lørdag den 22. januar 2011

Nyfortolkning af Stegt flæsk...

Egentligt ville jeg have lavet Spareribs i dag. Men Det var ikke til at opdrive nogle. Så tænke jeg at jeg vel kunne lave det på Svinebryst, tyndt udskåret som til stegt flæsk. Og hvis jeg selv skal sige det blev det ret godt.

Man starter med at lave en marinade som kødet skal stege i.

Du skal bruge 
1 spsk olie(jeg brugte avokado olie)
2 løg
2 fed hvidløg
1 chili
1 ds flåede hakkede tomater, jeg brugte den med basilikum og oregano
2 spsk farin
2 spsk hvidvins eddike
2 spsk soja sauce
salt og peber.
 Start med at svitse løg, hvidløg og chili
 Så tilsætter du de grofthakkede tomater. Og så lader du det hele passe sig selv i en times tid. på laveste blus.
Så ender det op med at se sådan ud, det dufter skønt. Så skal det ha en tur med stavblenderen, til en blød masse.
 Som sagt brugte jeg svinebryst i ca1-2 cm tykkelse, det skal lige i ovnen med lidt salt og peber i en lille times tid ved 140 grader.
 Når det så har fået den første time, vendes det i marinade og det hældes henover kødet. Igen i ovnen denne gang ved 160 grader 40-60 min.
 Jeg lavede en salat af kogte belugalinser, blandet salat, tomater og lidt primadonna ost revet tyndt. Som dressing brugte jeg en figen/dadel balsamico fra Oil and vinegar i Århus.
Vi fik kogte kartofler til, samt resten af marinaden til. Super lækkert og med en hel anden smag end "normal" stegt flæsk.

Igår var jeg jo forbi Birthe til lidt hygge. Og hold da op hvor vi hyggede og SNAKKEDE. Det er en skam vi ikke lige bor 5 min fra hinanden. Men sådan er det jo. Birthe havde virkelig kræset om frokost/aftensmaden(ja vi spiste ret meget og ret længe) Der var mange retter og jeg havde glemt mit kamera. Måske Birthe viser hvad vi fik:-)
Da jeg så endelig vendte snuden hjemad, SMS manden mig at ældstesønnen var syg. Øv. Så han var gået i seng da jeg kom hjem. Ja faktisk var han gået i seng inden Disney sjov var sluttet...Så er man syg.

Nå men Jeg regner med at der komme en opskrift på en lækker Hindbær cheescake i morgen. Hvis alt ikke kommer til at gå op i tapetnedrivning.

Hav en fortsat god weekend og lad os håbe håndbolddrengene også idag tæver deres modstander(hvem er der?)

3 kommentarer:

 1. Hold nu op, hvor ser det lækkert ud!!! Det må jeg altså prøve engang, Heidi - måske i næste uge, hvis jeg kan opdrive sådan noget kød :-)

  Jeg er ked af at høre at sønnen blev syg, håber at han snart får det bedre! Det var SÅ hyggeligt, men hold da op hvor var jeg mæt - jeg kunne knapt rokke med ørerne - og jeg kunne slet ikke holde ud at tænke på den B&J half baked du havde med, så den er slet ikke smagt endnu.
  Det er SÅ ærgeligt at vi ikke lige bor rundt om hjørnet fra hinanden, men så bliver det måske bare desto mere intens når vi ser sammen. Vi skal dog nok ikke spise ligeså meget hver gang ;-)

  Knus
  Birthe

  SvarSlet
 2. Det var også ret godt. Jeg bruger normalt den marinade når jeg laver spare ribs. Men det er også godt til stegt flæsk.

  Sønnen er heldigvis klar igen.

  Jeg var så forspist, Men det hele var bare så godt. Er faktisk helt ked af at jeg kun kunne klemme en pandekage med and ned. Det var bare godt.

  Det tog mig kun 1 time og 15 min at komme hjem. Det er jo ikke så slemt. og du har ret, vi må bare være lidt mere intense når vi så ses. Men det skal nu være oftere end hver 3 mdr...

  SvarSlet
 3. Jeg har lige set at de har svinebryst på tilbud i Superbrugsen i denne uge, så det skal helt sikkert laves i denne uge - glæder mig allerede.

  Ja tak, oftere end hver 3. måned vil være dejligt :-D

  KH
  Birthe

  SvarSlet