Gå videre til hovedindholdet

Sprøde kyllinge stykker med linsesalat, kartofler og gedepakker

I aften har vi fået Sprøde kyllinge stykker med linsesalat, kartofler og gedepakker.

Og Du skal selvfølgelig have opskriften:-)

Vi starter med Linsesalaten.

 Jeg brugt de her grønne franske linser. 
Linserne skal koge i ca. 20 min. Imens laver du en marinade af 
2 spsk. olie(jeg brugte avokado olie) 
2 spsk. hvid balsamico eddike
1 spsk sirup(jeg brugte en lys sirup)
peber og salt.
Efter de er drænet for vandet hældes de tilbage i den lune gryde, og marinade hældes over. Lad trække indtil du skal bruge dem.

Så skal du lave de her helt fantastiske langtids bagte cocktail tomater.
 Halver tomaterne, læg dem på en bradepande. Dryp lidt olie over(igen brugte jeg avokado olie) samt en dråbe sirup, drys lidt salt og peber over og slut af med en tynd skive hvidløg.
Sæt i en 100 grader varm ovn(ikke varmluft) og bag alt efter størrelse på tomaterne i et par timer.
Jeg købte en pakke blandet babysalat blade og dryssede de marinerede linser over og placerede de skønne tomater øverst.
Så skal vi til gedepakkerne.
Det er såmænd "bare" en gedeosterulle som er skåret i skiver drysset med lidt salt og peber for så at blive pakket ind i bacon. De steges ved høj varme til de er fint brune.

Kartoflerne forkogte jeg meget kort, for så at ridse dem med en gaffel og give dem lidt olie, salt og peber. De kom i ovnen sammen med kyllinge inderfileterne som inden bare havde fået et lille skvæt olie og lidt hjemmelavet steak rub, i form af paprika, ingefær, chili, peber, hvidløg og salt.

De fik 25-30 min ved 200 grader varmluft.

Dressingen er en gedeoste creme. som smager skønt og er vanvittig simpel at lave.

4 spsk. creme fraiche(jeg brugte 18%)
1 spsk sirup
salt og peber og en rulle gedeost (den uden skimmeloverflade)

Det hele røres sammen og vupti total lækker dressing.

Ellers er dagen gået med at bestille ny insats brændeovn. Vi overtog vores hus for et lille års tid siden, og i huset er der en fin muret pejs. Men sådan en fætter varmer faktisk ikke ret meget. Vi har hele tiden villet have en indsatsbrændeovn, men sådan en er jo dyr. Men så vær vi så heldige at få en i julegave af mine forældre. Den er nu bestilt og der kommer mure næste mandag og river ned og sætter op. I skal nok få billeder at se.

Nu vil jeg gå op og nyde aftenen med mand, børn og hund. Først med lidt Disney sjov så med p3 guld.

Go weekend

Kommentarer

  1. Jeg vil overhovedet ikke have nogen indvendinger over at komme og bo hos Jer og spise sådan noget mad ;-)

    De gedepakker skal da SÅ meget prøves - skøn ide - kan forestille med at den røgede bacon passer godt til osten. Det samme med dressingen og linsesalaten. De langtidsbagte tomater er jo som slik, hvis jeg laver sådan en portion, er de væk inden jeg får den puttet i salaten (eller næsten ihvert fald!)

    You go girl - jeg kan slet ikke forstå at det er gået så lang tid, inden du fik dig taget sammen til at lave en blog :-)

    God weekend.

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Nu er det jo ikke hver dag menuen er sådan her:-)
    Gedeost er et af mine fortrukne spiser. jeg elsker gedeost. Måske jeg skulle lave et gedeoste tema...

    Karla var heller ikke sen til at nuppe en gedepakke, fra spisebordet. Så meget for opdargen hund...

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en tsk. fuld dej. De skal

Tidsfordriv, igen en ting med lakrids. Lakridsmarcipanbrød

Ja nu jeg sidder hjemme, kan jeg jo ligeså godt lave noget fornuftigt.... Så som Lakridsmarcipanbrød med hvid chokolade.Har jeg nævnt at jeg elsker lakrids og hvid chokolade?  Jeg smagte sådan en fætter for nylig i Salling. Og tænkte straks at det måtte jeg forsøge mig med selv. Og hvilken bedre dag end idag.  Jeg lavede to varianter, en med salt lakridssirup og en med sød lakrids sirup. Man kan allerede nu mærke at det bliver godt. Ja godt nok ligner det her billede mest af alt marcipan med kulør på. men det er en halv rulle marcipan med 4 store teskefulde lakridssirup  Det æltes godt sammen og man får så en underlig brun masse. Den lægges på et skærebrædt drysset let i flormelis. rulles ud i den form man nu ønsker og overtrækkes med hvidchokolade. og drysset let med lakridspulver.  Og vupti, har man de her enormt lækre stykker  Tæt på! Jeg valgte at lave flade stykker med sød lakrids og trekantede stykker med salt lakrids. Lakrids siruppen er købt i

I januar vil jeg(eller skal jeg)

I januar vil jeg... Eller også skal jeg, men derfor kommer det staidg på listen. Bage min amerikanske kanesnegle. Tjek det er jeg i skrivende stund igangen med Snakke med  Slagter dyrby  om ældstebarnets konfirmation Plante åreste chilifrø, Udvælge årets tomatfrø og der er mange at vælge imellem. Og nej det er ikke tidligt, det er sent. Normalt gør jeg det i december. Starte på jagttegn, jo jo jeg starte skam idag Sove lidt mere, eller det vil sige gå tidliger i seng. og få mindst 7 timers søvn. Egentlig helst 8 men det er også lidt meget Få blogget herinde lidt mere fast.  Og ellers bare leve livet og nyde at et nyt år er begyndt. Og jeg kan mærke det bliver et godt et af slagsen. Puhh det bliver lidt svært at vælge hvad der skal sås i drivhuset i år Min hjembragte Monstera Obliqua “Swiss Cheese Vine”Som er en  fingerphilodendron, i miniformat. Jeg er helt tossede med de store af slagsen. Men problemet er nok bare de bliver så kæmpestore