Her til aften har jeg snydt lidt. For jeg havde en rest oksegryde i fryseren. Og den havde jeg sådan en lyst til at sætte til livs.Men derfor kan du jo godt få opskriften.
Du skal bruge:
1 kg oksekød i tern
200 gram løg groft skåret
300 gram champignon skåret.
2 pakker bacon i tern
paprika
salt og peber
en god oksefond(ca 1-2 liter)Eller terninger hvis du ikke har noget fond.
Og så et skvat fløde.
Brun bacon, steg oksekødet på samme pande som bacon. Rist løgene let sammen med champignon.
tilsæt paprika, salt og peber.
Dernæst skal det simre i fonden i en lille time. Tilsæt fløden.
imens gør du speltkernerne klar.
De skal bare koges i dobbelt så meget vand som der er kerner, kom lidt salt i vandet og lad koge i ca. 25 min.
Dressingen til salaten lavede jeg af
1 del riseddike
1 del avokado olie, tilsat chili
1 del sirup(for chili´en var ret stærk)
sesamfrø
salt og peber
timian
Salaten var rester af cocktail tomater, agurk og blodappelsin
Og vupti
Aftensmad.
På mit arbejde er vi ved at bygge om, dvs. "min" dyrestald er under renovation. Vi har ansat et firma til at tage sig at alt det "grove" og i guder hvor kvajer de sig... Først havde de ikke opdaget at det bærende gulv var af letbeton, de det ikke kunne klare vægten af alle de nye kar, så lavede de en ny løsning og nu viser det sig at de har regnet forkert og nu mangler der 70 cm for at alle mine filtre kan være der. Jeg tror snart jeg holder en mdr ferie. For jeg orker ikke mere byggerod og bøvl... Vi skulle have kunnet flytte ind i midten af december og nu med den nye fejl skal vi nok nærmere regne med marts april...
Hurra.
Derfor er det også ekstra fedt at jeg holder en fridag på Fredag og tager ned og besøger Birthe så kan vi rigtig snakke og hygge.
Åh, sådan en oksegryde.....mums! :-)
SvarSletJeg kan da godt forstå at du er træt af alt det byggerod, dejligt at jeg kan være med til at give dig lidt "asyl" - jeg glæder mig så meget til at se dig...
Knus
Birthe