Gå videre til hovedindholdet

Københavnertur med indlagt lækkerier:-)

I sidste uge skulle jeg til københavn for at hente nogle små fine hjorte mus. Og til de af jer som vælger at google den lille fætter, kan jeg fortælle at det er en mus som bære på en ret så led sygdom. Ikke at musene bliver syge. Men hvis et menneske bliver udsat for Hantavirus som det så fint hedder er dødelighenden omkring de 50%. De smitter via urin/fæses eller bid. Virusen er luftbåret for ligesom at gøre det lidt mere sjovt...
 Nå men heldigvis er mine 40 mus blevet tjekket meget grundigt og skulle ikke være syge! Dyrene skulle sendes fra usa mandag i sidste uge og ankomme onsdag morgen kl 7,20. Så jeg og en kollega drog afsted mod staden. I det øjeblik vi er kommet over broen, ringer de fra speditør firmaet for at fortælle at musenen ikke er med flyet. Og de i øvrigt ikke kan finde dem nogen steder? Jeg havde alligevel en aftale i kbh zoo så vi fortsatte og fik aftalt at vi tog en overnatning i kbh for hvem gider køre frem og tilbage 2 dage i træk. Ikke mig.

 Så det endte ud med at vi spiste frokost i Fields. Vi fik lækker sushi og så drog vi til magasin. Hvor de her lækre flødeboller var at finde. De er med en bund af marcipan og lakrids og skummet er også med lakrids. overtrukket med mørk og så hvid chokolade. De er kun i handlen i uge 42 og 43. Det vil sige at de ikke skulle være i butikkerne mere. Hvilket jeg personligt syntes er en skam. For de var fantastiske. De er selvfølgelig fra summerbird.
 Og på facebook, så jeg at Johan bulow havde åbnet en shop hvor de solgte lakrids stænger. Noget som ellers kun har været i tivoli. Jeg købte 3 stænger for 60 kr. Hvilket egentligt er lidt dyrt. 2 med sød lakrids og en med ingefær. Jeg har kun smagt den med sød lakrids. Den smager stærkt af rigtig lakrids. Men den er nu meget go.
 Det blev også til det nyeste skud på stammen, lakrids B sød lakrids overtrukket med hvid chokolade og med noget passions frugt pulver. Meget vanedannene.
Sidst men ikke mindst. Har jeg fået syltet min slangeagurk. Jeg ved ikke helt om jeg syntes det ser så pænt ud. Men Her er de så syltet efter en helt alm sylteopskrift.

7 dl eddike
200 gram flormelis
2 lauerbær blade
sorte peberkorn
1 dild skærm.

skær agurken i 4 cm. lange stykker, drysses med salt og lægges til at hvile et døgn. Skyl salten af og dræn vædsken fra.

Put agurkestykkerne i et skoldet og vodkaskyllet glas. hæld den kogenden lage over og luk beholderen.

Det giver en meget sprød slangeagurk som egentlig smager meget som en alm syltet agurk. Dog var min slangeagurk, nok lidt langt henne i modningen da den har store kerner. Jeg har gemt 3 stk og prøver at plante dem til sommer.

Kommentarer

  1. Det lyder da til at du har haft en rigtig god tur til København med masser af lækkerier. Det burde vi der bor der gøre noget oftere ;-) Og hvor er den dog sjov, den der slangeagurk!

    SvarSlet
  2. Hej Prinsesse Suh. dejligt du kigger forbi og lægger en kommetar. Ja men sådan er det vel altid. JEg burde vel også bruge århus noget mere. Men får det ligesom ikke rigtig gjort. Så er det godt at et par dage i kbh kan gøre at jeg føler jeg kommer lidt ud:-)

    SvarSlet
  3. Ja, det er lidt sjovt at man skal et andet sted hen, før man virkelig udforsker et sted... Århus er heller ikke så kedelig en by!

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en tsk. fuld dej. De skal

Telefonsælger, ost og kaffe

Og ikke nødvendigvis i den rækkefølge:-) For det første har vi fået nyt tastatur. Så nu kan jeg skrive KKKKKKK lige så tosset som jeg vil. Da vi var til Birthe og Annes blogtræf i vejen, Fik vi de her skønne oste. Jeg skyndte at spise dem og måtte bare have mere af den her. Castello, reseve præst, hedder den. Den er super lækker, lidt af prima donna. Men på sin helt egen måde. Jeg har købt den et par gange. Og i sidste uge var den på bud i vores Føtex Food, hvor man kunne få 2 for 35 kr. Den er vanvittig god til et ostebord.  Og Den anden dag da jeg lige var på tanket for at købe en morgenbolle, så jeg denne her starbucks Qandi latte caramel flavour sag. Og nu er det jo ingen hemmelighed at jeg er ny ud i kaffen. Og at det skal være sødt og ikke smage voldsomt af kaffe. Er du helt vild den er god. Så er der det her med den der telefonsælger.  Jeg ser mig selv som et forholdsvis åbent og venligt menneske. Normalt også over for telefonsælgere...  Men, den anden dag

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder. Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet  Lones Bourbon tærte , som var intet mindre end formidabel. Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-) Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.  Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.  De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.  Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.  Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde  Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. B