Gå videre til hovedindholdet

Jordbær/hyldebloms sirup vs. Dødsstjernen

Ja Ja. Jeg ved det godt 
Der har været lidt stille i en uges tid. Men altså sommerhus og klargøring til ferie på jobbet fylder faktisk ret meget...

Men det betyder jo ikke at jeg ikke laver noget sjovt en gang i mellem. 
Og at jeg sætter folk til det grove:-)Svigermor kom for at passe børn idag. Da jeg kom hjem stod der så en kæmpe skål jordbær fra vores egen have.

Størstedelen spiste vi med fløde. Ja fløde. For sådan nogle jordbær fortjener fløde. Men vi måtte kapitulere og efterlade nogle jordbær.

De ville have været ikke så pæne i morgen. Derfor besluttede jeg hurtigt at lave lidt jordbærsirup ud af dem. Men så var det jeg kom til at kigge ud i haven, og der stod jo en hyldebusk. Med lidt små blomster på.
 Jeg maste de 250 gram jordbær tilsatte 3 dl vand og 2 skærme hyldeblomster. og så lige 2 dl sukker
 Lod det koge op og imens skolde jeg et glas, smed det i en varm ovn med bunden i vejret i ca 15 minutter ved 100 grader.
 Sommer på glas:-)
 At det så helt sikkert ikke holder længere end til jeg får smækket noget is samme, er en helt anden sag.

Og så til noget helt andet....

Det her er ældstebarnet Bertram. Bertram har den 4 juni købt dødsstjernen i LEGO. Sådan en fætter koster KASSEN. Ja faktisk koster den 3499 kr. Det samme som en playstation 3! Men nu er vi så heldige at kende en der arbejder ved LEGO og så kan man få den "lidt" billiger.
Det her et taget søndag den 5 juni. KL 5.20 om morgnen... og vi kom altså ret sent hjem fra Birthe og jan.

 Det er ekstremt hårdt og nervepirrende at samle sådan et lokum. 3803 brikker. Sig ikke at man ikke får noget for sine penge.Bemærk det noget trætte blik!
 En veloverstået etape 
 Så er han næsten helt færdig. Gud nåde trøste den som "rør" han kæreste eje... OG MAN MÅ UNDER INGEN OMSTÆNDIGHEDER RØRE DEN DER PARABOL MED DE GULE TINGESTER. Den har krævet mange tåre og hysteriske anfald...
 De sidste brikker sættes på...
Igen se lige det blik! han er på randen til ja hvad ved jeg. LEGO sindsyge, vil jeg tro.

Men tænk sig lige, de sidste 3-4 år er alt regnet ud i, hvor mange dødsstjerner man kunne for for freks. det hus vi købte, den hund vi købte, den bil vi købte ja you name it.

Prøv lige at mærke efter inden i dig selv. Kan du huske da du fik/købte noget stort da du var barn?

Jeg husker tydeligt da jeg fik piratskibet i playmobil en juleaften. 
Eller da jeg fik mit første kamera som var gult.
 Eller da jeg fik Sonny Boy(marsvin) af en veninde i fødselsdagsgave.

Man var så lykkelig og man troede man havde fået det man ønskede sig allermest i hele verden. Men så lige pludseligt var der noget nyt.

Berten har ikke fundet noget nyt han ønsker sig. Men mon ikke det kommer snart.

Kommentarer

  1. Uhmm, det ser vel nok lækkert ud. Det kan vel også bruges som smagsgiver til danskvand?? Smuk farve!!

    Hvor er den fin, dejligt at han er glad for den.

    KH
    Birthe

    SvarSlet
  2. OMG... Lego ved da vist godt hvad de skal have for tingene. Min Pode havde garanteret ønsket sig den der "Petshop" til kr. 1399. Godt hun er vokset fra Lego.

    (PS: det er næsten umuligt at få lov at kommentere på din blog... det kommentar system skal blogspot altså ik' ha' ros for)

    SvarSlet
  3. Birthe

    Det var faktisk ikke en dårlig ide...

    han elsker den.

    knus

    SvarSlet
  4. Mette:

    Det må man sige. hvis man tager til usa koster det meget mindre. det er jo lidt sjovt når det laves i dk. Vores datter er ikke så meget til lego. om det er godt eller skidt det ved jeg ikke.

    Jeg syntes jo det er fantastisk at man kan bruge sin hjerne til at læse samlevejledninger og bruge sine fingre til at samle. Men dyrt det er det.

    Hm. jeg har selv haft problemer med at logge ind. Men syntes faktisk ellers det normalt er ret let at skrive en kommentar. hvad er det der er besværligt?

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en...

Tidsfordriv, igen en ting med lakrids. Lakridsmarcipanbrød

Ja nu jeg sidder hjemme, kan jeg jo ligeså godt lave noget fornuftigt.... Så som Lakridsmarcipanbrød med hvid chokolade.Har jeg nævnt at jeg elsker lakrids og hvid chokolade?  Jeg smagte sådan en fætter for nylig i Salling. Og tænkte straks at det måtte jeg forsøge mig med selv. Og hvilken bedre dag end idag.  Jeg lavede to varianter, en med salt lakridssirup og en med sød lakrids sirup. Man kan allerede nu mærke at det bliver godt. Ja godt nok ligner det her billede mest af alt marcipan med kulør på. men det er en halv rulle marcipan med 4 store teskefulde lakridssirup  Det æltes godt sammen og man får så en underlig brun masse. Den lægges på et skærebrædt drysset let i flormelis. rulles ud i den form man nu ønsker og overtrækkes med hvidchokolade. og drysset let med lakridspulver.  Og vupti, har man de her enormt lækre stykker  Tæt på! Jeg valgte at lave flade stykker med sød lakrids og trekantede stykker med salt lakrids. La...

Tomat/fennikel suppe med Pernod

Ja som lovet skal i jo have opskriften på den tomat/fennikel suppe med Pernod som jeg lavede i sommerhuset. Opskriften stammer fra Timm Vladimir da han var med i "til middag hos" Jeg skriver opskriften som jeg lavede den. 4 stk fennikel skåret i meget tynde skiver 4 løg i tynde skiver 2 spsk havsalt peber 120 ml pernod 1 ds flåede øko tomater med saft 5 dl vand 2 dl fløde svits fennikel, og løg i en gryde i noget olie(jeg bruger avocado olie) med salt og peber, i 30 minutter. De må ikke tage farve, så du skal røre hele tiden. Derved får man olierne ud og det giver smag:-) Skrug op for varmen og tilsæt pernod, kog helt ind. så putter du dåsetomater med saft i og vandet. Kog i ca 30-60 minutter. Si suppen gennem en fin si, hæld tilbage i gryden og tilsæt fløde. (jeg tilsatte kun 1 dl fløde) Smag til med salt og peber og mere fløde hvis det ønskes. For ligesom at give det det lidt mere piv. lavede jeg en pesto til at dryppe over suppen og dyppe det l...