Gå videre til hovedindholdet

Oksegryde med speltkerner og restsalat.

Her til aften har jeg snydt lidt. For jeg havde en rest oksegryde i fryseren. Og den havde jeg sådan en lyst til at sætte til livs.Men derfor kan du jo godt få opskriften.

Du skal bruge:
1 kg oksekød i tern
200 gram løg groft skåret
300 gram champignon skåret.
2 pakker bacon i tern
paprika
salt og peber 
en god oksefond(ca 1-2 liter)Eller terninger hvis du ikke har noget fond.
Og så et skvat fløde.


Brun bacon, steg oksekødet på samme pande som bacon. Rist løgene let sammen med champignon.
tilsæt paprika, salt og peber.
Dernæst skal det simre i fonden i en lille time. Tilsæt fløden.

imens gør du speltkernerne klar.

De skal bare koges i dobbelt så meget vand som der er kerner, kom lidt salt i vandet og lad koge i ca. 25 min.
 Dressingen til salaten lavede jeg af 
1 del riseddike
1 del avokado olie, tilsat chili
1 del sirup(for chili´en var ret stærk)
sesamfrø
salt og peber
timian
 Salaten var rester af cocktail tomater, agurk og blodappelsin
Og vupti
Aftensmad.

På mit arbejde er vi ved at bygge om, dvs. "min" dyrestald er under renovation. Vi har ansat et firma til at tage sig at alt det "grove" og i guder hvor kvajer de sig... Først havde de ikke opdaget at det bærende gulv var af letbeton, de det ikke kunne klare vægten af alle de nye kar, så lavede de en ny løsning og nu viser det sig at de har regnet forkert og nu mangler der 70 cm for at alle mine filtre kan være der. Jeg tror snart jeg holder en mdr ferie. For jeg orker ikke mere byggerod og bøvl... Vi skulle have kunnet flytte ind i midten af december og nu med den nye fejl skal vi nok nærmere regne med marts april...

Hurra.

Derfor er det også ekstra fedt at jeg holder en fridag på Fredag og tager ned og besøger Birthe så kan vi rigtig snakke og hygge.

Kommentarer

  1. Åh, sådan en oksegryde.....mums! :-)

    Jeg kan da godt forstå at du er træt af alt det byggerod, dejligt at jeg kan være med til at give dig lidt "asyl" - jeg glæder mig så meget til at se dig...

    Knus
    Birthe

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Syltede jalapeños

Ja så må i også hellere få opskriften på de her sindsygt lækre syltede jalapeños jeg lavede den anden dag.
 Sådan ser 750 gram friske  jalapeños ud. Husk nu at bruge handsker. Jeg skulle lige pille lidt frø ud og gad ikke tage handsker på igen. Er du sindsyg det gør ondt sådan at stoppe sådan en chili finger i øjet...
 Det er superlet at sylte sine egne chilier. Man laver et opkog af 7 dl eddike, 400 gram sukker, 3 spsk salt. Lader det koge op og stopper chilierne i og lader dem koge i 6 minutter. Husk at skolde de glas de skal over på og enten bruge atamon eller vodka.
Sådan ser de kære jalapeños ud efter et opkog. Jeg syntes de er en smule mere søde og der er lidt mere bid i dem end dem man køber. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem.


Ellers har jeg været igang med min hjembragte mandelmel fra paris. JEg har forsøgt mig med de små lækre franske macaron´s. Det må blive i næste indlæg.

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…