Gå videre til hovedindholdet

Aftensmaden fra igår + billeder af æblesorbet og trifli

Jamen i skal da ikke snydes for gårsdagens aftensmad. Ikke at det ikke er set før.

Vi fik en af de marinerede flanksteaks fra den anden dag som lige havde været en tur i fryseren. Dertil skulle vi have et blomkål som jeg kogte let og overhældte med den her sauce fra dialife som godt nok efter hvad der stod på etiketten skulle være mild... Den var hot og superlækker til blomkål. Glemte billedet men det kan anes her. lige bag ketchupen.
 Så fik vi også de her lækre æbler, som jeg halvere og lægger en skive gedeosterulle på og så en klat honning  ovenpå drysser med hvidpeber og så i ovnen en halv times tid ved 150 grader.

Så ender de med at se nogenlunde sådan her ud. De smager fortrinneligt til rødt kød.
 Endelig fik jeg et billede af den færdige flankesteak.
 udskåret tyndt og let rosa. som jeg kan lide det.
 Den famøse rabarber trifli denne gang i en stor skål. Men helt ærligt så er den pænere i portionsglas
 Og æblesorbeten med indkogt vodka/vanilje
Ja jeg brugte så det her øko vaniljepulver som så åbenbart også er selve bønnen og ikke kun kornene. Det resulterede så i at vodkaen blev lidt brun. Men det smagte rigtig godt.

Kommentarer

  1. UHmm, hvor ser det godt ud og de æbler med gedeost må jeg da vist nok lige afprøve :-) Godt nok er kæreste ikke specielt glad for varme æbler, men når nu der både er gedeost OG honning, mon så ikke han klarer det??

    Mums, den æblesorbet og vodka ser lækker ud....

    KH
    Birthe

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…

Syltede jalapeños

Ja så må i også hellere få opskriften på de her sindsygt lækre syltede jalapeños jeg lavede den anden dag.
 Sådan ser 750 gram friske  jalapeños ud. Husk nu at bruge handsker. Jeg skulle lige pille lidt frø ud og gad ikke tage handsker på igen. Er du sindsyg det gør ondt sådan at stoppe sådan en chili finger i øjet...
 Det er superlet at sylte sine egne chilier. Man laver et opkog af 7 dl eddike, 400 gram sukker, 3 spsk salt. Lader det koge op og stopper chilierne i og lader dem koge i 6 minutter. Husk at skolde de glas de skal over på og enten bruge atamon eller vodka.
Sådan ser de kære jalapeños ud efter et opkog. Jeg syntes de er en smule mere søde og der er lidt mere bid i dem end dem man køber. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem.


Ellers har jeg været igang med min hjembragte mandelmel fra paris. JEg har forsøgt mig med de små lækre franske macaron´s. Det må blive i næste indlæg.