Gå videre til hovedindholdet

De franske små macrons

Jeg er jo frankofil i stor stil. Elsker Paris. Elsker, elsker elsker.

Hvert år når Min mor og jeg smutter til Paris, nyder vi altid de små lækre macrons. Især elsker jeg dem med Carmel bur sale. Jeg har aldrig begivet mig ud i at bage dem selv. Men man kan jo ende op med at "crave" dem så meget at man prøver.

Jeg kiggede lidt rundt på diverse blogs og fandt en opskrift her, som ikke lød alt for besværlig.

Jeg købte 1,5 kg mandelmel med hjem fra Paris da jeg var der i september. Dog er jeg bange for det er for groft. Ikke at det ser groft ud men jeg fik ligsom ikke rigtigt den glatte overflade.

Nå men opskriften er her

80 gram æggehvider
200 gram flormelis
20 gram sukker
100 gram mandelmel
15 gram kakao

Jeg startede med at stille æggehviderne ud i køkknet. De skal have sturetemperatur...

Så sigter man flormelis, mandlemel og kakao sammen. Hviderne piskes indtil de næsten er stive sukker komme i og de piskes helt stive. Fold mandelmel blandingen i hviderne, hæld i en sprøjtepose(ifølge opskriften hos Anne, skal man bruge en 11mm tylle. Det havde jeg ikke så jeg brugte bare sprøjteposens alm hul.

Lad dejen stå i ca 15 minutter inden de kommes i ovnen ved 160 grader i 12-15 minutter. Mine fik 15 minutter og var helt fantastiske. Lad dem hvile et par minutter inden de løsnes af bagepapiret.
 Den der si nederst på billedet er købt i paris for at par år siden, den er grovere i maskerne end min alm. si. Det kan let være det er derfor at de blev lidt grove i det.
 Mit hjembragte mandelmel, som ikke koster ret meget i et helt alm. supermarkede i paris. jeg gav 5 € for sådan en pakke.
 De våde Macrons inden de rammer ovnen
 Og jo de fik da lidt "fod" eller skørter om man vil. Men Helt ærligt er det jo ikke det der giver dem deres smag...
 Det her er helt klart de 2 fineste af mine macrons, de er fyldt med en chokolade creme af 70 ml varm fløde og 70 gram mørk chokolade som er smeltet sammen, nedkølet og pisket.
Her havde jeg ikke tålmodighed til at give æggehviderne sturetemperatur. Så ingen "fod" og krakelerede overflader. De smagte fantastisk og de her var med lakrids og hvid chokolade. Jeg siger jer de smagte godt.

Jeg udskiftede bare kakao med lakrids pulver og lavede en creme ligesom ovenfor med hvid chokolade i stedet for.

De blev serveret med Asti til et Terrarie Warming ved gode venne. De har været igang med at bygge det flotteste terrarie til deres smukke store konge boaer. De flyttede ind i torsdags. Det skulle selvfølgelig fejres.

Kommentarer

  1. Nøj, de ser lækre ud!!!

    Du er hermed blevvet trukket som vinderen af bogstafetten, så hvis du sender mig en mail med din adresse ti kaosimitkoekken@gmail.com, så vil jeg fluks sende dig bogen :-)

    SvarSlet
  2. Top nice. De er også rigtig lækre. Du skulle prøve at lave dem.

    sender dig fluks en mail.

    Heidi

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en...

Tidsfordriv, igen en ting med lakrids. Lakridsmarcipanbrød

Ja nu jeg sidder hjemme, kan jeg jo ligeså godt lave noget fornuftigt.... Så som Lakridsmarcipanbrød med hvid chokolade.Har jeg nævnt at jeg elsker lakrids og hvid chokolade?  Jeg smagte sådan en fætter for nylig i Salling. Og tænkte straks at det måtte jeg forsøge mig med selv. Og hvilken bedre dag end idag.  Jeg lavede to varianter, en med salt lakridssirup og en med sød lakrids sirup. Man kan allerede nu mærke at det bliver godt. Ja godt nok ligner det her billede mest af alt marcipan med kulør på. men det er en halv rulle marcipan med 4 store teskefulde lakridssirup  Det æltes godt sammen og man får så en underlig brun masse. Den lægges på et skærebrædt drysset let i flormelis. rulles ud i den form man nu ønsker og overtrækkes med hvidchokolade. og drysset let med lakridspulver.  Og vupti, har man de her enormt lækre stykker  Tæt på! Jeg valgte at lave flade stykker med sød lakrids og trekantede stykker med salt lakrids. La...

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder. Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet  Lones Bourbon tærte , som var intet mindre end formidabel. Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-) Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.  Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.  De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.  Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.  Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde  Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. B...