Gå videre til hovedindholdet

Flank steak i hjemmelavet marinade. Og så lidt dip

Hmm. egentligt har jeg haft et ret dårligt forhold til flank steaks. Men så fandt jeg på at marinere dem og skøre dem tyndt ud efter de har været en tur på grillen. 
Så er det en helt anden sag. Altså det er ikke ribeye. 
 Det var vores tur til at være værter til tirsdagsmad. Så kød skulle der til
 Ja altså det er til 8 voksne og 7 børn
 Den hotte røde marinade bestod af røde peberkorn, hvidløgspulver, chili, koriander, lidt olie, sukker, tomatpure og lidt groft sennep.
 Og den her vil altså ligge ned... Det er en BBQ med tomatpure, løgpulver, farin, paprika, lidt røget salt og hvidløgspulver.
 Aj come on. Hvad sker der lige for de her billeder! Det her er min grønne dip af Basilikum, mandler, citron olie, salt, peber og hvidløg.
Og her er aftenens forskellige dipper(hedder det det?)
fra venstre øverst har jeg en Ajvar rørt med feta(total snyder da ajvar var købt på glas i brugsen) yderst til højre har vi en lækker varm ketchup. lavet af et glas mosede tomater, 1 løg, 2 spsk æbleeddike, 2 spsk sukker og Chipotle. svits løg i lidt olie tilsæt resten af ingredienserne blend og hæld på glas. 
Nederst til venstre er det en hvidløgs mayo. Lavet af 2 past æggeblommer, 1 tsk dijon sennep, 1 tsk esdragon eddike, lidt salt, 2 dl olie og hvidløg. Pisk blommer stive med salt og sennep, tilsæt eddike og piske langsomt olien i. Tilsæt meget finrevet hvidløg.
Og til venstre har vi en humus. Som jeg elsker. denne er lavet af en dåse kikærter, 1 fintrevet gulerod, 2 fed hvidløg, 2 spsk tahin, 2 spsk spidskommen, 1 tsk chipotle, 2 dl vand, saft af en citron og lidt olie. Blend blend blend...

Det hele serveret med ovnbagte kartofler, gulerodsstave, agurkestave(danske) brød og så det lækre kød som jeg ikke fik taget billede af.

Og så lige et spørgsmål

Er der nogen af jer der har smagt de her? de smager sindsygt godt. Men de koster også kassen. sådan en pakke med 8-9 små kugler  koster 34 kr. Der står det er dadler, kakaopulver og vanilje. Men de smager så syndigt og lækkert og slet ikke af det der er.

er der nogen der har den ultimative opskrift på sådan nogle?

Kommentarer

 1. Jeg er faktisk ret glad for flanksteak, netop når det marineres (nåh nej, køber dem tit færdig marineret), men de KAN marineres på så mange måder, grilles og skæres i tynde skiver - mums!

  Uhmm, de dip ser skønne ud, jeg æææææsker dip(s). Hummus med gulerod, har jeg aldrig prøvet, gad vide om det vil falde i god jord ;-)

  De der tingester har jeg aldrig set - men det tager jo også lidt tid inden de kommer herned. Da jeg arbejdede i Middelfart kunne vi dog købe nogle stænger hos den lokale frugthandler, som smagte ufattelig syndige, men som skulle være (forholdsvis) sunde. Det er nok noget i denne stil.
  Mon ikke det "bare" er med at prøves sig frem med at blende dadler, kakaopulver og vanilje + måske evt. form for fedtstof (kokosolie) eller noget???

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 2. Birthe, jeg køber dem skam også færdigmarinerede. Men slagteren havde ikke nogle der var marinerede denne gang:-)
  Man kan ikke smage guleroden i humusen, jeg rev en gulerod på det der microplaner jern vi fik til blogtræffet.

  Jeg skal se om jeg kan finde nogle at tage med på lørdag. desværre er min mixer ikke stærk nok til at blende dadler til en homeogen massen. men måske dit lækre bamix er?

  knus

  SvarSlet
 3. Ja, det vil jeg da tro, måske vi kan sjusse os frem til noget :-D

  Knus
  Birthe

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…

Syltede jalapeños

Ja så må i også hellere få opskriften på de her sindsygt lækre syltede jalapeños jeg lavede den anden dag.
 Sådan ser 750 gram friske  jalapeños ud. Husk nu at bruge handsker. Jeg skulle lige pille lidt frø ud og gad ikke tage handsker på igen. Er du sindsyg det gør ondt sådan at stoppe sådan en chili finger i øjet...
 Det er superlet at sylte sine egne chilier. Man laver et opkog af 7 dl eddike, 400 gram sukker, 3 spsk salt. Lader det koge op og stopper chilierne i og lader dem koge i 6 minutter. Husk at skolde de glas de skal over på og enten bruge atamon eller vodka.
Sådan ser de kære jalapeños ud efter et opkog. Jeg syntes de er en smule mere søde og der er lidt mere bid i dem end dem man køber. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem.


Ellers har jeg været igang med min hjembragte mandelmel fra paris. JEg har forsøgt mig med de små lækre franske macaron´s. Det må blive i næste indlæg.