Gå videre til hovedindholdet

Slangeagurker, kender i dem?

Ja manden/Gandalf stille sig til rådighed for at vise hvor stor sådan en fætter kan være...
 Men det er jo straks lidt sjovere at se forskellen på en slangeagurk og karla vovsen. Ja hun har bukser på.. Hun er i løbetid!
 Nå men sagen er den at jeg på arbejdet idag skulle over med nogle sommerfugle og sommerfugle larver til væksthuset i botanisk have. De kommer fra Jesperhus blomsterpark hvor jeg var oppe for en uges tid siden, og fik dem med tilbage. Jan som den ene gartner hedder som også er en god ven. Havde netop plukket en helt masse slangeagurker. Jeg har før smagt en rå en af slagsen, men gad egentligt godt prøve at sylte en. Jan gav mig modvilligt en agurk. Måske fordi jeg havde slået et par af hans fine planter halvt(læs: helt) ihjel imens jeg passede de der sommerfuglelarver.... Nå nok om det.
 Sådan nogle fætre skal udvandes med salt i et døgns tid. Så det er jeg så igang med. De er altså super flotte. Jeg gad godt at vores alm. agurker sådan ud. Min mand troede faktisk jeg havde været i en bolche butik og havde købt en hel stang bolche. Men agurken var altså også over 150 cm lang. Mere om det senere.
 Birthe havde lavet den her vildt lækre æblekage med marcipancreme den anden dag. Den måtte jeg også forsøge mig med. Og den skuffede bestemt ikke.

225 gram mel( jeg valgte at udskifte  75 gram mel med mandelmel fordi jeg godt kan lide den smag det giver)
1 1/2 spsk sukker
1/2 tsk salt
150 gram koldt smør i tern
1 1/2 spsk creme fraiche 38%

rør de tørre ingredienser med smørret, tilsæt creme fraichen og samle. Ifølge Birthe skal dejen hvile i køleskabet en halv time. Jeg havde orker ikke det der kolde dej, så jeg rullede den ud med det samme og lagde den på køl. Det virkede fint.

Marcipancreme:

4 1/2 æg( jeg brugte altså 5 æg da mine æg var meget små)
3 3/4 dl creme fraiche 38%
150 gram rørsukker(jeg brugte alm sukker)
150 gram marcipan
fintrevet skal af en øko citron.

Bland det hele godt sammen med en røremaskine.

4 æbler skrællet og skåret i både.

læg dejen i en tærteform, hæld marcipancremen i og læg æblerne i cirkler ovenpå. Drys med kanelsukker og grofthakkede mandler.

Lad bage ved 185 grader i ca. 50 minutter.(min fik 80 minutter før den var færdig)


 Det eneste jeg lavede anderledes var at jeg tilsatte et ekstra æg da mine æg var meget små. desuden brugte valgte jeg at noget af melen blev skiftet ud med mandelmel. Marcipancremen er næsten fromage agtig let og luftig med et strejf af citron. æblerne var egen avl fra haven.
Jeg er så heldig at være blevet udtrukket i den Bogstafet som Birthe satte igang og indtil videre har været forbi Kaos i mit køkken hvorfra jeg så er blevet udtrukket til at modtage bogen. Jeg er meget spændt på at komme igang med Bogen som lyder virkelig god. Men det høre i mere om senere når jeg har modtaget den.

Kommentarer

  1. TILLYKKE med at du skal læse bogen, håber at du vil kunne lide den :-)

    Den agurk ser godt nok spøjs ud, har aldrig set noget lignende. Hvordan smager sådan en fætter?? Spændt på at se hvad du får ud af den....

    KH
    Birthe

    SvarSlet
  2. Ja helt ærligt - hvordan smager sådan en? Og så bor de lige ved siden af mig helt uden jeg vidste de fandtes???? (Nyk. Mors)

    SvarSlet
  3. Jeg er dybt fascineret - sådan en størrelse har jeg ikke set før! Smager de som almindelige agurker?

    SvarSlet
  4. Birthe

    Tak. De smager næsten som en almindelig agurk. Jeg er ved at salte mine for at skulle sylte dem senere idag.

    Knus

    Heidi

    SvarSlet
  5. Gry, jamen de er næsten ligesom almindelige agurker. Hvad er det lige du bor ved siden af?

    dem jeg har hentet er hentet i århus botanisk have.

    Tak fordi du kiggede forbi.

    SvarSlet
  6. Piskeriset, Ja de er ret imponerende. smagen minder meget om en alm agurk.

    SvarSlet
  7. Hej Heidi
    Ser frem til at høre mere om bogstafetten og om hvad du synes om bogen :-)

    SvarSlet
  8. Hej joy of coffee

    Jeg er i fuld gang med bogen og skal lave et indlæg når bogen er færdig. Men kan allerde nu sige at den er go:-)

    Heidi

    SvarSlet
  9. Arh - jeg læste vist for hurtigt - det var larverne der kom fra Jesperhus - ikke agurkerne :O) (Bor i Nykøbing Mors)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en tsk. fuld dej. De skal

Telefonsælger, ost og kaffe

Og ikke nødvendigvis i den rækkefølge:-) For det første har vi fået nyt tastatur. Så nu kan jeg skrive KKKKKKK lige så tosset som jeg vil. Da vi var til Birthe og Annes blogtræf i vejen, Fik vi de her skønne oste. Jeg skyndte at spise dem og måtte bare have mere af den her. Castello, reseve præst, hedder den. Den er super lækker, lidt af prima donna. Men på sin helt egen måde. Jeg har købt den et par gange. Og i sidste uge var den på bud i vores Føtex Food, hvor man kunne få 2 for 35 kr. Den er vanvittig god til et ostebord.  Og Den anden dag da jeg lige var på tanket for at købe en morgenbolle, så jeg denne her starbucks Qandi latte caramel flavour sag. Og nu er det jo ingen hemmelighed at jeg er ny ud i kaffen. Og at det skal være sødt og ikke smage voldsomt af kaffe. Er du helt vild den er god. Så er der det her med den der telefonsælger.  Jeg ser mig selv som et forholdsvis åbent og venligt menneske. Normalt også over for telefonsælgere...  Men, den anden dag

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder. Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet  Lones Bourbon tærte , som var intet mindre end formidabel. Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-) Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.  Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.  De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.  Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.  Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde  Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. B