Gå videre til hovedindholdet

Total lækker burger med den vildt gode BBQ sauce..

Her til aften har vi fået Hjemmelavede burgere. Maven er fuld og jeg er mæt og glad. De her burgere er så gode. Sønnen nævnte at hvis de bare var lige så lette at håndtere som Mc Donalds burgere var de verdens bedste...

Jeg tillægger BBQ saucen skylden. Jeg har fundet den engang på et grill forum og så ændret lidt på den og hvordan den bliver brugt.

Men lad os starte med Burgerbollerne. Det er langt fra hver gang vi laver burgere at jeg "gider" lave burgerboller selv. Men de smager altså fabelagtigt og er ikke spor svære. De kræver bare lidt tid.

Du skal bruge 

3½ dl lunken vand
175 g durummel
450 g hvedemel
1½ spsk. vindruekerneolie
25 g gær
1½ tsk. salt
1 spsk. sukker
 Som Durum mel brugte jeg denne ret lækre mel.
Rør alle ingredienserne sammen, dejen skal til sidst ende med at "kravle" op af dejkrogen. Det tager ca. 10 min på mellem hastighed. lad dejen hæve i 1-2 timer
 Imens laver du BBQ saucen. Jeg ved det er underligt med de tørre ingredienser men jeg har prøvet at lave den med frisk løg og det er bare ikke det samme.
Du blander følgende og stiller til side indtil brug.
BBQ sauce

½ dl hvid balsamico
½ dl farin eller muscado sukker
½ dl ketchup
½ dl ahornsirup
1 spsk løgpulver
1 spsk hvidløgspulver
1 spsk sød chili
1 spsk sød paprika
1 spsk salt
1 tsk hvid peber
10 dråber Tabasco

Jeg former kødet til bøffer og "marinere" dem i marinaden. de skal steget ved middel varme ellers brænder de på. Pga. sukkeret. Den resterende marinade/sauce bruges i burgerne.

Sådan ser dejen ud når den er æltet færdig

Og efter små 2 timer er den nu så stor.
Hæld dejen ud, skør ud i 8 dele, form til flade boller og lad hæve 30 min. Så skal de i ovnen ved 225 grader i ca. 15 min. Jeg plejer at pensle med æg men det glemte jeg idag.
 Lækre lune sprøde burgerboller
 Guacamole røres af 2 avokadoer, 2 fed hvidløg, citronsaft, spidskommen, chilipulver, salt og peber og så et par tsk creme fraiche.
 Herhjemme elsker vi stegte ananasser i vores burger.
 Og pinligt men sandt. I mine øjne skal man have den her rædsomme burgerdressing. Brugsens det bedste. Det er ikke en burger uden den...
Den færdige burger. Indrømmet jeg tog den øverste bolle af. Ellers var den umuligt at spise. Men er du skør den smagte godt og minder lidt af sommer.

Så er der weekend igen og hvor er det skønt og tiltrængt.

Vi har fået sat brændeovnen op og den står lige nu og lugter fælt og grimt. Men det skal de jo gør eden første gang. I morgen står den så på tapet nedrivning med mine forældre. Hyggeligt men helt sikkert også hårdt arbejde. Min far har en utrolig gejst når det kommer til gør det selv projekter(eller bare et projekt) Så jeg ved der bliver lavet noget.

Min mor har lovet at lave Boller i karry til os. Det har yngste pigen bestilt. Så der kommer sikkert ikke en opskrift herfra i morgen.

Dog skal jeg også lige et smut forbi arbejde i weekenden. Jeg har sat et nyt regnvands system til, så jeg må heller selv kigge ind og tjekke at hverken tudser, anoler, tusindben eller gekkoer drukner i monsunen.

Kan i have en skøn weekend.


Kommentarer

 1. hvor ser det lækkert ud. Helt sikkert en opskrift jeg skal lave en dag!
  Sabine
  sabinesverden.blogspot.com

  SvarSlet
 2. Hej Sabine

  De er lækre. og "Marinaden "kan bruges til alt når man griller om sommeren.

  Tak fordi du kiggede forbi.

  Heidi

  SvarSlet
 3. Åh, kan du ikke lige sende sådan en ned til mig!! Kunne totalt godt spise en burger, men har ikke kræfter til at lave en.....

  Amerikanere bruger rigtig meget løgsalt, hvidløgspulver og sellerisalt, så du er helt sikkert inde på det rigtige spor mht. bbq-saucen :-)

  Knus
  Birthe

  SvarSlet
 4. yum yum pigs bum, Heidi! Hvis bare jeg ku få mel og løgpulver hernede...
  Er VILD med din blog!

  SvarSlet
 5. Birthe, jeg spise dem alle selv og helt ærligt tror jeg de ville blive ret kedelige under vejs.


  KH

  Heidi

  SvarSlet
 6. Hej Søde Rikke:-)

  Du fandt mig.

  Man kan godt bruge alm mel til burgerbollerne. det bliver de bare lidt mere lette af. Men smager stadig supergodt.

  Ellers alt vel?

  Knus

  Heidi

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Syltede jalapeños

Ja så må i også hellere få opskriften på de her sindsygt lækre syltede jalapeños jeg lavede den anden dag.
 Sådan ser 750 gram friske  jalapeños ud. Husk nu at bruge handsker. Jeg skulle lige pille lidt frø ud og gad ikke tage handsker på igen. Er du sindsyg det gør ondt sådan at stoppe sådan en chili finger i øjet...
 Det er superlet at sylte sine egne chilier. Man laver et opkog af 7 dl eddike, 400 gram sukker, 3 spsk salt. Lader det koge op og stopper chilierne i og lader dem koge i 6 minutter. Husk at skolde de glas de skal over på og enten bruge atamon eller vodka.
Sådan ser de kære jalapeños ud efter et opkog. Jeg syntes de er en smule mere søde og der er lidt mere bid i dem end dem man køber. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem.


Ellers har jeg været igang med min hjembragte mandelmel fra paris. JEg har forsøgt mig med de små lækre franske macaron´s. Det må blive i næste indlæg.

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…