Gå videre til hovedindholdet

Iskold Rabarbersuppe, og lidt om chili

Bare lige et hurtigt indlæg for at fortælle at jeg er ved at lave Rabarbersuppe.

Og nu lyder rabarbersuppe måske ikke særligt delikat. Men det kan jeg godt fortælle at det er det.

Vi skal have gode venner på besøg til hjemmelavede burgere, med chipotle bacon. Og til dessert skal vi have den her rabarber suppe med vanilje is til.

Det smager så fuglene synger.
 De skyllede rabarber

 Sådan ser suppen ud. Jeg servere den med en kold klat vanilje is til.

Opskriften er nem

400 gram rabarber
4 dl vand
2 dl sukker
saft af en halv citron.

Skær rabarberne i små skiver. Hæld 100 gram rabarber, sukker, vand og citronsaft i en gryde og kog op.
De 300 gram rabarber hældes i et ovnfast fad, og når rabarberne i gryden har kogt hældes det over de resterende rabarber. Sættes i ovnen ved 200 grader i ca 30 minutter. Lad køle af og si. Server iskold med vanilje is til.

Jeg har købt disse fine chili frø for noget tid siden. Og har glædet mig meget til at se dem gro!

Det er ligesom om at alle planter ikke er lige villige til at gro...

 Men denne Twilight som er moderat stærk, vil godt.
 Hvorimod denne Hot chocolate habanero, er mere tvivlsom. Det skulle være en af verdens stærkeste chilier. Jeg såede 8 frø og der kom en lille snoldet spire
 Og denne Peruvian Purple, må siges også at være lidt nærrig med at komme frem.
Heldigvis har gav jeg halvdelen af min frø til vores søde venner. Og de var lidt mere heldige med Den der lilla sag. Også de andre har de haft mere held med. Men de er stadig små, så jeg venter lige med at hent dem hjem.

De er idag blevet plantet ud i hver deres urtepotte. Så håber vi på gode chilier senere på året.

Kommentarer

 1. Jeg får den vildeste lyst til rabarber, må ud og jagte dem i morgen :-)

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 2. Det an jeg egentligt godt forstå. Rabarber er fantastiske.

  go weekend

  knus

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…

Syltede jalapeños

Ja så må i også hellere få opskriften på de her sindsygt lækre syltede jalapeños jeg lavede den anden dag.
 Sådan ser 750 gram friske  jalapeños ud. Husk nu at bruge handsker. Jeg skulle lige pille lidt frø ud og gad ikke tage handsker på igen. Er du sindsyg det gør ondt sådan at stoppe sådan en chili finger i øjet...
 Det er superlet at sylte sine egne chilier. Man laver et opkog af 7 dl eddike, 400 gram sukker, 3 spsk salt. Lader det koge op og stopper chilierne i og lader dem koge i 6 minutter. Husk at skolde de glas de skal over på og enten bruge atamon eller vodka.
Sådan ser de kære jalapeños ud efter et opkog. Jeg syntes de er en smule mere søde og der er lidt mere bid i dem end dem man køber. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem.


Ellers har jeg været igang med min hjembragte mandelmel fra paris. JEg har forsøgt mig med de små lækre franske macaron´s. Det må blive i næste indlæg.