tirsdag den 25. januar 2011

Hindbær Cheesecake

Så kommer opskriften på den hindbær cheesecake jeg lavede den anden dag.  Selvom jeg Normalt sværger til denne bagte  helt fantastiske sag. Men man skal jo prøve noget nyt en gang i mellem.

Du skal bruge


350 gram hindbær
2 tsk citronsaft
50 gram flormelis
150 gram flormelis
150 gram digestivekiks
50 gram grofthakkede mandler
75 gr smeltet smør.
5 blade husblas
saft og skal af 1 citron
300 gram flødeost
150 gram sukker
1,1/2 dl piskefløde
200 gram cremefraiche 38 %
2 pasteuriserede æggeblommer
hindbær til servering.(det glemte jeg)

 Blend hindbær,2 tsk citronsaft og flormelis.Si pureen,og sæt den i køleskab indtil brug.


 Læg husblassen i kold vand.
Knus kiksene, bland med mandler og bland dem med smør.Pres dem i bunden af en springform 22 cm(jeg brugte 4 ramakiner og en lille form på ca 13 cm. foret med husholdnings film).Sæt bunden i køleskab indtil brug.
Lun citronsaften,klem vandet af husblassen,smelt den i citronsaften.Sæt saften til side,pisk citronskal,flødeost og sukker med el pisker.Pisk piskefløde og cremefraiche i,og si citronsaften i.Pisk massen glat.Pisk æggeblommerne lyse,og vend dem i ostemassen.
Vend forsigtigt hindbærpureen i massen,og gem 2-3 spsk. Bland det ikke helt sammen.men lad massen være marmoreret.Her blev jeg nok lige begejstret nok, som du kan se er min masse ikke marmoreret men pink.
 Fyld massen i springformen,hæld den sidste smule hindbærpure i,og tegn i den med en tandstik eller lignende,så den bliver flot marmoreret på toppen.Dæk forsigtig kagen til,lad den sætte sig til dagen efter i  køleskabet. 
Kagen er super lækker og meget frisk. Hvis du kan lide cheesecakes bør du prøve den her.

Ellers er aftenen gået med Ringtræning som er hundetræning hvor man øver sig til at gå på udstilling. Jeg synes faktisk det er sjovt. Selvom jeg var sikker på det ville være forfærdeligt. Nu har jeg jo en hund der er fin hvis den lige bliver tørret over med en op vredet klud. Og så er det altså sjovt at se yorkshire terrier med pappelotter i helet pelsen og en sølvfarvet træningsdragt(ja hunden havde træningsdragt over sine pappelotter) De store tunge Engelske bulldogs, de adrætte mynder, de gøende fårehunde og så min "perfekte" karla:-)

Er der nogen af jer der nogensiden går til hundeudstilling?

6 kommentarer:

 1. Åhhhh, hvor ser det godt ud - nu skal jeg bare finde en anledning til at lave den :-D

  Knus
  Birthe

  SvarSlet
 2. Der er da altid en anledning:-) Er jan kommet hjem?

  SvarSlet
 3. Jep, han kom hjem allerede lørdag morgen, fordi han ikke kunne undvære mig ;-) Eller også var det bare fordi de syntes det var mest praktisk.....

  Du har ret, cheesecake kan man ALTID spise! Hvis du/I boede tættede på, ville jeg have inviteret på hjemmelavet oksekødssuppe med hjemmelavede kød-/melboller og ris med rosiner :-)

  Knus
  Birthe

  SvarSlet
 4. Ja det er da godt nok en skam.. Elsker suppe især med hjemmelavede mel og kødboller...

  Jamen så må du lave en forsinket velkommen hjem cheesecake til ham:-)

  SvarSlet
 5. Hvor meget flormelis skal man bruge?

  SvarSlet
 6. det der står i opskriften:-) 50 gram til hindbær pure. og 150 gram til cremen

  SvarSlet