Gå videre til hovedindholdet

Sprøde kyllinge stykker med linsesalat, kartofler og gedepakker

I aften har vi fået Sprøde kyllinge stykker med linsesalat, kartofler og gedepakker.

Og Du skal selvfølgelig have opskriften:-)

Vi starter med Linsesalaten.

 Jeg brugt de her grønne franske linser. 
Linserne skal koge i ca. 20 min. Imens laver du en marinade af 
2 spsk. olie(jeg brugte avokado olie) 
2 spsk. hvid balsamico eddike
1 spsk sirup(jeg brugte en lys sirup)
peber og salt.
Efter de er drænet for vandet hældes de tilbage i den lune gryde, og marinade hældes over. Lad trække indtil du skal bruge dem.

Så skal du lave de her helt fantastiske langtids bagte cocktail tomater.
 Halver tomaterne, læg dem på en bradepande. Dryp lidt olie over(igen brugte jeg avokado olie) samt en dråbe sirup, drys lidt salt og peber over og slut af med en tynd skive hvidløg.
Sæt i en 100 grader varm ovn(ikke varmluft) og bag alt efter størrelse på tomaterne i et par timer.
Jeg købte en pakke blandet babysalat blade og dryssede de marinerede linser over og placerede de skønne tomater øverst.
Så skal vi til gedepakkerne.
Det er såmænd "bare" en gedeosterulle som er skåret i skiver drysset med lidt salt og peber for så at blive pakket ind i bacon. De steges ved høj varme til de er fint brune.

Kartoflerne forkogte jeg meget kort, for så at ridse dem med en gaffel og give dem lidt olie, salt og peber. De kom i ovnen sammen med kyllinge inderfileterne som inden bare havde fået et lille skvæt olie og lidt hjemmelavet steak rub, i form af paprika, ingefær, chili, peber, hvidløg og salt.

De fik 25-30 min ved 200 grader varmluft.

Dressingen er en gedeoste creme. som smager skønt og er vanvittig simpel at lave.

4 spsk. creme fraiche(jeg brugte 18%)
1 spsk sirup
salt og peber og en rulle gedeost (den uden skimmeloverflade)

Det hele røres sammen og vupti total lækker dressing.

Ellers er dagen gået med at bestille ny insats brændeovn. Vi overtog vores hus for et lille års tid siden, og i huset er der en fin muret pejs. Men sådan en fætter varmer faktisk ikke ret meget. Vi har hele tiden villet have en indsatsbrændeovn, men sådan en er jo dyr. Men så vær vi så heldige at få en i julegave af mine forældre. Den er nu bestilt og der kommer mure næste mandag og river ned og sætter op. I skal nok få billeder at se.

Nu vil jeg gå op og nyde aftenen med mand, børn og hund. Først med lidt Disney sjov så med p3 guld.

Go weekend

Kommentarer

 1. Jeg vil overhovedet ikke have nogen indvendinger over at komme og bo hos Jer og spise sådan noget mad ;-)

  De gedepakker skal da SÅ meget prøves - skøn ide - kan forestille med at den røgede bacon passer godt til osten. Det samme med dressingen og linsesalaten. De langtidsbagte tomater er jo som slik, hvis jeg laver sådan en portion, er de væk inden jeg får den puttet i salaten (eller næsten ihvert fald!)

  You go girl - jeg kan slet ikke forstå at det er gået så lang tid, inden du fik dig taget sammen til at lave en blog :-)

  God weekend.

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 2. Nu er det jo ikke hver dag menuen er sådan her:-)
  Gedeost er et af mine fortrukne spiser. jeg elsker gedeost. Måske jeg skulle lave et gedeoste tema...

  Karla var heller ikke sen til at nuppe en gedepakke, fra spisebordet. Så meget for opdargen hund...

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Syltede jalapeños

Ja så må i også hellere få opskriften på de her sindsygt lækre syltede jalapeños jeg lavede den anden dag.
 Sådan ser 750 gram friske  jalapeños ud. Husk nu at bruge handsker. Jeg skulle lige pille lidt frø ud og gad ikke tage handsker på igen. Er du sindsyg det gør ondt sådan at stoppe sådan en chili finger i øjet...
 Det er superlet at sylte sine egne chilier. Man laver et opkog af 7 dl eddike, 400 gram sukker, 3 spsk salt. Lader det koge op og stopper chilierne i og lader dem koge i 6 minutter. Husk at skolde de glas de skal over på og enten bruge atamon eller vodka.
Sådan ser de kære jalapeños ud efter et opkog. Jeg syntes de er en smule mere søde og der er lidt mere bid i dem end dem man køber. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem.


Ellers har jeg været igang med min hjembragte mandelmel fra paris. JEg har forsøgt mig med de små lækre franske macaron´s. Det må blive i næste indlæg.

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…