Gå videre til hovedindholdet

Oksegryde med speltkerner og restsalat.

Her til aften har jeg snydt lidt. For jeg havde en rest oksegryde i fryseren. Og den havde jeg sådan en lyst til at sætte til livs.Men derfor kan du jo godt få opskriften.

Du skal bruge:
1 kg oksekød i tern
200 gram løg groft skåret
300 gram champignon skåret.
2 pakker bacon i tern
paprika
salt og peber 
en god oksefond(ca 1-2 liter)Eller terninger hvis du ikke har noget fond.
Og så et skvat fløde.


Brun bacon, steg oksekødet på samme pande som bacon. Rist løgene let sammen med champignon.
tilsæt paprika, salt og peber.
Dernæst skal det simre i fonden i en lille time. Tilsæt fløden.

imens gør du speltkernerne klar.

De skal bare koges i dobbelt så meget vand som der er kerner, kom lidt salt i vandet og lad koge i ca. 25 min.
 Dressingen til salaten lavede jeg af 
1 del riseddike
1 del avokado olie, tilsat chili
1 del sirup(for chili´en var ret stærk)
sesamfrø
salt og peber
timian
 Salaten var rester af cocktail tomater, agurk og blodappelsin
Og vupti
Aftensmad.

På mit arbejde er vi ved at bygge om, dvs. "min" dyrestald er under renovation. Vi har ansat et firma til at tage sig at alt det "grove" og i guder hvor kvajer de sig... Først havde de ikke opdaget at det bærende gulv var af letbeton, de det ikke kunne klare vægten af alle de nye kar, så lavede de en ny løsning og nu viser det sig at de har regnet forkert og nu mangler der 70 cm for at alle mine filtre kan være der. Jeg tror snart jeg holder en mdr ferie. For jeg orker ikke mere byggerod og bøvl... Vi skulle have kunnet flytte ind i midten af december og nu med den nye fejl skal vi nok nærmere regne med marts april...

Hurra.

Derfor er det også ekstra fedt at jeg holder en fridag på Fredag og tager ned og besøger Birthe så kan vi rigtig snakke og hygge.

Kommentarer

  1. Åh, sådan en oksegryde.....mums! :-)

    Jeg kan da godt forstå at du er træt af alt det byggerod, dejligt at jeg kan være med til at give dig lidt "asyl" - jeg glæder mig så meget til at se dig...

    Knus
    Birthe

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en tsk. fuld dej. De skal

Tidsfordriv, igen en ting med lakrids. Lakridsmarcipanbrød

Ja nu jeg sidder hjemme, kan jeg jo ligeså godt lave noget fornuftigt.... Så som Lakridsmarcipanbrød med hvid chokolade.Har jeg nævnt at jeg elsker lakrids og hvid chokolade?  Jeg smagte sådan en fætter for nylig i Salling. Og tænkte straks at det måtte jeg forsøge mig med selv. Og hvilken bedre dag end idag.  Jeg lavede to varianter, en med salt lakridssirup og en med sød lakrids sirup. Man kan allerede nu mærke at det bliver godt. Ja godt nok ligner det her billede mest af alt marcipan med kulør på. men det er en halv rulle marcipan med 4 store teskefulde lakridssirup  Det æltes godt sammen og man får så en underlig brun masse. Den lægges på et skærebrædt drysset let i flormelis. rulles ud i den form man nu ønsker og overtrækkes med hvidchokolade. og drysset let med lakridspulver.  Og vupti, har man de her enormt lækre stykker  Tæt på! Jeg valgte at lave flade stykker med sød lakrids og trekantede stykker med salt lakrids. Lakrids siruppen er købt i

I januar vil jeg(eller skal jeg)

I januar vil jeg... Eller også skal jeg, men derfor kommer det staidg på listen. Bage min amerikanske kanesnegle. Tjek det er jeg i skrivende stund igangen med Snakke med  Slagter dyrby  om ældstebarnets konfirmation Plante åreste chilifrø, Udvælge årets tomatfrø og der er mange at vælge imellem. Og nej det er ikke tidligt, det er sent. Normalt gør jeg det i december. Starte på jagttegn, jo jo jeg starte skam idag Sove lidt mere, eller det vil sige gå tidliger i seng. og få mindst 7 timers søvn. Egentlig helst 8 men det er også lidt meget Få blogget herinde lidt mere fast.  Og ellers bare leve livet og nyde at et nyt år er begyndt. Og jeg kan mærke det bliver et godt et af slagsen. Puhh det bliver lidt svært at vælge hvad der skal sås i drivhuset i år Min hjembragte Monstera Obliqua “Swiss Cheese Vine”Som er en  fingerphilodendron, i miniformat. Jeg er helt tossede med de store af slagsen. Men problemet er nok bare de bliver så kæmpestore