Gå videre til hovedindholdet

Jordbær/hyldebloms sirup vs. Dødsstjernen

Ja Ja. Jeg ved det godt 
Der har været lidt stille i en uges tid. Men altså sommerhus og klargøring til ferie på jobbet fylder faktisk ret meget...

Men det betyder jo ikke at jeg ikke laver noget sjovt en gang i mellem. 
Og at jeg sætter folk til det grove:-)Svigermor kom for at passe børn idag. Da jeg kom hjem stod der så en kæmpe skål jordbær fra vores egen have.

Størstedelen spiste vi med fløde. Ja fløde. For sådan nogle jordbær fortjener fløde. Men vi måtte kapitulere og efterlade nogle jordbær.

De ville have været ikke så pæne i morgen. Derfor besluttede jeg hurtigt at lave lidt jordbærsirup ud af dem. Men så var det jeg kom til at kigge ud i haven, og der stod jo en hyldebusk. Med lidt små blomster på.
 Jeg maste de 250 gram jordbær tilsatte 3 dl vand og 2 skærme hyldeblomster. og så lige 2 dl sukker
 Lod det koge op og imens skolde jeg et glas, smed det i en varm ovn med bunden i vejret i ca 15 minutter ved 100 grader.
 Sommer på glas:-)
 At det så helt sikkert ikke holder længere end til jeg får smækket noget is samme, er en helt anden sag.

Og så til noget helt andet....

Det her er ældstebarnet Bertram. Bertram har den 4 juni købt dødsstjernen i LEGO. Sådan en fætter koster KASSEN. Ja faktisk koster den 3499 kr. Det samme som en playstation 3! Men nu er vi så heldige at kende en der arbejder ved LEGO og så kan man få den "lidt" billiger.
Det her et taget søndag den 5 juni. KL 5.20 om morgnen... og vi kom altså ret sent hjem fra Birthe og jan.

 Det er ekstremt hårdt og nervepirrende at samle sådan et lokum. 3803 brikker. Sig ikke at man ikke får noget for sine penge.Bemærk det noget trætte blik!
 En veloverstået etape 
 Så er han næsten helt færdig. Gud nåde trøste den som "rør" han kæreste eje... OG MAN MÅ UNDER INGEN OMSTÆNDIGHEDER RØRE DEN DER PARABOL MED DE GULE TINGESTER. Den har krævet mange tåre og hysteriske anfald...
 De sidste brikker sættes på...
Igen se lige det blik! han er på randen til ja hvad ved jeg. LEGO sindsyge, vil jeg tro.

Men tænk sig lige, de sidste 3-4 år er alt regnet ud i, hvor mange dødsstjerner man kunne for for freks. det hus vi købte, den hund vi købte, den bil vi købte ja you name it.

Prøv lige at mærke efter inden i dig selv. Kan du huske da du fik/købte noget stort da du var barn?

Jeg husker tydeligt da jeg fik piratskibet i playmobil en juleaften. 
Eller da jeg fik mit første kamera som var gult.
 Eller da jeg fik Sonny Boy(marsvin) af en veninde i fødselsdagsgave.

Man var så lykkelig og man troede man havde fået det man ønskede sig allermest i hele verden. Men så lige pludseligt var der noget nyt.

Berten har ikke fundet noget nyt han ønsker sig. Men mon ikke det kommer snart.

Kommentarer

 1. Uhmm, det ser vel nok lækkert ud. Det kan vel også bruges som smagsgiver til danskvand?? Smuk farve!!

  Hvor er den fin, dejligt at han er glad for den.

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 2. OMG... Lego ved da vist godt hvad de skal have for tingene. Min Pode havde garanteret ønsket sig den der "Petshop" til kr. 1399. Godt hun er vokset fra Lego.

  (PS: det er næsten umuligt at få lov at kommentere på din blog... det kommentar system skal blogspot altså ik' ha' ros for)

  SvarSlet
 3. Birthe

  Det var faktisk ikke en dårlig ide...

  han elsker den.

  knus

  SvarSlet
 4. Mette:

  Det må man sige. hvis man tager til usa koster det meget mindre. det er jo lidt sjovt når det laves i dk. Vores datter er ikke så meget til lego. om det er godt eller skidt det ved jeg ikke.

  Jeg syntes jo det er fantastisk at man kan bruge sin hjerne til at læse samlevejledninger og bruge sine fingre til at samle. Men dyrt det er det.

  Hm. jeg har selv haft problemer med at logge ind. Men syntes faktisk ellers det normalt er ret let at skrive en kommentar. hvad er det der er besværligt?

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Syltede jalapeños

Ja så må i også hellere få opskriften på de her sindsygt lækre syltede jalapeños jeg lavede den anden dag.
 Sådan ser 750 gram friske  jalapeños ud. Husk nu at bruge handsker. Jeg skulle lige pille lidt frø ud og gad ikke tage handsker på igen. Er du sindsyg det gør ondt sådan at stoppe sådan en chili finger i øjet...
 Det er superlet at sylte sine egne chilier. Man laver et opkog af 7 dl eddike, 400 gram sukker, 3 spsk salt. Lader det koge op og stopper chilierne i og lader dem koge i 6 minutter. Husk at skolde de glas de skal over på og enten bruge atamon eller vodka.
Sådan ser de kære jalapeños ud efter et opkog. Jeg syntes de er en smule mere søde og der er lidt mere bid i dem end dem man køber. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem.


Ellers har jeg været igang med min hjembragte mandelmel fra paris. JEg har forsøgt mig med de små lækre franske macaron´s. Det må blive i næste indlæg.

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…