Gå videre til hovedindholdet

Total lækre proteinkugler med chokolade og orange smag.

Prøv lige at se de her basser. Oh my. de er gode..

og jeg vil faktisk vædde på at du ikke kan smage hvor proteinrige og forholdsvis sunde de er.

Jeg har fundet dem inde på proteinopskrifter.dk, dog med lidt ændringer.

Først lavede jeg den alm. opskrift som virkelig er lækre. men også lidt kalorietunge. Men det er ok på en højdag(spisedag)
Oprkriften ber om kokosmel, og der menes altså ikke det alm. kokosmel som du køber i brugsen. Det her er ligesom mel. Og har en hel anden fordeling af protein, kcal og kulhydrater. Mit er købt i renkost.dk og loaded.dk
 Den alm. opskrift på choko orange proteinkugler kommer her.
40 g proteinpulver med chokoladesmag(jeg brugte den på billedet, nedenunder)
10 g kakao
15 g havergryn(eller quinoaflager)
20 g kokosmel, loaded.dk
10 g sukrin, loaded.dk
20 g peanutbutter
40 g kokosmælk, light
20 g marabou coca orange 70% til overtræk

 Sukrin som også er købt i Loaded
 Bland alle de tørre ingrediencer sammen, og derefter puttes peanutbutter og kokosmælk i. Samles og trilles til kugler. Stilles på køl.
 Når kuglerne er kolde dyppes de i den smeltede chokolade og dryppes godt af.
 Man kan selvfølgelig også vælge at undlade chokolade overtrækket. Men de smager altså virkelig godt.
 Den anden potion blev en lidt mere let udgave. Jeg skiftede peanutbutter og kokosmælk ud med saften af blodappelsiner. Jeg tror jeg bruget 2,5 appelsin. Jeg overtrak dem med chokolade. Og hvis jeg skal være helt ærlig, er det faktisk den jeg bedst kan lide. Den der syrlig smag af appelsin saft og det seje indhold bag chokoladen er vidunderlig.
Energifordelingen i dem med peanutbutter og kokosmælk er følgende

For hele potionen 165 g
kcal 662
fedt 37 g
kulhydrater 36 g
protein 42 g

Hvis vi så tager den lidt lettere udgave uden peanutbutter og kokosmælk


For hele potionen
Kcal 664
Fedt 24 g
Kulhydrater 61 g
protein 40 g

hvis man så lader være med at putte chokolade overtræk ser det således ud.

For hele potionen

Kcal 557
Fedt 18 g
Kulhydrater 49 g
Protein 38 g

Altså på sådan en høj dag, er det jo ret fantastisk at kunne spise dem her med god samvittighed.




Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en...

Tidsfordriv, igen en ting med lakrids. Lakridsmarcipanbrød

Ja nu jeg sidder hjemme, kan jeg jo ligeså godt lave noget fornuftigt.... Så som Lakridsmarcipanbrød med hvid chokolade.Har jeg nævnt at jeg elsker lakrids og hvid chokolade?  Jeg smagte sådan en fætter for nylig i Salling. Og tænkte straks at det måtte jeg forsøge mig med selv. Og hvilken bedre dag end idag.  Jeg lavede to varianter, en med salt lakridssirup og en med sød lakrids sirup. Man kan allerede nu mærke at det bliver godt. Ja godt nok ligner det her billede mest af alt marcipan med kulør på. men det er en halv rulle marcipan med 4 store teskefulde lakridssirup  Det æltes godt sammen og man får så en underlig brun masse. Den lægges på et skærebrædt drysset let i flormelis. rulles ud i den form man nu ønsker og overtrækkes med hvidchokolade. og drysset let med lakridspulver.  Og vupti, har man de her enormt lækre stykker  Tæt på! Jeg valgte at lave flade stykker med sød lakrids og trekantede stykker med salt lakrids. La...

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder. Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet  Lones Bourbon tærte , som var intet mindre end formidabel. Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-) Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.  Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.  De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.  Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.  Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde  Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. B...