Gå videre til hovedindholdet

Suburban kitchen life´s Cabonara

Helt fra eget skuffe er en cabonara vel aldrig... Men

Sådan laver jeg den herhjemme.
 Men først vil jeg godt slå et slag for den her helt fantastiske Tørsaltede bacon med løvstikke og enebær. Det er Føtex´s princip bacon 300 gram for ca 30 kr. Den smager helt fantastisk, og er dejlig fast.
 Man får et ret lækkert stykke for de 30 kr.
 skær det i rustikke stykker og steg det ved lav/middel varme
 Så skal der koges pasta/spagetti. Valget faldt på nogle fine båndreder. de skal kun have små 4 minutter i masser af saltet kogende vand. Imens pastaen koger, røre du 4 æggeblommer(jeg brugte pasturiserede) med 2 dl fløde, lidt salt og masser af friskkværnet peber og sidste men ikke at forglemme en lille dl parmasan. Når pastaen er færdig, drænes den godt og vendes over i baconpanden, flødeblandingen hældes over og der må ikke være ret meget varme på. rør let rundt til det tykner.
Så er der aftensmad. Jeg skar nogle tomater i halve, høvlede lidt parmasan over og hældte lidt granatæble balsamico og Appelsin olie over. Det var superlækkert med det let syrlige/friske salat til den lidt fede pasta.

Ellers går jeg og glæder mig over at jeg idag er kommet op på 10 faste læsere. Og jeg kan se at der er en hel del der læser med. Det er jo dejligt.

Dagen idag forgår hjemme, ide vi er ved at få revet vores gamle pejs ned, for at erstatte den med en ny lækker indbygningsovn. Vi glæder os så meget.

Selvom det lige nu føles som om hele huset er ved at blive jævnet med jorden..

Jeg har ikke glemt min tidligere snak om hindbær cheescake. Den kommer en af de nærmeste dage.

Hav en dejlig mandag.

Kommentarer

  1. Åh mums, spaghetti carbonara er så lækkert! Har faktisk aldrig prøvet at lave det selv - men måske man skulle kaste sig ud i det :D

    SvarSlet
  2. Hej BillyRubin

    Det må du helt sikkert prøve. Det smager fantastisk.

    Tak fordi du kiggede forbi

    heidi

    SvarSlet
  3. Uhmm, en af mine absolut yndlingsretter!!
    Jeg må kigge efter det bacon næste gang jeg kommer i Føtex, desværre har vi ikke en helt tæt på, men det skal da helt sikkert prøves :-)

    Dine faste læsere stiger hastigt, du SÅ sej!

    Kh
    Birthe

    SvarSlet
  4. Tak Birthe.

    Ja du bliver nød til at prøve den. Den er rigtig god.

    Knus

    Heidi

    SvarSlet
  5. Det skal Poden og jeg have snarest...

    SvarSlet
  6. Hej Mette

    Det kan jeg godt forstå. DEn smager også skønt. Husk den revne parmasan henover, det glemte jeg vist at skrive.

    Og tak fordi du kiggede forbi.

    heidi

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en tsk. fuld dej. De skal

Tidsfordriv, igen en ting med lakrids. Lakridsmarcipanbrød

Ja nu jeg sidder hjemme, kan jeg jo ligeså godt lave noget fornuftigt.... Så som Lakridsmarcipanbrød med hvid chokolade.Har jeg nævnt at jeg elsker lakrids og hvid chokolade?  Jeg smagte sådan en fætter for nylig i Salling. Og tænkte straks at det måtte jeg forsøge mig med selv. Og hvilken bedre dag end idag.  Jeg lavede to varianter, en med salt lakridssirup og en med sød lakrids sirup. Man kan allerede nu mærke at det bliver godt. Ja godt nok ligner det her billede mest af alt marcipan med kulør på. men det er en halv rulle marcipan med 4 store teskefulde lakridssirup  Det æltes godt sammen og man får så en underlig brun masse. Den lægges på et skærebrædt drysset let i flormelis. rulles ud i den form man nu ønsker og overtrækkes med hvidchokolade. og drysset let med lakridspulver.  Og vupti, har man de her enormt lækre stykker  Tæt på! Jeg valgte at lave flade stykker med sød lakrids og trekantede stykker med salt lakrids. Lakrids siruppen er købt i

I januar vil jeg(eller skal jeg)

I januar vil jeg... Eller også skal jeg, men derfor kommer det staidg på listen. Bage min amerikanske kanesnegle. Tjek det er jeg i skrivende stund igangen med Snakke med  Slagter dyrby  om ældstebarnets konfirmation Plante åreste chilifrø, Udvælge årets tomatfrø og der er mange at vælge imellem. Og nej det er ikke tidligt, det er sent. Normalt gør jeg det i december. Starte på jagttegn, jo jo jeg starte skam idag Sove lidt mere, eller det vil sige gå tidliger i seng. og få mindst 7 timers søvn. Egentlig helst 8 men det er også lidt meget Få blogget herinde lidt mere fast.  Og ellers bare leve livet og nyde at et nyt år er begyndt. Og jeg kan mærke det bliver et godt et af slagsen. Puhh det bliver lidt svært at vælge hvad der skal sås i drivhuset i år Min hjembragte Monstera Obliqua “Swiss Cheese Vine”Som er en  fingerphilodendron, i miniformat. Jeg er helt tossede med de store af slagsen. Men problemet er nok bare de bliver så kæmpestore