Gå videre til hovedindholdet

gårsdagens aftensmad. Hjemmelavet sushi

Jeg elsker sushi. Meget.. ´

Men jeg elsker ikke prisen på sushi i Århus. Jeg har hørt at priserne i kbh er knap så vilde. Da jeg var i Brasilien for 1½ år siden ville vi en aften bare lige have lidt let aftensmad da vi i mange dage havde spist på Pachekos, som sørger for at man får sine proteiner. hver gang man har spist sit kød kommer der en tjener med mere..

Nå men vi besluttede os så for at spise sushi, og den sushi bar vi kom til var virkelig lækker og jeg tænkte straks at her kom vi til at punge ud... vi endte med en All you can eat menu med fri øl, vin eller sodavand til 149 kr. Det er til dato den bedste sushi opleveles jeg har. skønt.

Nå men altså jeg har lavet sushi et par gange før og det lykkedes egentligt meget godt for mig. Hvis jeg selv skal sige det...

 Jeg havde lavet risene i god tid. dvs. at man skyller, skyller, skyller og så lige skyller lidt mere... Vandet skal være helt klart, så skal risene stå i koldt vand i 20 minutters tid til de er helt hvide. Så skyller du dem lige igen:-) og så skal de kogejeg bruget 500 gram sushiris og 8 dl koldt vand. lad det koge i 10 minutter og hæld så en lage af riseddike, sukker og efter min mening også lidt salt som du lige har varmet op så sukker og salt er smeltet.  Det hælder du så over risene og vender dem ud på et træ skærebrædt, sørg for at lufte dem godt.
 De 3 poser til venstre er henholdsvis philadelphia med stenbiderrogn, philadelphia med chipotle og til sidst philadelphia med wasabi.
 Ellers brugte jeg mango, agurk, avokado, gulerod, laks, røget ål, røget makrel(det var et forsøg) og så alm rejer.
 Her er jeg så igang med en af de store med laks, den rørte rogn, gulerod, agurk og mango. Jeg elsker at der er tydelig forskel i mellem blødt, sprødt og knasende.
 Undskyld rodet... men det var så hvad det blev til  af de 500 gram ris. 5 ruller og 10 risboller
 Og så blev det ellers skåret ud
 Her er det mit forsøg med røget makrel, agurk, mango og den rørte rogn. Og måske skal røget makrel bare ikke i sushi. jeg var ikke tilfreds.
 Her er det laks, mango, gulerod og avokado med en snert af wasabi. Min favorit
 Og endestykkerne var ikke blevet spist undervejs. Klog af skade. Sidst jeg lavede sushi spiste jeg ender og kunne ikke spise noget da jeg var færdig.
Ungerne er også klar. Bare de får ekstra rogn på toppen.måske man skulle ønske sig sushi tallerkner!

Så hvis du kan lide sushi, skal du også prøve at lave det selv. Det er ikke så svært, bare du forbereder dig inden du går igang. Og du kan jo altid starte med  røget laks hvis du ikke er til den ferske.

Kommentarer

  1. Ej, hvor ser det godt ud, Heidi! Næste gang går vi da ikke ud og spiser sushi, så laver du det da bare ;-)

    KH
    Birthe

    SvarSlet
  2. Ja det kan vi da godt. fiskenmanden i århus har en hel montre til sushi. Det er guld.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en tsk. fuld dej. De skal

Telefonsælger, ost og kaffe

Og ikke nødvendigvis i den rækkefølge:-) For det første har vi fået nyt tastatur. Så nu kan jeg skrive KKKKKKK lige så tosset som jeg vil. Da vi var til Birthe og Annes blogtræf i vejen, Fik vi de her skønne oste. Jeg skyndte at spise dem og måtte bare have mere af den her. Castello, reseve præst, hedder den. Den er super lækker, lidt af prima donna. Men på sin helt egen måde. Jeg har købt den et par gange. Og i sidste uge var den på bud i vores Føtex Food, hvor man kunne få 2 for 35 kr. Den er vanvittig god til et ostebord.  Og Den anden dag da jeg lige var på tanket for at købe en morgenbolle, så jeg denne her starbucks Qandi latte caramel flavour sag. Og nu er det jo ingen hemmelighed at jeg er ny ud i kaffen. Og at det skal være sødt og ikke smage voldsomt af kaffe. Er du helt vild den er god. Så er der det her med den der telefonsælger.  Jeg ser mig selv som et forholdsvis åbent og venligt menneske. Normalt også over for telefonsælgere...  Men, den anden dag

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder. Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet  Lones Bourbon tærte , som var intet mindre end formidabel. Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-) Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.  Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.  De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.  Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.  Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde  Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. B