Fantastiske franske PAINS á lÁNCIENNE

De her franske flutes er det bedste jeg ved. opskriften har jeg fra en fransk bagebog. 

Dejen er ret besværlig at arbejde med men de er det hele værd. De stammer fra en bager i Paris, Philippe Gosselin. han er blevet berømt for de her små skønne sprøde flutes.

Opskriften er som følgende:

750 g fint sigtet spelt eller hvedemel(jeg brugte 400 gram hvedemel og 350 g spelt
10 gram gær. Jeg bruger økogær. Det er fløjlsblødt og har en helt anden smag og tekstur

15-20 gram salt
 Og så kommer det sjove, for man skal faktisk sætte sit afmålte mel i køleskabet et par timer før brug. og det samme med de 5 en halv dl vand. Dog bruger jeg vand fra hanen i disse tider, da det ikke bliver mere kold af at komme i køleskabet. Man smider melet i sin røremaskine smuldre gæren deri, og hælder vandet og salten deri
 Der køres indtil dejen har ved krogen, ca 15-20 min. Du kan sikkert godt ælte dejen selv, men det 
kræver tid og sved på panden.
 Så hælder man et par spsk olie over, jeg brugte advokado olie, derfra farven! Stiller det koldt, gerne køleskabet. Mit røg i bryggerset natten over.
 Sæt dejen ved stuetemperatur et par timer inden du skal bruge det.
 Hæld en god portion mel ud på bordet, Dejen skrabes forsigtigt ud på det meldækkede bord. Dejen er meget lind, det skal den være. Del dejen i to lige store stykker. Og lad det hvile i 15 min.
 Tænd ovnen på 260 grader. stil en bradepande nederst i oven. Hvis du har en bagesten skal den også i ovnen i midterste rille. Jeg har desværre ikke en bagesten så jeg nøjes med at smide en bradepande ekstra ind.Del dejen i nogenlunde lige store aflange stykker, læg dem på et stykke bagepapir. Når ovnen er varm tager du din dej på bagepapiret over på bagesten/bageplade og smider dem ind i ovnen. I den nederest bradepanden hælder du 1 dl vand. gentag efter 5 min, med 1 dl vand igen. Skru ned på 245 grader og bag ialt ca. 20-25 min. Indtil brødet har en fin farve.
Jeg fik 9 flutes ud af  den her portion. De er guddommelige, lune med smør.


Kommentarer

 1. Savle, salvle - hvor se de SKØNNE ud! Jeg MÅ have mig sådan en maskine der kan ælte i så lang tid, uden at brænde sammen - det tør jeg ikke med den jeg har :-)

  Knus
  Birthe

  SvarSlet
 2. Hej birthe

  De er helt fantasktiske, hvor lang tid kan din maskine køre? for helt ærligt tror jeg godt man kan ælte lidt mindre det er ligesom det kuldechok gæren får og den kolde nat der giver smagen.

  Jeg syntes du skal give dem et forsøg.

  Heidi

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg