Gå videre til hovedindholdet

Fantastiske franske PAINS á lÁNCIENNE

De her franske flutes er det bedste jeg ved. opskriften har jeg fra en fransk bagebog. 

Dejen er ret besværlig at arbejde med men de er det hele værd. De stammer fra en bager i Paris, Philippe Gosselin. han er blevet berømt for de her små skønne sprøde flutes.

Opskriften er som følgende:

750 g fint sigtet spelt eller hvedemel(jeg brugte 400 gram hvedemel og 350 g spelt
10 gram gær. Jeg bruger økogær. Det er fløjlsblødt og har en helt anden smag og tekstur

15-20 gram salt
 Og så kommer det sjove, for man skal faktisk sætte sit afmålte mel i køleskabet et par timer før brug. og det samme med de 5 en halv dl vand. Dog bruger jeg vand fra hanen i disse tider, da det ikke bliver mere kold af at komme i køleskabet. Man smider melet i sin røremaskine smuldre gæren deri, og hælder vandet og salten deri
 Der køres indtil dejen har ved krogen, ca 15-20 min. Du kan sikkert godt ælte dejen selv, men det 
kræver tid og sved på panden.
 Så hælder man et par spsk olie over, jeg brugte advokado olie, derfra farven! Stiller det koldt, gerne køleskabet. Mit røg i bryggerset natten over.
 Sæt dejen ved stuetemperatur et par timer inden du skal bruge det.
 Hæld en god portion mel ud på bordet, Dejen skrabes forsigtigt ud på det meldækkede bord. Dejen er meget lind, det skal den være. Del dejen i to lige store stykker. Og lad det hvile i 15 min.
 Tænd ovnen på 260 grader. stil en bradepande nederst i oven. Hvis du har en bagesten skal den også i ovnen i midterste rille. Jeg har desværre ikke en bagesten så jeg nøjes med at smide en bradepande ekstra ind.Del dejen i nogenlunde lige store aflange stykker, læg dem på et stykke bagepapir. Når ovnen er varm tager du din dej på bagepapiret over på bagesten/bageplade og smider dem ind i ovnen. I den nederest bradepanden hælder du 1 dl vand. gentag efter 5 min, med 1 dl vand igen. Skru ned på 245 grader og bag ialt ca. 20-25 min. Indtil brødet har en fin farve.
Jeg fik 9 flutes ud af  den her portion. De er guddommelige, lune med smør.






Kommentarer

  1. Savle, salvle - hvor se de SKØNNE ud! Jeg MÅ have mig sådan en maskine der kan ælte i så lang tid, uden at brænde sammen - det tør jeg ikke med den jeg har :-)

    Knus
    Birthe

    SvarSlet
  2. Hej birthe

    De er helt fantasktiske, hvor lang tid kan din maskine køre? for helt ærligt tror jeg godt man kan ælte lidt mindre det er ligesom det kuldechok gæren får og den kolde nat der giver smagen.

    Jeg syntes du skal give dem et forsøg.

    Heidi

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en tsk. fuld dej. De skal

Tidsfordriv, igen en ting med lakrids. Lakridsmarcipanbrød

Ja nu jeg sidder hjemme, kan jeg jo ligeså godt lave noget fornuftigt.... Så som Lakridsmarcipanbrød med hvid chokolade.Har jeg nævnt at jeg elsker lakrids og hvid chokolade?  Jeg smagte sådan en fætter for nylig i Salling. Og tænkte straks at det måtte jeg forsøge mig med selv. Og hvilken bedre dag end idag.  Jeg lavede to varianter, en med salt lakridssirup og en med sød lakrids sirup. Man kan allerede nu mærke at det bliver godt. Ja godt nok ligner det her billede mest af alt marcipan med kulør på. men det er en halv rulle marcipan med 4 store teskefulde lakridssirup  Det æltes godt sammen og man får så en underlig brun masse. Den lægges på et skærebrædt drysset let i flormelis. rulles ud i den form man nu ønsker og overtrækkes med hvidchokolade. og drysset let med lakridspulver.  Og vupti, har man de her enormt lækre stykker  Tæt på! Jeg valgte at lave flade stykker med sød lakrids og trekantede stykker med salt lakrids. Lakrids siruppen er købt i

I januar vil jeg(eller skal jeg)

I januar vil jeg... Eller også skal jeg, men derfor kommer det staidg på listen. Bage min amerikanske kanesnegle. Tjek det er jeg i skrivende stund igangen med Snakke med  Slagter dyrby  om ældstebarnets konfirmation Plante åreste chilifrø, Udvælge årets tomatfrø og der er mange at vælge imellem. Og nej det er ikke tidligt, det er sent. Normalt gør jeg det i december. Starte på jagttegn, jo jo jeg starte skam idag Sove lidt mere, eller det vil sige gå tidliger i seng. og få mindst 7 timers søvn. Egentlig helst 8 men det er også lidt meget Få blogget herinde lidt mere fast.  Og ellers bare leve livet og nyde at et nyt år er begyndt. Og jeg kan mærke det bliver et godt et af slagsen. Puhh det bliver lidt svært at vælge hvad der skal sås i drivhuset i år Min hjembragte Monstera Obliqua “Swiss Cheese Vine”Som er en  fingerphilodendron, i miniformat. Jeg er helt tossede med de store af slagsen. Men problemet er nok bare de bliver så kæmpestore