Gå videre til hovedindholdet

Hjemmelavet Chipotle, er det det værd?

Så fik jeg købt jalapeños. 2 kg kom med hjem og så lokkede jeg lidt med jer og fik afsat et halvt kg til Pernille. Så jeg endte om med 1,5 kg til mig selv.
 Det her er 750 gram inden jeg gik igang med at rense dem. Det foregik med handsker på. Det er så træls at pille sig i øjet bagefter hvis man har haft fingrene i chilier.
 Så kom jeg igang, det tog faktisk pænt lang tid.
 De blev lagt på røgovnens små riste, fine og sprøde.
 Og efter 1,5 time i ovnen ved ca 70 grader så de sådan her ud.
 Og 3 dage i den almindelige ovn ved 50 grader fik det sidste vædske ud af dem. Mørke, tørre og med en dejlig røglugt.
Og efter en tur i krydderi kværnen venligst udlånt af mine søde venner Peter og Karina, Kom denne pulver frem.


Så efter 3-4 dage i røg/chilie dunst i hele huset stod jeg med et slutprodukt på 182 gram. Det er ikke meget når man tænker på at jeg startede med 750 gram.


Det smager ikke som mit købte produkt men det er derhenad. Om jeg gør det igen, ved jeg ikke rigtig. Det er jo supersjovt sådan alt lave sit eget, men når jeg for 45 kr kan købe et færdigt produkt til en noget billiger kg pris. Ja jeg ved det faktisk ikke.


De resterende chilier bliver til syltede skiver. Og lur mig om de ikke kommer på om et par dage.

Kommentarer

  1. Sikke et spændende projekt!
    Det kan godt være kiloprisen er høj, men mon ikke du så også har chipotlepulver til de næste mange år, hvis der skal bruges lige så lidt som af det man køber :-)
    Det kan være man skulle spørge i den lokale grønthandel om de kan skaffe dem hjem. Synes tit det ville være rart med en ordentlig portion jalapeños i fryseren!

    SvarSlet
  2. Heidi, Jeg er bange for at mit forbrug af chipotle pulver er til grænsen til det sygelige:-)

    Min grønthandler var mere end villig til at skaffe dem hjem. Så længe jeg bare tog det han skulle bestille og minimum var 2 kg. Og de fylder ikke så meget som jeg frygtede.

    Go søndag.

    Heidi

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en...

Tidsfordriv, igen en ting med lakrids. Lakridsmarcipanbrød

Ja nu jeg sidder hjemme, kan jeg jo ligeså godt lave noget fornuftigt.... Så som Lakridsmarcipanbrød med hvid chokolade.Har jeg nævnt at jeg elsker lakrids og hvid chokolade?  Jeg smagte sådan en fætter for nylig i Salling. Og tænkte straks at det måtte jeg forsøge mig med selv. Og hvilken bedre dag end idag.  Jeg lavede to varianter, en med salt lakridssirup og en med sød lakrids sirup. Man kan allerede nu mærke at det bliver godt. Ja godt nok ligner det her billede mest af alt marcipan med kulør på. men det er en halv rulle marcipan med 4 store teskefulde lakridssirup  Det æltes godt sammen og man får så en underlig brun masse. Den lægges på et skærebrædt drysset let i flormelis. rulles ud i den form man nu ønsker og overtrækkes med hvidchokolade. og drysset let med lakridspulver.  Og vupti, har man de her enormt lækre stykker  Tæt på! Jeg valgte at lave flade stykker med sød lakrids og trekantede stykker med salt lakrids. La...

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder. Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet  Lones Bourbon tærte , som var intet mindre end formidabel. Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-) Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.  Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.  De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.  Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.  Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde  Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. B...