Gå videre til hovedindholdet

Koldskål, den ultimative sommermad

Det er ikke en fejl, når jeg skriver at koldskål er den ultimative sommermad. Der er sikkert mange der ikke mener det er sommer. Og det har de ret i. Men vejret er bare så fantastisk Og jeg gad ikke lave aftensmad idag.
Men jeg kunne lige tage mig sammen til at bikse noget koldskål sammen og så de gode kammerjunker fra vores bager.


 I koldskål skal der citron, vanilje, æggeblomme, tykmælk og kærnemælk og så lidt sukker.
 Ja det vil sige, det skal man i den koldskål vi spiser her:-)
 Det vagte stor glæde at aftensmaden bestod af koldskål.
Og de 2 liter leg lavede, forsvandt som dug for solen.

Opskriften er nem
saften af en citron
½ dl sukker
kornene af en stang vanilje
4 æggeblommer
1 liter tykmælk
1 liter kærnemælk.

citronsaft, vanilje, sukker og æggeblommer piskes godt. vend tykmælken i og derefter kærnemælken. Lad det stå en halv time inden du skovler det ind.

Ellers har dagen været travl på arbejde. Vi fik de smukkeste hugorme ind på arbejdet idag. Det er de første giftslanger vi har derinde. Det er jo en dansk slange som er fredet. Derfor har vi søgt om lov til at indsamle de slanger vi skal tappe for gift inden de skal slippes ud igen inden efteråret sætter ind.

Jeg har før arbejdet med klapperslanger i Brasilien. Hvilket jo er noget helt andet.

Og dog.

For det viser sig faktisk at gram for gram er vores alm hugorm 6 gange giftiger end en klapperslange.Heldigvis for os giver vores hugorm ikke ret meget gift og er faktisk ikke rigtig farlig for voksne. I forbindelse med at vi har fået fat i de her små smukke slanger, har vi både snakket med giftlinien og kommunehospitalet i Århus som har modgift.

Man har faktisk ikke givet modgift til voksne i over 30 år. Børn er noget helt andet. Og det er faktisk ofte børn der der bliver bidt.

Jeg har nu tænkt mig ikke at blive bidt.

Nå men jeg kan ikke vise et billede, for jeg glemte at tage nogle. Men imorgen vil jeg prøve at få det gjort. Det er virkelig en smuk slange.

Kommentarer

  1. En af mine kolleger blev faktisk bidt forrige år. Hun er det mest uheldige menneske i verden. Senere på sommeren blev hun forbrændt i halsen af en brandmand. Dyr er farlige!! Men ikke kaniner. Som jeg forøvrigt ikke bryder mig om at spise selv. Jeg kan heller ikke slippe tanken.

    SvarSlet
  2. Hov - Og din koldskål ser læks ud :-)

    SvarSlet
  3. Æv for søren. Det lyder ikke godt. Heldigt at voksne tåler biddet nogenlunde. Og det der med brandmanden... det lyder ikke rart.

    Og koldskålen var utrolig lækker.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en tsk. fuld dej. De skal

Telefonsælger, ost og kaffe

Og ikke nødvendigvis i den rækkefølge:-) For det første har vi fået nyt tastatur. Så nu kan jeg skrive KKKKKKK lige så tosset som jeg vil. Da vi var til Birthe og Annes blogtræf i vejen, Fik vi de her skønne oste. Jeg skyndte at spise dem og måtte bare have mere af den her. Castello, reseve præst, hedder den. Den er super lækker, lidt af prima donna. Men på sin helt egen måde. Jeg har købt den et par gange. Og i sidste uge var den på bud i vores Føtex Food, hvor man kunne få 2 for 35 kr. Den er vanvittig god til et ostebord.  Og Den anden dag da jeg lige var på tanket for at købe en morgenbolle, så jeg denne her starbucks Qandi latte caramel flavour sag. Og nu er det jo ingen hemmelighed at jeg er ny ud i kaffen. Og at det skal være sødt og ikke smage voldsomt af kaffe. Er du helt vild den er god. Så er der det her med den der telefonsælger.  Jeg ser mig selv som et forholdsvis åbent og venligt menneske. Normalt også over for telefonsælgere...  Men, den anden dag

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder. Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet  Lones Bourbon tærte , som var intet mindre end formidabel. Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-) Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.  Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.  De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.  Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.  Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde  Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. B