Gå videre til hovedindholdet

Lækre frokostboller

I morges lavede jeg frokostboller til ungernes madpakker. De er ret simple og smager godt, De er måske ikke helt så grove som de burde være, Men det er sådan poderne kan lide dem.

Du skal bruge

15 gram gær(jeg brugte øko gær)
6 dl koldt vand
650 gram hvedemel
150 gram havergryn
100 gram grahamsmel
10 gram sukker
4 gram salt

 koldt vand, gær røres sammen, tilsæt de øvrige ingredienser. Rør i 10 min på mellem hastighed.
 Lad dejen hæve et par timer, jeg brugte en spiseske til at lave bollerne med. De bliver fine rustikke. Jeg fik 16 boller i alt.
Så skal de bare bage i 15-20 min i en 220 graders varm ovn. De kan sagtens fryses.

Velbekomme.

Kommentarer

 1. Dejligt med hjemmelavede boller i madpakken.

  SvarSlet
 2. De ser nu da fint grove ud, synes jeg - og boller skal da også føles bare lidt syndige - eller er det bare mig der har det sådan ;-)

  Kh
  Birthe

  SvarSlet
 3. Hej Hverdagsmad:-)
  Ja det er skønt med boller. Tak fordi du kiggede forbi.

  Hilsen

  Heidi

  SvarSlet
 4. Birthe, de er ogsåm ok grove. Og hvis jeg skal være helt ærlig spiser jeg helst selv lyst, lyst brød og boller.


  Knus

  Heidi

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…

Syltede jalapeños

Ja så må i også hellere få opskriften på de her sindsygt lækre syltede jalapeños jeg lavede den anden dag.
 Sådan ser 750 gram friske  jalapeños ud. Husk nu at bruge handsker. Jeg skulle lige pille lidt frø ud og gad ikke tage handsker på igen. Er du sindsyg det gør ondt sådan at stoppe sådan en chili finger i øjet...
 Det er superlet at sylte sine egne chilier. Man laver et opkog af 7 dl eddike, 400 gram sukker, 3 spsk salt. Lader det koge op og stopper chilierne i og lader dem koge i 6 minutter. Husk at skolde de glas de skal over på og enten bruge atamon eller vodka.
Sådan ser de kære jalapeños ud efter et opkog. Jeg syntes de er en smule mere søde og der er lidt mere bid i dem end dem man køber. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem.


Ellers har jeg været igang med min hjembragte mandelmel fra paris. JEg har forsøgt mig med de små lækre franske macaron´s. Det må blive i næste indlæg.