Gå videre til hovedindholdet

Fantastiske franske PAINS á lÁNCIENNE

De her franske flutes er det bedste jeg ved. opskriften har jeg fra en fransk bagebog. 

Dejen er ret besværlig at arbejde med men de er det hele værd. De stammer fra en bager i Paris, Philippe Gosselin. han er blevet berømt for de her små skønne sprøde flutes.

Opskriften er som følgende:

750 g fint sigtet spelt eller hvedemel(jeg brugte 400 gram hvedemel og 350 g spelt
10 gram gær. Jeg bruger økogær. Det er fløjlsblødt og har en helt anden smag og tekstur

15-20 gram salt
 Og så kommer det sjove, for man skal faktisk sætte sit afmålte mel i køleskabet et par timer før brug. og det samme med de 5 en halv dl vand. Dog bruger jeg vand fra hanen i disse tider, da det ikke bliver mere kold af at komme i køleskabet. Man smider melet i sin røremaskine smuldre gæren deri, og hælder vandet og salten deri
 Der køres indtil dejen har ved krogen, ca 15-20 min. Du kan sikkert godt ælte dejen selv, men det 
kræver tid og sved på panden.
 Så hælder man et par spsk olie over, jeg brugte advokado olie, derfra farven! Stiller det koldt, gerne køleskabet. Mit røg i bryggerset natten over.
 Sæt dejen ved stuetemperatur et par timer inden du skal bruge det.
 Hæld en god portion mel ud på bordet, Dejen skrabes forsigtigt ud på det meldækkede bord. Dejen er meget lind, det skal den være. Del dejen i to lige store stykker. Og lad det hvile i 15 min.
 Tænd ovnen på 260 grader. stil en bradepande nederst i oven. Hvis du har en bagesten skal den også i ovnen i midterste rille. Jeg har desværre ikke en bagesten så jeg nøjes med at smide en bradepande ekstra ind.Del dejen i nogenlunde lige store aflange stykker, læg dem på et stykke bagepapir. Når ovnen er varm tager du din dej på bagepapiret over på bagesten/bageplade og smider dem ind i ovnen. I den nederest bradepanden hælder du 1 dl vand. gentag efter 5 min, med 1 dl vand igen. Skru ned på 245 grader og bag ialt ca. 20-25 min. Indtil brødet har en fin farve.
Jeg fik 9 flutes ud af  den her portion. De er guddommelige, lune med smør.






Kommentarer

  1. Savle, salvle - hvor se de SKØNNE ud! Jeg MÅ have mig sådan en maskine der kan ælte i så lang tid, uden at brænde sammen - det tør jeg ikke med den jeg har :-)

    Knus
    Birthe

    SvarSlet
  2. Hej birthe

    De er helt fantasktiske, hvor lang tid kan din maskine køre? for helt ærligt tror jeg godt man kan ælte lidt mindre det er ligesom det kuldechok gæren får og den kolde nat der giver smagen.

    Jeg syntes du skal give dem et forsøg.

    Heidi

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…

Syltede jalapeños

Ja så må i også hellere få opskriften på de her sindsygt lækre syltede jalapeños jeg lavede den anden dag.
 Sådan ser 750 gram friske  jalapeños ud. Husk nu at bruge handsker. Jeg skulle lige pille lidt frø ud og gad ikke tage handsker på igen. Er du sindsyg det gør ondt sådan at stoppe sådan en chili finger i øjet...
 Det er superlet at sylte sine egne chilier. Man laver et opkog af 7 dl eddike, 400 gram sukker, 3 spsk salt. Lader det koge op og stopper chilierne i og lader dem koge i 6 minutter. Husk at skolde de glas de skal over på og enten bruge atamon eller vodka.
Sådan ser de kære jalapeños ud efter et opkog. Jeg syntes de er en smule mere søde og der er lidt mere bid i dem end dem man køber. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem.


Ellers har jeg været igang med min hjembragte mandelmel fra paris. JEg har forsøgt mig med de små lækre franske macaron´s. Det må blive i næste indlæg.