Gå videre til hovedindholdet

Flank steak i hjemmelavet marinade. Og så lidt dip

Hmm. egentligt har jeg haft et ret dårligt forhold til flank steaks. Men så fandt jeg på at marinere dem og skøre dem tyndt ud efter de har været en tur på grillen. 
Så er det en helt anden sag. Altså det er ikke ribeye. 
 Det var vores tur til at være værter til tirsdagsmad. Så kød skulle der til
 Ja altså det er til 8 voksne og 7 børn
 Den hotte røde marinade bestod af røde peberkorn, hvidløgspulver, chili, koriander, lidt olie, sukker, tomatpure og lidt groft sennep.
 Og den her vil altså ligge ned... Det er en BBQ med tomatpure, løgpulver, farin, paprika, lidt røget salt og hvidløgspulver.
 Aj come on. Hvad sker der lige for de her billeder! Det her er min grønne dip af Basilikum, mandler, citron olie, salt, peber og hvidløg.
Og her er aftenens forskellige dipper(hedder det det?)
fra venstre øverst har jeg en Ajvar rørt med feta(total snyder da ajvar var købt på glas i brugsen) yderst til højre har vi en lækker varm ketchup. lavet af et glas mosede tomater, 1 løg, 2 spsk æbleeddike, 2 spsk sukker og Chipotle. svits løg i lidt olie tilsæt resten af ingredienserne blend og hæld på glas. 
Nederst til venstre er det en hvidløgs mayo. Lavet af 2 past æggeblommer, 1 tsk dijon sennep, 1 tsk esdragon eddike, lidt salt, 2 dl olie og hvidløg. Pisk blommer stive med salt og sennep, tilsæt eddike og piske langsomt olien i. Tilsæt meget finrevet hvidløg.
Og til venstre har vi en humus. Som jeg elsker. denne er lavet af en dåse kikærter, 1 fintrevet gulerod, 2 fed hvidløg, 2 spsk tahin, 2 spsk spidskommen, 1 tsk chipotle, 2 dl vand, saft af en citron og lidt olie. Blend blend blend...

Det hele serveret med ovnbagte kartofler, gulerodsstave, agurkestave(danske) brød og så det lækre kød som jeg ikke fik taget billede af.

Og så lige et spørgsmål

Er der nogen af jer der har smagt de her? de smager sindsygt godt. Men de koster også kassen. sådan en pakke med 8-9 små kugler  koster 34 kr. Der står det er dadler, kakaopulver og vanilje. Men de smager så syndigt og lækkert og slet ikke af det der er.

er der nogen der har den ultimative opskrift på sådan nogle?

Kommentarer

  1. Jeg er faktisk ret glad for flanksteak, netop når det marineres (nåh nej, køber dem tit færdig marineret), men de KAN marineres på så mange måder, grilles og skæres i tynde skiver - mums!

    Uhmm, de dip ser skønne ud, jeg æææææsker dip(s). Hummus med gulerod, har jeg aldrig prøvet, gad vide om det vil falde i god jord ;-)

    De der tingester har jeg aldrig set - men det tager jo også lidt tid inden de kommer herned. Da jeg arbejdede i Middelfart kunne vi dog købe nogle stænger hos den lokale frugthandler, som smagte ufattelig syndige, men som skulle være (forholdsvis) sunde. Det er nok noget i denne stil.
    Mon ikke det "bare" er med at prøves sig frem med at blende dadler, kakaopulver og vanilje + måske evt. form for fedtstof (kokosolie) eller noget???

    KH
    Birthe

    SvarSlet
  2. Birthe, jeg køber dem skam også færdigmarinerede. Men slagteren havde ikke nogle der var marinerede denne gang:-)
    Man kan ikke smage guleroden i humusen, jeg rev en gulerod på det der microplaner jern vi fik til blogtræffet.

    Jeg skal se om jeg kan finde nogle at tage med på lørdag. desværre er min mixer ikke stærk nok til at blende dadler til en homeogen massen. men måske dit lækre bamix er?

    knus

    SvarSlet
  3. Ja, det vil jeg da tro, måske vi kan sjusse os frem til noget :-D

    Knus
    Birthe

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en...

Tidsfordriv, igen en ting med lakrids. Lakridsmarcipanbrød

Ja nu jeg sidder hjemme, kan jeg jo ligeså godt lave noget fornuftigt.... Så som Lakridsmarcipanbrød med hvid chokolade.Har jeg nævnt at jeg elsker lakrids og hvid chokolade?  Jeg smagte sådan en fætter for nylig i Salling. Og tænkte straks at det måtte jeg forsøge mig med selv. Og hvilken bedre dag end idag.  Jeg lavede to varianter, en med salt lakridssirup og en med sød lakrids sirup. Man kan allerede nu mærke at det bliver godt. Ja godt nok ligner det her billede mest af alt marcipan med kulør på. men det er en halv rulle marcipan med 4 store teskefulde lakridssirup  Det æltes godt sammen og man får så en underlig brun masse. Den lægges på et skærebrædt drysset let i flormelis. rulles ud i den form man nu ønsker og overtrækkes med hvidchokolade. og drysset let med lakridspulver.  Og vupti, har man de her enormt lækre stykker  Tæt på! Jeg valgte at lave flade stykker med sød lakrids og trekantede stykker med salt lakrids. La...

Tomat/fennikel suppe med Pernod

Ja som lovet skal i jo have opskriften på den tomat/fennikel suppe med Pernod som jeg lavede i sommerhuset. Opskriften stammer fra Timm Vladimir da han var med i "til middag hos" Jeg skriver opskriften som jeg lavede den. 4 stk fennikel skåret i meget tynde skiver 4 løg i tynde skiver 2 spsk havsalt peber 120 ml pernod 1 ds flåede øko tomater med saft 5 dl vand 2 dl fløde svits fennikel, og løg i en gryde i noget olie(jeg bruger avocado olie) med salt og peber, i 30 minutter. De må ikke tage farve, så du skal røre hele tiden. Derved får man olierne ud og det giver smag:-) Skrug op for varmen og tilsæt pernod, kog helt ind. så putter du dåsetomater med saft i og vandet. Kog i ca 30-60 minutter. Si suppen gennem en fin si, hæld tilbage i gryden og tilsæt fløde. (jeg tilsatte kun 1 dl fløde) Smag til med salt og peber og mere fløde hvis det ønskes. For ligesom at give det det lidt mere piv. lavede jeg en pesto til at dryppe over suppen og dyppe det l...