Gå videre til hovedindholdet

Sprøde kyllinge stykker med linsesalat, kartofler og gedepakker

I aften har vi fået Sprøde kyllinge stykker med linsesalat, kartofler og gedepakker.

Og Du skal selvfølgelig have opskriften:-)

Vi starter med Linsesalaten.

 Jeg brugt de her grønne franske linser. 
Linserne skal koge i ca. 20 min. Imens laver du en marinade af 
2 spsk. olie(jeg brugte avokado olie) 
2 spsk. hvid balsamico eddike
1 spsk sirup(jeg brugte en lys sirup)
peber og salt.
Efter de er drænet for vandet hældes de tilbage i den lune gryde, og marinade hældes over. Lad trække indtil du skal bruge dem.

Så skal du lave de her helt fantastiske langtids bagte cocktail tomater.
 Halver tomaterne, læg dem på en bradepande. Dryp lidt olie over(igen brugte jeg avokado olie) samt en dråbe sirup, drys lidt salt og peber over og slut af med en tynd skive hvidløg.
Sæt i en 100 grader varm ovn(ikke varmluft) og bag alt efter størrelse på tomaterne i et par timer.
Jeg købte en pakke blandet babysalat blade og dryssede de marinerede linser over og placerede de skønne tomater øverst.
Så skal vi til gedepakkerne.
Det er såmænd "bare" en gedeosterulle som er skåret i skiver drysset med lidt salt og peber for så at blive pakket ind i bacon. De steges ved høj varme til de er fint brune.

Kartoflerne forkogte jeg meget kort, for så at ridse dem med en gaffel og give dem lidt olie, salt og peber. De kom i ovnen sammen med kyllinge inderfileterne som inden bare havde fået et lille skvæt olie og lidt hjemmelavet steak rub, i form af paprika, ingefær, chili, peber, hvidløg og salt.

De fik 25-30 min ved 200 grader varmluft.

Dressingen er en gedeoste creme. som smager skønt og er vanvittig simpel at lave.

4 spsk. creme fraiche(jeg brugte 18%)
1 spsk sirup
salt og peber og en rulle gedeost (den uden skimmeloverflade)

Det hele røres sammen og vupti total lækker dressing.

Ellers er dagen gået med at bestille ny insats brændeovn. Vi overtog vores hus for et lille års tid siden, og i huset er der en fin muret pejs. Men sådan en fætter varmer faktisk ikke ret meget. Vi har hele tiden villet have en indsatsbrændeovn, men sådan en er jo dyr. Men så vær vi så heldige at få en i julegave af mine forældre. Den er nu bestilt og der kommer mure næste mandag og river ned og sætter op. I skal nok få billeder at se.

Nu vil jeg gå op og nyde aftenen med mand, børn og hund. Først med lidt Disney sjov så med p3 guld.

Go weekend

Kommentarer

  1. Jeg vil overhovedet ikke have nogen indvendinger over at komme og bo hos Jer og spise sådan noget mad ;-)

    De gedepakker skal da SÅ meget prøves - skøn ide - kan forestille med at den røgede bacon passer godt til osten. Det samme med dressingen og linsesalaten. De langtidsbagte tomater er jo som slik, hvis jeg laver sådan en portion, er de væk inden jeg får den puttet i salaten (eller næsten ihvert fald!)

    You go girl - jeg kan slet ikke forstå at det er gået så lang tid, inden du fik dig taget sammen til at lave en blog :-)

    God weekend.

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Nu er det jo ikke hver dag menuen er sådan her:-)
    Gedeost er et af mine fortrukne spiser. jeg elsker gedeost. Måske jeg skulle lave et gedeoste tema...

    Karla var heller ikke sen til at nuppe en gedepakke, fra spisebordet. Så meget for opdargen hund...

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en tsk. fuld dej. De skal

Telefonsælger, ost og kaffe

Og ikke nødvendigvis i den rækkefølge:-) For det første har vi fået nyt tastatur. Så nu kan jeg skrive KKKKKKK lige så tosset som jeg vil. Da vi var til Birthe og Annes blogtræf i vejen, Fik vi de her skønne oste. Jeg skyndte at spise dem og måtte bare have mere af den her. Castello, reseve præst, hedder den. Den er super lækker, lidt af prima donna. Men på sin helt egen måde. Jeg har købt den et par gange. Og i sidste uge var den på bud i vores Føtex Food, hvor man kunne få 2 for 35 kr. Den er vanvittig god til et ostebord.  Og Den anden dag da jeg lige var på tanket for at købe en morgenbolle, så jeg denne her starbucks Qandi latte caramel flavour sag. Og nu er det jo ingen hemmelighed at jeg er ny ud i kaffen. Og at det skal være sødt og ikke smage voldsomt af kaffe. Er du helt vild den er god. Så er der det her med den der telefonsælger.  Jeg ser mig selv som et forholdsvis åbent og venligt menneske. Normalt også over for telefonsælgere...  Men, den anden dag

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder. Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet  Lones Bourbon tærte , som var intet mindre end formidabel. Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-) Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.  Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.  De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.  Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.  Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde  Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. B