Gå videre til hovedindholdet

Tomat/fennikel suppe med Pernod

Ja som lovet skal i jo have opskriften på den tomat/fennikel suppe med Pernod som jeg lavede i sommerhuset.

Opskriften stammer fra Timm Vladimir da han var med i "til middag hos"


Jeg skriver opskriften som jeg lavede den.
4 stk fennikel skåret i meget tynde skiver
4 løg i tynde skiver
2 spsk havsalt
peber
120 ml pernod
1 ds flåede øko tomater med saft
5 dl vand
2 dl fløde

svits fennikel, og løg i en gryde i noget olie(jeg bruger avocado olie) med salt og peber, i 30 minutter. De må ikke tage farve, så du skal røre hele tiden. Derved får man olierne ud og det giver smag:-)

Skrug op for varmen og tilsæt pernod, kog helt ind.

så putter du dåsetomater med saft i og vandet. Kog i ca 30-60 minutter.

Si suppen gennem en fin si, hæld tilbage i gryden og tilsæt fløde. (jeg tilsatte kun 1 dl fløde)


Smag til med salt og peber og mere fløde hvis det ønskes.
For ligesom at give det det lidt mere piv. lavede jeg en pesto til at dryppe over suppen og dyppe det lækre fantastiske-franske-pains-lancienne  brød i.

Brødene er nogle jeg laver tit. de smager helt igennem fantastisk og er faktisk ikke så svære at lave.

Suppen er virkelig lækker og supergod til forret.

Kommentarer

  1. Dejligt gensyn :-) Den er så lækker den suppe :-) Vist oprindeligt en Kille Enna opskrift !

    SvarSlet
  2. Ja den er virkelig lækker. Jeg har kun set den i forbindelse med til middag hos.

    SvarSlet
  3. Det er en Kille Enna opskrift ☺️

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en tsk. fuld dej. De skal

Filopakker med salat og pasta

Den anden dag(inden jeg blev syg) var jeg et smut forbi den "lokale"Irma. og her lokkede Pancetta, gedeost og "frisk"filodej.  Jeg har aldrig set Pancetta i et supermarked før!  Altså jeg har noget med gedeost. jeg elsker, elsker gedeost.  Og den "friske" filodej fra Østrig! Nå ikke mere pjat, du skal bruge 200 gram gedeost en dusk timian, hakket groft 1 tsk sirup Peber og salt og så brugte jeg en Chili hakket fint  Steg pancetta så den får lidt farve, og køl den så lidt af. Bland alt sammen med gedeosten   "smør" et par tsk af ostecremen på, fyld Pancetta, stegt kylling gulerødder i tynde strimler, jeg lagde dog også spinat ovenpå, men fik ikke et brugbart billede  Så foldes begge sider ind og dejen rulles sammen, der lukkes ved at man smøre lidt olie på kanten.  Og vupti, et par pakker til ovnen.  Jeg kogte lidt pasta og vendte det med resten af ostemassen og det sidste pancetta. superlækkert...

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder. Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet  Lones Bourbon tærte , som var intet mindre end formidabel. Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-) Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.  Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.  De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.  Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.  Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde  Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. B