Gå videre til hovedindholdet

Jordbær/hindbær sorbet opskrift og så det løse.

Som nævnt i lørdags, lavede jeg jordbær/hindbær sorbet. Den blev yderst vellykket. Cremet og en smule tyggegummi agtig sej i det. Lige som jeg elsker den. Den var måske lidt i det friske(læs: sure) hjørne. men ikke noget lidt ekstra glukosesirup ikke kunne klare.
Det eneste du skal bruge er såmænd blot 200 gram hindbær, 50 gram jordbær, 150 gram glukosesirup(næste gang vil jeg nok lige putte 50 gram ekstra i) blend jordbær og hindbær og si kerne fra. Jeg hev dem gennem en si. tilsæt glukosesirup og stil koldt. Når det er koldt skal det bare have en halv time i ismaskinen
 Så let er det. Her har sorbeten lige fået 5 minutter på bordet og er nu rigtig sej og lækker.
 Jeg lavede også brownies. Ja lavede og lavede.... Jeg blandede da. Det her er suverænt den bedste brownie mix jeg nogensiden har fået. jeg køber den jævnligt hos dialife. Hvis du nogensiden ser den i en butik må du bare prøve at købe den. ja eller køb den gennem dialife. 
 Jeg flottede mig og puttede pecan nødder og hvid chokolade i. Det smagte super til jordbær/hindbær sorbeten.
Da familien og jeg besøgte Birthe og hendes søde mand Jan. Gav Birthe mig det her blad. Food networker magazine. Og er du svimmer det er lækkert. Ja faktisk så lækkert at jeg straks bestilte 2 års abb. på det. for sølle 76 dollars = 391 kr har jeg fået 20 numre. hvilket er afsindigt billigt. når man tænker på hvad vi giver for et mad magasin herhjemme. Så i kan godt regne med at jeg afprøver et par opskrifter eller 10 herfra:-) 

Er der nogen af jer som abb på andre udenlandske magasiner?

Kommentarer

  1. :O hvor bestilte du det blad henne? jeg har ikke nogle abonnementer, men jeg hamstre altid alverdens blade med hjem fra London :) bl.a. BBC Food og Jamie Oliver plejer at have nogle gode og ikke alt for britiske opskrifter.
    Forresten ser din brownie og flotte is virkelig lækker :)

    SvarSlet
  2. Hæ hæ, havde på fornemmelsen at du ville forelske dig i det blad :-D Amerikanske blade er så billige, så det er helt deprimerende, derfor har jeg også en stak abonnementer som kommer fra "over there"....

    Den brownie er totalt min yndlings brownie. Måske jeg skulle sende nogle kasser hjem fra NYC til efteråret.

    KH
    Birthe

    SvarSlet
  3. Line, det er bestilt lige her : https://subscribe.hearstmags.com/subscribe/splits/foodnetmag/fnm_sub_nav

    og jeg kan se man nu kan bestille det lidt billiger end jeg gjorde. Men det snyder altså lidt. for da jeg bestilte stod der at 2 år koster 30 dollars og 14 dollers for fragt i de to år. men så kommer der så lige told oveni. så derfor røg det op på 76 dollars. men det er jo stadig billigt.

    SvarSlet
  4. birthe

    sender du også lige 10 kasser hjem til mig?

    Knus

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en...

Tidsfordriv, igen en ting med lakrids. Lakridsmarcipanbrød

Ja nu jeg sidder hjemme, kan jeg jo ligeså godt lave noget fornuftigt.... Så som Lakridsmarcipanbrød med hvid chokolade.Har jeg nævnt at jeg elsker lakrids og hvid chokolade?  Jeg smagte sådan en fætter for nylig i Salling. Og tænkte straks at det måtte jeg forsøge mig med selv. Og hvilken bedre dag end idag.  Jeg lavede to varianter, en med salt lakridssirup og en med sød lakrids sirup. Man kan allerede nu mærke at det bliver godt. Ja godt nok ligner det her billede mest af alt marcipan med kulør på. men det er en halv rulle marcipan med 4 store teskefulde lakridssirup  Det æltes godt sammen og man får så en underlig brun masse. Den lægges på et skærebrædt drysset let i flormelis. rulles ud i den form man nu ønsker og overtrækkes med hvidchokolade. og drysset let med lakridspulver.  Og vupti, har man de her enormt lækre stykker  Tæt på! Jeg valgte at lave flade stykker med sød lakrids og trekantede stykker med salt lakrids. La...

Tomat/fennikel suppe med Pernod

Ja som lovet skal i jo have opskriften på den tomat/fennikel suppe med Pernod som jeg lavede i sommerhuset. Opskriften stammer fra Timm Vladimir da han var med i "til middag hos" Jeg skriver opskriften som jeg lavede den. 4 stk fennikel skåret i meget tynde skiver 4 løg i tynde skiver 2 spsk havsalt peber 120 ml pernod 1 ds flåede øko tomater med saft 5 dl vand 2 dl fløde svits fennikel, og løg i en gryde i noget olie(jeg bruger avocado olie) med salt og peber, i 30 minutter. De må ikke tage farve, så du skal røre hele tiden. Derved får man olierne ud og det giver smag:-) Skrug op for varmen og tilsæt pernod, kog helt ind. så putter du dåsetomater med saft i og vandet. Kog i ca 30-60 minutter. Si suppen gennem en fin si, hæld tilbage i gryden og tilsæt fløde. (jeg tilsatte kun 1 dl fløde) Smag til med salt og peber og mere fløde hvis det ønskes. For ligesom at give det det lidt mere piv. lavede jeg en pesto til at dryppe over suppen og dyppe det l...