Gå videre til hovedindholdet

Hindbær Cheesecake

Så kommer opskriften på den hindbær cheesecake jeg lavede den anden dag.  Selvom jeg Normalt sværger til denne bagte  helt fantastiske sag. Men man skal jo prøve noget nyt en gang i mellem.

Du skal bruge


350 gram hindbær
2 tsk citronsaft
50 gram flormelis
150 gram flormelis
150 gram digestivekiks
50 gram grofthakkede mandler
75 gr smeltet smør.
5 blade husblas
saft og skal af 1 citron
300 gram flødeost
150 gram sukker
1,1/2 dl piskefløde
200 gram cremefraiche 38 %
2 pasteuriserede æggeblommer
hindbær til servering.(det glemte jeg)

 Blend hindbær,2 tsk citronsaft og flormelis.Si pureen,og sæt den i køleskab indtil brug.


 Læg husblassen i kold vand.
Knus kiksene, bland med mandler og bland dem med smør.Pres dem i bunden af en springform 22 cm(jeg brugte 4 ramakiner og en lille form på ca 13 cm. foret med husholdnings film).Sæt bunden i køleskab indtil brug.
Lun citronsaften,klem vandet af husblassen,smelt den i citronsaften.Sæt saften til side,pisk citronskal,flødeost og sukker med el pisker.Pisk piskefløde og cremefraiche i,og si citronsaften i.Pisk massen glat.Pisk æggeblommerne lyse,og vend dem i ostemassen.
Vend forsigtigt hindbærpureen i massen,og gem 2-3 spsk. Bland det ikke helt sammen.men lad massen være marmoreret.Her blev jeg nok lige begejstret nok, som du kan se er min masse ikke marmoreret men pink.
 Fyld massen i springformen,hæld den sidste smule hindbærpure i,og tegn i den med en tandstik eller lignende,så den bliver flot marmoreret på toppen.Dæk forsigtig kagen til,lad den sætte sig til dagen efter i  køleskabet. 
Kagen er super lækker og meget frisk. Hvis du kan lide cheesecakes bør du prøve den her.

Ellers er aftenen gået med Ringtræning som er hundetræning hvor man øver sig til at gå på udstilling. Jeg synes faktisk det er sjovt. Selvom jeg var sikker på det ville være forfærdeligt. Nu har jeg jo en hund der er fin hvis den lige bliver tørret over med en op vredet klud. Og så er det altså sjovt at se yorkshire terrier med pappelotter i helet pelsen og en sølvfarvet træningsdragt(ja hunden havde træningsdragt over sine pappelotter) De store tunge Engelske bulldogs, de adrætte mynder, de gøende fårehunde og så min "perfekte" karla:-)

Er der nogen af jer der nogensiden går til hundeudstilling?

Kommentarer

 1. Åhhhh, hvor ser det godt ud - nu skal jeg bare finde en anledning til at lave den :-D

  Knus
  Birthe

  SvarSlet
 2. Der er da altid en anledning:-) Er jan kommet hjem?

  SvarSlet
 3. Jep, han kom hjem allerede lørdag morgen, fordi han ikke kunne undvære mig ;-) Eller også var det bare fordi de syntes det var mest praktisk.....

  Du har ret, cheesecake kan man ALTID spise! Hvis du/I boede tættede på, ville jeg have inviteret på hjemmelavet oksekødssuppe med hjemmelavede kød-/melboller og ris med rosiner :-)

  Knus
  Birthe

  SvarSlet
 4. Ja det er da godt nok en skam.. Elsker suppe især med hjemmelavede mel og kødboller...

  Jamen så må du lave en forsinket velkommen hjem cheesecake til ham:-)

  SvarSlet
 5. Hvor meget flormelis skal man bruge?

  SvarSlet
 6. det der står i opskriften:-) 50 gram til hindbær pure. og 150 gram til cremen

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Syltede jalapeños

Ja så må i også hellere få opskriften på de her sindsygt lækre syltede jalapeños jeg lavede den anden dag.
 Sådan ser 750 gram friske  jalapeños ud. Husk nu at bruge handsker. Jeg skulle lige pille lidt frø ud og gad ikke tage handsker på igen. Er du sindsyg det gør ondt sådan at stoppe sådan en chili finger i øjet...
 Det er superlet at sylte sine egne chilier. Man laver et opkog af 7 dl eddike, 400 gram sukker, 3 spsk salt. Lader det koge op og stopper chilierne i og lader dem koge i 6 minutter. Husk at skolde de glas de skal over på og enten bruge atamon eller vodka.
Sådan ser de kære jalapeños ud efter et opkog. Jeg syntes de er en smule mere søde og der er lidt mere bid i dem end dem man køber. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem.


Ellers har jeg været igang med min hjembragte mandelmel fra paris. JEg har forsøgt mig med de små lækre franske macaron´s. Det må blive i næste indlæg.

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…