Gå videre til hovedindholdet

Den nemmeste grøntsagssuppe og verdens bedste lakrids is....

Idag har vi fået grøntsagssuppe. opskriften har jeg fået af en veninde, som har den fra sin mor som havde kro på djursland i 70érne.

Jeg har ændret lidt på opskriften men synes selv det er en vanvittig god suppe som ovenikøbet er superlet at lave.

Opskriften får du her:

Du skal bruge

1 kg blandet grøntsager
Idag bruget jeg
300 g. kartofler
300 g. jordskokker
200 g. gulerødder
150 g broccoli
50 g. løg
1 liter hønsefond(eller boullionterninger)
timian
1 dl fløde
salt og peber

grøntsagerne skrælles og skæres i mindre stykker. Svits løg og gulerødder i lidt olie og put derefter resten af grøntsagerne, fond og timian i. Lad koge indtil det er mørt.
Blend det hele med en stavblender, hæld tilbage i grydentilsæt fløde hvis du synes(det synes jeg) smag til med salt og peber.

Jeg plejer desuden at skære et par jordskokker tyndt ud og stege dem i lidt olie på panden. Og så steger jeg også noget bacon i tern, så er der lidt sprødt til den cremede suppe.
 Og nu til VERDENS BEDSTE lakrids is.

Og jeg lyver ikke. Det er helt sandt. Verdens bedste. Det er den herhjemme, altså verdens bedste.
 Du skal bruge:
8 æggeblommer
150 g sukker eller glukose sukker(jeg bruger normalt glukosesukker med var i dagens anledning løbet tør)
4 dl fløde
3 dl sødmælk
lakridspulver i rå mængder.Billedet herover er Johan Bülow´s lakridspulver, Det er rå lækkert men også ret dyrt. Jeg har købt det i Salling til 40 kr for 50 gram. Men godt er det. Jeg har også forsøgt mig med det der fra helskostbutikkerne, som er lavet af lakridsrod og jeg synes ikke det giver nok stærk smag. Men jeg har også prøvet at lave isen med lakridspulver til bolcher og det er også godt.

Nå du gør som følgerne:

Varm fløde og mælk stille op, det må ikke koge.Pisk æggeblommer og sukker hvide og luftige(her er intet billede for de blev bare dårlige)
Pisk lakridspulver i og hold forsigtigt en dl af den varme mælke/flødeblanding i pisk godt. Dette gøres et par gange og til sidst hældes æggeblandingen over i gryden og det varmes op, det må stadig ikke koge. Det skal bare "tykne" lidt.

Sæt på køl og når det er blevet koldt køre du det på din is maskine. Ca i 30 minutter.
 Min er en gammel Philips, som vist stadig kan købes for ca. 600 kr. Jeg har ikke prøvet at lave isen uden en is maskine men det kan sikkert godt lade sig gøre.
Drys med lidt lakridspulver og evt. lakridssirup fra samme firma. Vi havde ikke mere. sjovt nok.

Nå men så er weekenden ved at være forbi og jobbet kalder i morgen. Vi kan dog glæde os over at vi nu har bestilt vores sommerferie, som i år går til Alicante. Ja det vil siger, vi skal til Torrevieja som ligger 70 km syd for Alicante. Er der mon nogen der har været på de kanter?

Kommentarer

 1. Det lyder som en suppe som jeg må prøve, så må jeg bare sørge for at stoppe godt med brød i kæresten, så han kan blive mæt :-D

  Uhmmm, lakridsis. Jeg har også forsøgt mig med nogle versioner, men hvis du skriver det er verdens bedste så må jeg jo prøve den....
  Det lakridspulver jeg brugte, til mine småkager med tranebær, er fra Specialkøbmanden og det er faktisk ret godt. God kraftig smag. Men der er altså meget forskel på lakridspulver.
  Jeg må ud og finde noget glukosesirup...

  Kh
  Birthe

  SvarSlet
 2. Suppen er faktisk ret mættende, mads virker tilfreds og mæt...

  Du kan godt komme igang. for det er verden bedste,
  knus
  Heidi

  SvarSlet
 3. Avra det ser lækkert ud! Hvor meget lakridspulver skal der i isen?

  mvh
  Marie

  SvarSlet
 4. Det er lidt en smagssag. Af johan bulow bruger jeg et par store tskfulde. Engelsk lakridspulver fra helskost forretningerne får 3-4 tsk fulde.

  Men smag dig frem. Til den styrke du kan lide.

  Heidi

  SvarSlet
 5. FANTASTISK!!! Du har ret - verdens bedste lakridsis og utrolig nem at lave. Tak for opskriften

  mvh
  Marie

  SvarSlet
 6. Hej Marie

  Mange tak. Det er virkelig en vinder opskrift.

  Godt du kunne lide den. OG tak fordi du gav dig tid til at lægge en besked til mig.

  Heidi

  SvarSlet
 7. Hejsa. Det ser lækkert ud - tror jeg vil prøve begge dele :) Det bliver nok isen først ;) Tror du man kan bruge glukose sirup i stedet for sukker? Det har jeg nemlig i skuffen i forvejen...
  Mvh Anette

  SvarSlet
 8. Hej Solvej

  Jeg ved ikke hvad jeg har tænkt da jeg skrev det. for det er selvfølgelig glukosesirup jeg har brugt. så gør du endelig det.

  Heidi

  SvarSlet
 9. Hej, jeg har en restaurant (blandt venner kaldt Karinas Kro) i Madrid og nu har jeg lavet din suppe og sat paa dagens ret denne uge. Den er god og meget nem at lave. Smager lidt som joensekoedssuppe. Vh Karina

  SvarSlet
 10. Hej Karina

  Nej hvor er det dejligt at høre. Håber den flader i god jord.

  Tak fordi du lagede en besked.

  Kh

  Heidi

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…

Syltede jalapeños

Ja så må i også hellere få opskriften på de her sindsygt lækre syltede jalapeños jeg lavede den anden dag.
 Sådan ser 750 gram friske  jalapeños ud. Husk nu at bruge handsker. Jeg skulle lige pille lidt frø ud og gad ikke tage handsker på igen. Er du sindsyg det gør ondt sådan at stoppe sådan en chili finger i øjet...
 Det er superlet at sylte sine egne chilier. Man laver et opkog af 7 dl eddike, 400 gram sukker, 3 spsk salt. Lader det koge op og stopper chilierne i og lader dem koge i 6 minutter. Husk at skolde de glas de skal over på og enten bruge atamon eller vodka.
Sådan ser de kære jalapeños ud efter et opkog. Jeg syntes de er en smule mere søde og der er lidt mere bid i dem end dem man køber. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem.


Ellers har jeg været igang med min hjembragte mandelmel fra paris. JEg har forsøgt mig med de små lækre franske macaron´s. Det må blive i næste indlæg.