Gå videre til hovedindholdet

Nyfortolkning af Stegt flæsk...

Egentligt ville jeg have lavet Spareribs i dag. Men Det var ikke til at opdrive nogle. Så tænke jeg at jeg vel kunne lave det på Svinebryst, tyndt udskåret som til stegt flæsk. Og hvis jeg selv skal sige det blev det ret godt.

Man starter med at lave en marinade som kødet skal stege i.

Du skal bruge 
1 spsk olie(jeg brugte avokado olie)
2 løg
2 fed hvidløg
1 chili
1 ds flåede hakkede tomater, jeg brugte den med basilikum og oregano
2 spsk farin
2 spsk hvidvins eddike
2 spsk soja sauce
salt og peber.
 Start med at svitse løg, hvidløg og chili
 Så tilsætter du de grofthakkede tomater. Og så lader du det hele passe sig selv i en times tid. på laveste blus.
Så ender det op med at se sådan ud, det dufter skønt. Så skal det ha en tur med stavblenderen, til en blød masse.
 Som sagt brugte jeg svinebryst i ca1-2 cm tykkelse, det skal lige i ovnen med lidt salt og peber i en lille times tid ved 140 grader.
 Når det så har fået den første time, vendes det i marinade og det hældes henover kødet. Igen i ovnen denne gang ved 160 grader 40-60 min.
 Jeg lavede en salat af kogte belugalinser, blandet salat, tomater og lidt primadonna ost revet tyndt. Som dressing brugte jeg en figen/dadel balsamico fra Oil and vinegar i Århus.
Vi fik kogte kartofler til, samt resten af marinaden til. Super lækkert og med en hel anden smag end "normal" stegt flæsk.

Igår var jeg jo forbi Birthe til lidt hygge. Og hold da op hvor vi hyggede og SNAKKEDE. Det er en skam vi ikke lige bor 5 min fra hinanden. Men sådan er det jo. Birthe havde virkelig kræset om frokost/aftensmaden(ja vi spiste ret meget og ret længe) Der var mange retter og jeg havde glemt mit kamera. Måske Birthe viser hvad vi fik:-)
Da jeg så endelig vendte snuden hjemad, SMS manden mig at ældstesønnen var syg. Øv. Så han var gået i seng da jeg kom hjem. Ja faktisk var han gået i seng inden Disney sjov var sluttet...Så er man syg.

Nå men Jeg regner med at der komme en opskrift på en lækker Hindbær cheescake i morgen. Hvis alt ikke kommer til at gå op i tapetnedrivning.

Hav en fortsat god weekend og lad os håbe håndbolddrengene også idag tæver deres modstander(hvem er der?)

Kommentarer

 1. Hold nu op, hvor ser det lækkert ud!!! Det må jeg altså prøve engang, Heidi - måske i næste uge, hvis jeg kan opdrive sådan noget kød :-)

  Jeg er ked af at høre at sønnen blev syg, håber at han snart får det bedre! Det var SÅ hyggeligt, men hold da op hvor var jeg mæt - jeg kunne knapt rokke med ørerne - og jeg kunne slet ikke holde ud at tænke på den B&J half baked du havde med, så den er slet ikke smagt endnu.
  Det er SÅ ærgeligt at vi ikke lige bor rundt om hjørnet fra hinanden, men så bliver det måske bare desto mere intens når vi ser sammen. Vi skal dog nok ikke spise ligeså meget hver gang ;-)

  Knus
  Birthe

  SvarSlet
 2. Det var også ret godt. Jeg bruger normalt den marinade når jeg laver spare ribs. Men det er også godt til stegt flæsk.

  Sønnen er heldigvis klar igen.

  Jeg var så forspist, Men det hele var bare så godt. Er faktisk helt ked af at jeg kun kunne klemme en pandekage med and ned. Det var bare godt.

  Det tog mig kun 1 time og 15 min at komme hjem. Det er jo ikke så slemt. og du har ret, vi må bare være lidt mere intense når vi så ses. Men det skal nu være oftere end hver 3 mdr...

  SvarSlet
 3. Jeg har lige set at de har svinebryst på tilbud i Superbrugsen i denne uge, så det skal helt sikkert laves i denne uge - glæder mig allerede.

  Ja tak, oftere end hver 3. måned vil være dejligt :-D

  KH
  Birthe

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Syltede jalapeños

Ja så må i også hellere få opskriften på de her sindsygt lækre syltede jalapeños jeg lavede den anden dag.
 Sådan ser 750 gram friske  jalapeños ud. Husk nu at bruge handsker. Jeg skulle lige pille lidt frø ud og gad ikke tage handsker på igen. Er du sindsyg det gør ondt sådan at stoppe sådan en chili finger i øjet...
 Det er superlet at sylte sine egne chilier. Man laver et opkog af 7 dl eddike, 400 gram sukker, 3 spsk salt. Lader det koge op og stopper chilierne i og lader dem koge i 6 minutter. Husk at skolde de glas de skal over på og enten bruge atamon eller vodka.
Sådan ser de kære jalapeños ud efter et opkog. Jeg syntes de er en smule mere søde og der er lidt mere bid i dem end dem man køber. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem.


Ellers har jeg været igang med min hjembragte mandelmel fra paris. JEg har forsøgt mig med de små lækre franske macaron´s. Det må blive i næste indlæg.

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…