Gå videre til hovedindholdet

Brødet der kræver tid og kærlighed. Men er det hele værd hvis det lykkedes.

Som lovet, kommer opskriften på noget helt fantastisk brød. Hvis det altså lykkedes. Lad mig sige det sådan.

Jeg måtte bruge 4 forsøg før jeg syntes det var i vinkel.
 Men så var krummen også lige i skabet.
 Man starter med
5 gram øko gær(jo økogær)
2 dl vand
2 spsk surdej(en lys en af slagsen)
75 gram hvedemel
50 gram fuldkorns hvedemel(jeg brugte aurions ølandshvede, har dog også forsøgt mig med skærtoft mølle grov hvedemel uden godt resultat)
pisk gær ud i vand rør surdej og mel i, dæk med film og lad hæve 20-24 timer ved stuetemperatur.

på dag 2 skal du bruge:
4 dl lunt vand
1 spsk havsalt
500 gram hvedemel
+fordejen fra igår
hæld vand, halvdelen af melet, salt og fordejen sammen.
I DEN RÆKKEFØLGE.
ælt resten af melet i på røremaskine ved medium hastighed, jeg bruget betty-marie. Ja jeg tror faktisk ikke man kan gøre det uden en røremaskine af en slags. Skru nu helt op for din egen Betty-marie og giv dejen hvad den fortjener i ca. 10-12 minutter. Dejen skal være blød, gummiagtig men ikke klistret. Sæt dejen i køleskabet natten over.

Dag 3 tager du forventningsfuld din silkebløde dej ud af køleskabet et par timer inden den skal bruges. Del den i to og lad hæve til ca dobbelt størreles. gerne under et friskopvredet viskestykke.

Nu er jeg i den uheldige situation at jeg IKKE ejer en bagesten. Så jeg jokker bare dejen i en 225 grader varm ovn på en varm bageplade og smider 1 dl vand i en bradepande under dejen.
Der får den så 20-25 minutter.

Lad køle af inden du skære. Det er gudeagtig med rigtig smør med havsalt.

 Da Birthe og jeg besøgte aarstiderne gav Søren mig disse bøger. Jeg er ret vild med "nye livretter" de har en svine lækker miso dip til grøntsager og nogle soya stegte mandler og selvfølgelig en masse andet godt. Den anden "mad planer" har jeg ikke helt taget til mig. Man kan så sende en sms med en kode fra bogen og for 4 kr få opskrift og indkøbs liste. Men det kan jo være det kommer.
Og de her 3 bøger af louisa lorang er jeg helt helt tossede med. Der er den lækreste humus med peberfrugt og i det hele taget en masse lækre sager. Så dem skal i nok høre nærmere om.

Og så har jeg vist ikke introduceret husets sidste nye beboer.

Mød Enzo og Escobar
Det er en par Europæiske løvfrøer. Så deres artsfæller vil man kunne skøde på i dansk natur. de her er dog opdrættet ved Søe i Randers, med cites papirer og det hele. Man må nemlig ikke bare hente sådan et par rå nuttede grønne klatter i naturen. Nu venter de bare på at der kommer en kone eller 2 til dem. men det er så lige lidt sværere end først antaget. Men de klare det nok.


Kommentarer

  1. For pokker hvor ser det brød godt ud!! Ved dog ikke helt om min tålmodighed rækker :-)

    KH
    Birthe

    SvarSlet
  2. Det smager så fuglene synger. når du først har smagt det har du også tålmodigheden. Hvorfor tror du jeg magtede at forsøge mig 4 gange:-)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en...

Tidsfordriv, igen en ting med lakrids. Lakridsmarcipanbrød

Ja nu jeg sidder hjemme, kan jeg jo ligeså godt lave noget fornuftigt.... Så som Lakridsmarcipanbrød med hvid chokolade.Har jeg nævnt at jeg elsker lakrids og hvid chokolade?  Jeg smagte sådan en fætter for nylig i Salling. Og tænkte straks at det måtte jeg forsøge mig med selv. Og hvilken bedre dag end idag.  Jeg lavede to varianter, en med salt lakridssirup og en med sød lakrids sirup. Man kan allerede nu mærke at det bliver godt. Ja godt nok ligner det her billede mest af alt marcipan med kulør på. men det er en halv rulle marcipan med 4 store teskefulde lakridssirup  Det æltes godt sammen og man får så en underlig brun masse. Den lægges på et skærebrædt drysset let i flormelis. rulles ud i den form man nu ønsker og overtrækkes med hvidchokolade. og drysset let med lakridspulver.  Og vupti, har man de her enormt lækre stykker  Tæt på! Jeg valgte at lave flade stykker med sød lakrids og trekantede stykker med salt lakrids. La...

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder. Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet  Lones Bourbon tærte , som var intet mindre end formidabel. Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-) Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.  Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.  De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.  Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.  Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde  Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. B...