Gå videre til hovedindholdet

Nyfortolkning af Stegt flæsk...

Egentligt ville jeg have lavet Spareribs i dag. Men Det var ikke til at opdrive nogle. Så tænke jeg at jeg vel kunne lave det på Svinebryst, tyndt udskåret som til stegt flæsk. Og hvis jeg selv skal sige det blev det ret godt.

Man starter med at lave en marinade som kødet skal stege i.

Du skal bruge 
1 spsk olie(jeg brugte avokado olie)
2 løg
2 fed hvidløg
1 chili
1 ds flåede hakkede tomater, jeg brugte den med basilikum og oregano
2 spsk farin
2 spsk hvidvins eddike
2 spsk soja sauce
salt og peber.
 Start med at svitse løg, hvidløg og chili
 Så tilsætter du de grofthakkede tomater. Og så lader du det hele passe sig selv i en times tid. på laveste blus.
Så ender det op med at se sådan ud, det dufter skønt. Så skal det ha en tur med stavblenderen, til en blød masse.
 Som sagt brugte jeg svinebryst i ca1-2 cm tykkelse, det skal lige i ovnen med lidt salt og peber i en lille times tid ved 140 grader.
 Når det så har fået den første time, vendes det i marinade og det hældes henover kødet. Igen i ovnen denne gang ved 160 grader 40-60 min.
 Jeg lavede en salat af kogte belugalinser, blandet salat, tomater og lidt primadonna ost revet tyndt. Som dressing brugte jeg en figen/dadel balsamico fra Oil and vinegar i Århus.
Vi fik kogte kartofler til, samt resten af marinaden til. Super lækkert og med en hel anden smag end "normal" stegt flæsk.

Igår var jeg jo forbi Birthe til lidt hygge. Og hold da op hvor vi hyggede og SNAKKEDE. Det er en skam vi ikke lige bor 5 min fra hinanden. Men sådan er det jo. Birthe havde virkelig kræset om frokost/aftensmaden(ja vi spiste ret meget og ret længe) Der var mange retter og jeg havde glemt mit kamera. Måske Birthe viser hvad vi fik:-)
Da jeg så endelig vendte snuden hjemad, SMS manden mig at ældstesønnen var syg. Øv. Så han var gået i seng da jeg kom hjem. Ja faktisk var han gået i seng inden Disney sjov var sluttet...Så er man syg.

Nå men Jeg regner med at der komme en opskrift på en lækker Hindbær cheescake i morgen. Hvis alt ikke kommer til at gå op i tapetnedrivning.

Hav en fortsat god weekend og lad os håbe håndbolddrengene også idag tæver deres modstander(hvem er der?)

Kommentarer

  1. Hold nu op, hvor ser det lækkert ud!!! Det må jeg altså prøve engang, Heidi - måske i næste uge, hvis jeg kan opdrive sådan noget kød :-)

    Jeg er ked af at høre at sønnen blev syg, håber at han snart får det bedre! Det var SÅ hyggeligt, men hold da op hvor var jeg mæt - jeg kunne knapt rokke med ørerne - og jeg kunne slet ikke holde ud at tænke på den B&J half baked du havde med, så den er slet ikke smagt endnu.
    Det er SÅ ærgeligt at vi ikke lige bor rundt om hjørnet fra hinanden, men så bliver det måske bare desto mere intens når vi ser sammen. Vi skal dog nok ikke spise ligeså meget hver gang ;-)

    Knus
    Birthe

    SvarSlet
  2. Det var også ret godt. Jeg bruger normalt den marinade når jeg laver spare ribs. Men det er også godt til stegt flæsk.

    Sønnen er heldigvis klar igen.

    Jeg var så forspist, Men det hele var bare så godt. Er faktisk helt ked af at jeg kun kunne klemme en pandekage med and ned. Det var bare godt.

    Det tog mig kun 1 time og 15 min at komme hjem. Det er jo ikke så slemt. og du har ret, vi må bare være lidt mere intense når vi så ses. Men det skal nu være oftere end hver 3 mdr...

    SvarSlet
  3. Jeg har lige set at de har svinebryst på tilbud i Superbrugsen i denne uge, så det skal helt sikkert laves i denne uge - glæder mig allerede.

    Ja tak, oftere end hver 3. måned vil være dejligt :-D

    KH
    Birthe

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en tsk. fuld dej. De skal

Tidsfordriv, igen en ting med lakrids. Lakridsmarcipanbrød

Ja nu jeg sidder hjemme, kan jeg jo ligeså godt lave noget fornuftigt.... Så som Lakridsmarcipanbrød med hvid chokolade.Har jeg nævnt at jeg elsker lakrids og hvid chokolade?  Jeg smagte sådan en fætter for nylig i Salling. Og tænkte straks at det måtte jeg forsøge mig med selv. Og hvilken bedre dag end idag.  Jeg lavede to varianter, en med salt lakridssirup og en med sød lakrids sirup. Man kan allerede nu mærke at det bliver godt. Ja godt nok ligner det her billede mest af alt marcipan med kulør på. men det er en halv rulle marcipan med 4 store teskefulde lakridssirup  Det æltes godt sammen og man får så en underlig brun masse. Den lægges på et skærebrædt drysset let i flormelis. rulles ud i den form man nu ønsker og overtrækkes med hvidchokolade. og drysset let med lakridspulver.  Og vupti, har man de her enormt lækre stykker  Tæt på! Jeg valgte at lave flade stykker med sød lakrids og trekantede stykker med salt lakrids. Lakrids siruppen er købt i

I januar vil jeg(eller skal jeg)

I januar vil jeg... Eller også skal jeg, men derfor kommer det staidg på listen. Bage min amerikanske kanesnegle. Tjek det er jeg i skrivende stund igangen med Snakke med  Slagter dyrby  om ældstebarnets konfirmation Plante åreste chilifrø, Udvælge årets tomatfrø og der er mange at vælge imellem. Og nej det er ikke tidligt, det er sent. Normalt gør jeg det i december. Starte på jagttegn, jo jo jeg starte skam idag Sove lidt mere, eller det vil sige gå tidliger i seng. og få mindst 7 timers søvn. Egentlig helst 8 men det er også lidt meget Få blogget herinde lidt mere fast.  Og ellers bare leve livet og nyde at et nyt år er begyndt. Og jeg kan mærke det bliver et godt et af slagsen. Puhh det bliver lidt svært at vælge hvad der skal sås i drivhuset i år Min hjembragte Monstera Obliqua “Swiss Cheese Vine”Som er en  fingerphilodendron, i miniformat. Jeg er helt tossede med de store af slagsen. Men problemet er nok bare de bliver så kæmpestore