejde. Vi fik de smukkeste hugorme ind på arbejdet idag. Det er de første giftslanger vi har derinde. Det er jo en dansk slange som er fredet. Derfor har vi søgt om lov til at indsamle de slanger vi skal tappe for gift inden de skal slippes ud igen inden efteråret sætter ind.

Jeg har før arbejdet med klapperslanger i Brasilien. Hvilket jo er noget helt andet.

Og dog.

For det viser sig faktisk at gram for gram er vores alm hugorm 6 gange giftiger end en klapperslange.Heldigvis for os giver vores hugorm ikke ret meget gift og er faktisk ikke rigtig farlig for voksne. I forbindelse med at vi har fået fat i de her små smukke slanger, har vi både snakket med giftlinien og kommunehospitalet i Århus som har modgift.

Man har faktisk ikke givet modgift til voksne i over 30 år. Børn er noget helt andet. Og det er faktisk ofte børn der der bliver bidt.

Jeg har nu tænkt mig ikke at blive bidt.

Nå men jeg kan ikke vise et billede, for jeg glemte at tage nogle. Men imorgen vil jeg prøve at få det gjort. Det er virkelig en smuk slange.

Kommentarer

  1. En af mine kolleger blev faktisk bidt forrige år. Hun er det mest uheldige menneske i verden. Senere på sommeren blev hun forbrændt i halsen af en brandmand. Dyr er farlige!! Men ikke kaniner. Som jeg forøvrigt ikke bryder mig om at spise selv. Jeg kan heller ikke slippe tanken.

    SvarSlet
  2. Hov - Og din koldskål ser læks ud :-)

    SvarSlet
  3. Æv for søren. Det lyder ikke godt. Heldigt at voksne tåler biddet nogenlunde. Og det der med brandmanden... det lyder ikke rart.

    Og koldskålen var utrolig lækker.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en...

Tidsfordriv, igen en ting med lakrids. Lakridsmarcipanbrød

Ja nu jeg sidder hjemme, kan jeg jo ligeså godt lave noget fornuftigt.... Så som Lakridsmarcipanbrød med hvid chokolade.Har jeg nævnt at jeg elsker lakrids og hvid chokolade?  Jeg smagte sådan en fætter for nylig i Salling. Og tænkte straks at det måtte jeg forsøge mig med selv. Og hvilken bedre dag end idag.  Jeg lavede to varianter, en med salt lakridssirup og en med sød lakrids sirup. Man kan allerede nu mærke at det bliver godt. Ja godt nok ligner det her billede mest af alt marcipan med kulør på. men det er en halv rulle marcipan med 4 store teskefulde lakridssirup  Det æltes godt sammen og man får så en underlig brun masse. Den lægges på et skærebrædt drysset let i flormelis. rulles ud i den form man nu ønsker og overtrækkes med hvidchokolade. og drysset let med lakridspulver.  Og vupti, har man de her enormt lækre stykker  Tæt på! Jeg valgte at lave flade stykker med sød lakrids og trekantede stykker med salt lakrids. La...

I januar vil jeg(eller skal jeg)

I januar vil jeg... Eller også skal jeg, men derfor kommer det staidg på listen. Bage min amerikanske kanesnegle. Tjek det er jeg i skrivende stund igangen med Snakke med  Slagter dyrby  om ældstebarnets konfirmation Plante åreste chilifrø, Udvælge årets tomatfrø og der er mange at vælge imellem. Og nej det er ikke tidligt, det er sent. Normalt gør jeg det i december. Starte på jagttegn, jo jo jeg starte skam idag Sove lidt mere, eller det vil sige gå tidliger i seng. og få mindst 7 timers søvn. Egentlig helst 8 men det er også lidt meget Få blogget herinde lidt mere fast.  Og ellers bare leve livet og nyde at et nyt år er begyndt. Og jeg kan mærke det bliver et godt et af slagsen. Puhh det bliver lidt svært at vælge hvad der skal sås i drivhuset i år Min hjembragte Monstera Obliqua “Swiss Cheese Vine”Som er en  fingerphilodendron, i miniformat. Jeg er helt tossede med de store af slagsen. Men problemet er nok bare de b...