Gå videre til hovedindholdet

Hjemmelavet Gullash

Ja vejret er ikke lige gullash vejr idag. Men til mit forsvar skal også siges at det er 2 dage siden jeg lavede det:-)

Hvis jeg selv skal sige det er det verdens bedste. Og så er den let.

Samtidig gav det mig også mulighed for at bruge den her alligator(det er normalt de sprællevende alligatore jeg normalt burger min tid på) Denne her er fra white away, den var i den lækre goodibag fra Birthe og Anne blogtræf.

 Jeg må sige med det samme at jeg er solgt. Nu ligger landet sådan at jeg hader, hader løg. især når de skal skrælle, hakkes ja you name it. Men den her fætter, den inkapsler jo ligesom det hakkede løg, så øjenene ikke løber og svider. Hvilket jo er helt fantastisk.
Når man så har nok løg, eller låget er fyldt op, ja så klikkes det af og så er der hakkede løg. Jeg brugte den også til peberfrugter og der virkede den også fint.

 Til samme blogtræf fik vi også nogle krydderier fra naturalia, her øko paprika.
 Som selvfølgelig lige skulle brunes af på panden
 Løgene svitses i paprika


Retten endte ud sådan her. Og i skal selvfølgelig have opskriften.

2 kg magert oksebryst/bov
30 gram smør
3 hakkede løg
2 ds tomat pure
2 peberfrugter i tern
1 tsk spidskommen
1 fed hvidløg knust
2 spsk paprika
2-3 liger hjemmelavet supper, eller snyd og køb klar oksesuppe.
6-8 skrællede kartofler i tern.

Svits løg i paprika, brun kødet af, kom resten af ingrediencerne i gryden kog i mindst 2 timer. de sidste 20 minutter kommes kartoflerne ved. Server med groft brød og tabasco hvis det bringer lykke.

Jeg kan igen kun undskylde mit fravær, men må nok indse at det ikke bliver hverdag at jeg kommer herind. Men jeg holder ud for det er også ret sjovt.

På Torsdag hopper jeg på toget tidlig morgen mod først Vejen og så sidenhen København...

Birthe og jeg skal jo besøge aarstiderne og søren. Det glæder jeg mig rigtig meget til. Og hvad jeg har hørt er der rigtig mange der har tilmeldt sig. Om det er nogen der læser med her eller hos birthe, ved jeg ikke men sjovt bliver det.

Og hvis jeg ikke husker helt forkert kommer søde Julie og Bjørn fra Dolce Gusto. Det betyder at jeg igen kan få mig en kop rålækker mokka.

Kommentarer

  1. Nøjj, det ser godt ud! :-D

    Jeg glæder mig rigtig meget til at skulle være sammen med dig i 2 dage, til Aarstiderne og MASH, det kan kun blive godt....

    Knus
    Birthe

    SvarSlet
  2. Den gullash ser bare rigtig lækker ud, så den må jeg da prøve. Tak for tippet :)

    Weekendhilsen

    Bo
    København restauranter
    http://københavnrestauranter.dk/

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en tsk. fuld dej. De skal

Telefonsælger, ost og kaffe

Og ikke nødvendigvis i den rækkefølge:-) For det første har vi fået nyt tastatur. Så nu kan jeg skrive KKKKKKK lige så tosset som jeg vil. Da vi var til Birthe og Annes blogtræf i vejen, Fik vi de her skønne oste. Jeg skyndte at spise dem og måtte bare have mere af den her. Castello, reseve præst, hedder den. Den er super lækker, lidt af prima donna. Men på sin helt egen måde. Jeg har købt den et par gange. Og i sidste uge var den på bud i vores Føtex Food, hvor man kunne få 2 for 35 kr. Den er vanvittig god til et ostebord.  Og Den anden dag da jeg lige var på tanket for at købe en morgenbolle, så jeg denne her starbucks Qandi latte caramel flavour sag. Og nu er det jo ingen hemmelighed at jeg er ny ud i kaffen. Og at det skal være sødt og ikke smage voldsomt af kaffe. Er du helt vild den er god. Så er der det her med den der telefonsælger.  Jeg ser mig selv som et forholdsvis åbent og venligt menneske. Normalt også over for telefonsælgere...  Men, den anden dag

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder. Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet  Lones Bourbon tærte , som var intet mindre end formidabel. Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-) Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.  Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.  De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.  Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.  Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde  Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. B