Gå videre til hovedindholdet

Rabarbertrifli med hjemmelavet creme og forsøg på at lave en æblesorbet

Man skal huske på det er sommer.
Sommer = Rabarber = Trifli
 Jeg har før lavet denne trifli. Men den kan godt gentages.
½ kg rabarber
100 gram sukker
8 store makroner(nej dem bager jeg ikke selv)
3 spsk sherry(jeg bruger Disaronno)

Til cremen skal du bruge:
2 æggeblommer
3 spsk sukker
1 spsk majsstivelse
2½ dl fløde
1 stang vanilje

og så flødeskum.

Skær rabarberne ud i små stykker, kog dem møre med sukker. Men lad være med at røre for meget i
dem. Så splatter de.
 Pisk æggeblommer og sukker godt sammen tilsæt derefter majsstivelsen.
 Få fløden langsomt op til kogepunktet med en stang vanilje. Hæld det over æggemassen og rør godt. Hæld tilbage i gryden og rør rundt under lav varme indtil det tykner. lad det køle af.
 lad det køle af. Lav triflien ved lagvist at komme makroner med lidt sherry dryppet henover, så rabarber og så lidt creme. Slut af med lidt flødeskum. Det er smagen af sommer og sol. Og nå ja rabarber.
 Siden jeg var til blogtræf med Birthe og Anne hvor vi besøgte Restaurant Bedre Byggeskik og fik en knaldhamrenden  god æblesorbet. har jeg drømt mig tilbage til den lækre mundfuld. Og idag måtte jeg så prøve om jeg kunne gøre kunsten efter. Jeg vaskede og befriede 8 grønne sure æbler for deres kernehus. puttede dem i en gryde med saften af 2 citroner, 2 dl vand og
 150 gram af denne lækre sirup. Normalt bruger jeg Glukosesirup. Men jeg var løbet tør. det hele fik et opkog og blev blendet og siet og stillet koldt.
 Så kom det op i min gamle Philips ismaskine og der snurrede det så rundt i en lille halv time.
 Så tømte jeg skålen for is og puttede den i fryseren til senere. Som i kan se er farven fint grøn og jeg smagte lidt på den. Isen smager skønt men desværre ikke helt som den på restrauanten. Men jeg prøver bare igen
Jeg fik også lavet lidt vanilje vodka. jeg kogte 1 dl vodka, 1 dl sukker og vanilje korn og kom det i en plastpose til serveringen af isen.


Kommentarer

 1. Hvordan blev vaniljevodkaen? Den var jeg ret facineret af, syntes at den smagte skønt!! Og den æblesorbet, vil jeg også gerne have igen, den var SÅ lækkert :-)

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 2. Jamen jeg har kun smagt på den uden isen. Og den smager vildt godt.

  Næste gang jeg forsøger mig prøver jeg at presse friske æbler og så ikke bruge vand men kun citronsaft og gulkose sirup

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Syltede jalapeños

Ja så må i også hellere få opskriften på de her sindsygt lækre syltede jalapeños jeg lavede den anden dag.
 Sådan ser 750 gram friske  jalapeños ud. Husk nu at bruge handsker. Jeg skulle lige pille lidt frø ud og gad ikke tage handsker på igen. Er du sindsyg det gør ondt sådan at stoppe sådan en chili finger i øjet...
 Det er superlet at sylte sine egne chilier. Man laver et opkog af 7 dl eddike, 400 gram sukker, 3 spsk salt. Lader det koge op og stopper chilierne i og lader dem koge i 6 minutter. Husk at skolde de glas de skal over på og enten bruge atamon eller vodka.
Sådan ser de kære jalapeños ud efter et opkog. Jeg syntes de er en smule mere søde og der er lidt mere bid i dem end dem man køber. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem.


Ellers har jeg været igang med min hjembragte mandelmel fra paris. JEg har forsøgt mig med de små lækre franske macaron´s. Det må blive i næste indlæg.

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…