Gå videre til hovedindholdet

Hindbær Cheesecake

Så kommer opskriften på den hindbær cheesecake jeg lavede den anden dag.  Selvom jeg Normalt sværger til denne bagte  helt fantastiske sag. Men man skal jo prøve noget nyt en gang i mellem.

Du skal bruge


350 gram hindbær
2 tsk citronsaft
50 gram flormelis
150 gram flormelis
150 gram digestivekiks
50 gram grofthakkede mandler
75 gr smeltet smør.
5 blade husblas
saft og skal af 1 citron
300 gram flødeost
150 gram sukker
1,1/2 dl piskefløde
200 gram cremefraiche 38 %
2 pasteuriserede æggeblommer
hindbær til servering.(det glemte jeg)

 Blend hindbær,2 tsk citronsaft og flormelis.Si pureen,og sæt den i køleskab indtil brug.


 Læg husblassen i kold vand.
Knus kiksene, bland med mandler og bland dem med smør.Pres dem i bunden af en springform 22 cm(jeg brugte 4 ramakiner og en lille form på ca 13 cm. foret med husholdnings film).Sæt bunden i køleskab indtil brug.
Lun citronsaften,klem vandet af husblassen,smelt den i citronsaften.Sæt saften til side,pisk citronskal,flødeost og sukker med el pisker.Pisk piskefløde og cremefraiche i,og si citronsaften i.Pisk massen glat.Pisk æggeblommerne lyse,og vend dem i ostemassen.
Vend forsigtigt hindbærpureen i massen,og gem 2-3 spsk. Bland det ikke helt sammen.men lad massen være marmoreret.Her blev jeg nok lige begejstret nok, som du kan se er min masse ikke marmoreret men pink.
 Fyld massen i springformen,hæld den sidste smule hindbærpure i,og tegn i den med en tandstik eller lignende,så den bliver flot marmoreret på toppen.Dæk forsigtig kagen til,lad den sætte sig til dagen efter i  køleskabet. 
Kagen er super lækker og meget frisk. Hvis du kan lide cheesecakes bør du prøve den her.

Ellers er aftenen gået med Ringtræning som er hundetræning hvor man øver sig til at gå på udstilling. Jeg synes faktisk det er sjovt. Selvom jeg var sikker på det ville være forfærdeligt. Nu har jeg jo en hund der er fin hvis den lige bliver tørret over med en op vredet klud. Og så er det altså sjovt at se yorkshire terrier med pappelotter i helet pelsen og en sølvfarvet træningsdragt(ja hunden havde træningsdragt over sine pappelotter) De store tunge Engelske bulldogs, de adrætte mynder, de gøende fårehunde og så min "perfekte" karla:-)

Er der nogen af jer der nogensiden går til hundeudstilling?

Kommentarer

  1. Åhhhh, hvor ser det godt ud - nu skal jeg bare finde en anledning til at lave den :-D

    Knus
    Birthe

    SvarSlet
  2. Der er da altid en anledning:-) Er jan kommet hjem?

    SvarSlet
  3. Jep, han kom hjem allerede lørdag morgen, fordi han ikke kunne undvære mig ;-) Eller også var det bare fordi de syntes det var mest praktisk.....

    Du har ret, cheesecake kan man ALTID spise! Hvis du/I boede tættede på, ville jeg have inviteret på hjemmelavet oksekødssuppe med hjemmelavede kød-/melboller og ris med rosiner :-)

    Knus
    Birthe

    SvarSlet
  4. Ja det er da godt nok en skam.. Elsker suppe især med hjemmelavede mel og kødboller...

    Jamen så må du lave en forsinket velkommen hjem cheesecake til ham:-)

    SvarSlet
  5. Hvor meget flormelis skal man bruge?

    SvarSlet
  6. det der står i opskriften:-) 50 gram til hindbær pure. og 150 gram til cremen

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en tsk. fuld dej. De skal

Tidsfordriv, igen en ting med lakrids. Lakridsmarcipanbrød

Ja nu jeg sidder hjemme, kan jeg jo ligeså godt lave noget fornuftigt.... Så som Lakridsmarcipanbrød med hvid chokolade.Har jeg nævnt at jeg elsker lakrids og hvid chokolade?  Jeg smagte sådan en fætter for nylig i Salling. Og tænkte straks at det måtte jeg forsøge mig med selv. Og hvilken bedre dag end idag.  Jeg lavede to varianter, en med salt lakridssirup og en med sød lakrids sirup. Man kan allerede nu mærke at det bliver godt. Ja godt nok ligner det her billede mest af alt marcipan med kulør på. men det er en halv rulle marcipan med 4 store teskefulde lakridssirup  Det æltes godt sammen og man får så en underlig brun masse. Den lægges på et skærebrædt drysset let i flormelis. rulles ud i den form man nu ønsker og overtrækkes med hvidchokolade. og drysset let med lakridspulver.  Og vupti, har man de her enormt lækre stykker  Tæt på! Jeg valgte at lave flade stykker med sød lakrids og trekantede stykker med salt lakrids. Lakrids siruppen er købt i

I januar vil jeg(eller skal jeg)

I januar vil jeg... Eller også skal jeg, men derfor kommer det staidg på listen. Bage min amerikanske kanesnegle. Tjek det er jeg i skrivende stund igangen med Snakke med  Slagter dyrby  om ældstebarnets konfirmation Plante åreste chilifrø, Udvælge årets tomatfrø og der er mange at vælge imellem. Og nej det er ikke tidligt, det er sent. Normalt gør jeg det i december. Starte på jagttegn, jo jo jeg starte skam idag Sove lidt mere, eller det vil sige gå tidliger i seng. og få mindst 7 timers søvn. Egentlig helst 8 men det er også lidt meget Få blogget herinde lidt mere fast.  Og ellers bare leve livet og nyde at et nyt år er begyndt. Og jeg kan mærke det bliver et godt et af slagsen. Puhh det bliver lidt svært at vælge hvad der skal sås i drivhuset i år Min hjembragte Monstera Obliqua “Swiss Cheese Vine”Som er en  fingerphilodendron, i miniformat. Jeg er helt tossede med de store af slagsen. Men problemet er nok bare de bliver så kæmpestore