Gå videre til hovedindholdet

Rabarbertrifli med hjemmelavet creme og forsøg på at lave en æblesorbet

Man skal huske på det er sommer.
Sommer = Rabarber = Trifli
 Jeg har før lavet denne trifli. Men den kan godt gentages.
½ kg rabarber
100 gram sukker
8 store makroner(nej dem bager jeg ikke selv)
3 spsk sherry(jeg bruger Disaronno)

Til cremen skal du bruge:
2 æggeblommer
3 spsk sukker
1 spsk majsstivelse
2½ dl fløde
1 stang vanilje

og så flødeskum.

Skær rabarberne ud i små stykker, kog dem møre med sukker. Men lad være med at røre for meget i
dem. Så splatter de.
 Pisk æggeblommer og sukker godt sammen tilsæt derefter majsstivelsen.
 Få fløden langsomt op til kogepunktet med en stang vanilje. Hæld det over æggemassen og rør godt. Hæld tilbage i gryden og rør rundt under lav varme indtil det tykner. lad det køle af.
 lad det køle af. Lav triflien ved lagvist at komme makroner med lidt sherry dryppet henover, så rabarber og så lidt creme. Slut af med lidt flødeskum. Det er smagen af sommer og sol. Og nå ja rabarber.
 Siden jeg var til blogtræf med Birthe og Anne hvor vi besøgte Restaurant Bedre Byggeskik og fik en knaldhamrenden  god æblesorbet. har jeg drømt mig tilbage til den lækre mundfuld. Og idag måtte jeg så prøve om jeg kunne gøre kunsten efter. Jeg vaskede og befriede 8 grønne sure æbler for deres kernehus. puttede dem i en gryde med saften af 2 citroner, 2 dl vand og
 150 gram af denne lækre sirup. Normalt bruger jeg Glukosesirup. Men jeg var løbet tør. det hele fik et opkog og blev blendet og siet og stillet koldt.
 Så kom det op i min gamle Philips ismaskine og der snurrede det så rundt i en lille halv time.
 Så tømte jeg skålen for is og puttede den i fryseren til senere. Som i kan se er farven fint grøn og jeg smagte lidt på den. Isen smager skønt men desværre ikke helt som den på restrauanten. Men jeg prøver bare igen
Jeg fik også lavet lidt vanilje vodka. jeg kogte 1 dl vodka, 1 dl sukker og vanilje korn og kom det i en plastpose til serveringen af isen.


Kommentarer

  1. Hvordan blev vaniljevodkaen? Den var jeg ret facineret af, syntes at den smagte skønt!! Og den æblesorbet, vil jeg også gerne have igen, den var SÅ lækkert :-)

    KH
    Birthe

    SvarSlet
  2. Jamen jeg har kun smagt på den uden isen. Og den smager vildt godt.

    Næste gang jeg forsøger mig prøver jeg at presse friske æbler og så ikke bruge vand men kun citronsaft og gulkose sirup

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en...

Tidsfordriv, igen en ting med lakrids. Lakridsmarcipanbrød

Ja nu jeg sidder hjemme, kan jeg jo ligeså godt lave noget fornuftigt.... Så som Lakridsmarcipanbrød med hvid chokolade.Har jeg nævnt at jeg elsker lakrids og hvid chokolade?  Jeg smagte sådan en fætter for nylig i Salling. Og tænkte straks at det måtte jeg forsøge mig med selv. Og hvilken bedre dag end idag.  Jeg lavede to varianter, en med salt lakridssirup og en med sød lakrids sirup. Man kan allerede nu mærke at det bliver godt. Ja godt nok ligner det her billede mest af alt marcipan med kulør på. men det er en halv rulle marcipan med 4 store teskefulde lakridssirup  Det æltes godt sammen og man får så en underlig brun masse. Den lægges på et skærebrædt drysset let i flormelis. rulles ud i den form man nu ønsker og overtrækkes med hvidchokolade. og drysset let med lakridspulver.  Og vupti, har man de her enormt lækre stykker  Tæt på! Jeg valgte at lave flade stykker med sød lakrids og trekantede stykker med salt lakrids. La...

Tomat/fennikel suppe med Pernod

Ja som lovet skal i jo have opskriften på den tomat/fennikel suppe med Pernod som jeg lavede i sommerhuset. Opskriften stammer fra Timm Vladimir da han var med i "til middag hos" Jeg skriver opskriften som jeg lavede den. 4 stk fennikel skåret i meget tynde skiver 4 løg i tynde skiver 2 spsk havsalt peber 120 ml pernod 1 ds flåede øko tomater med saft 5 dl vand 2 dl fløde svits fennikel, og løg i en gryde i noget olie(jeg bruger avocado olie) med salt og peber, i 30 minutter. De må ikke tage farve, så du skal røre hele tiden. Derved får man olierne ud og det giver smag:-) Skrug op for varmen og tilsæt pernod, kog helt ind. så putter du dåsetomater med saft i og vandet. Kog i ca 30-60 minutter. Si suppen gennem en fin si, hæld tilbage i gryden og tilsæt fløde. (jeg tilsatte kun 1 dl fløde) Smag til med salt og peber og mere fløde hvis det ønskes. For ligesom at give det det lidt mere piv. lavede jeg en pesto til at dryppe over suppen og dyppe det l...