Gå videre til hovedindholdet

Køkkenknive, hvad bruger du?

Ja, jeg har de her Global knive som jeg faktisk er rigtig glad for.
 De er efterhånden godt slidte og slebet mange gange. Med bedst held når jeg indlevere dem ved min foretrukne køkkensudstyrs butik.
Og faktisk er dette her strygestål også købt hos dem dengang de lå i Jæregådsgade.

Men lige nu drømmer jeg om nye skarpe lækre knive. Det er ingen hemmelighed at jeg er nysgerrig over hvad i andre har i skufferne derhjemme?

Hvad er godt og hvad er skidt.

For ingen tvivl om at man kan købe sig fattig i knive. Jeg syntes at global har en ok pris. Men ville godt give lidt mere for knivene hvis de er helt rigtige. Men flere 1000 kroner pr kniv er nok lige i overkanten.



Faktisk var det fordi jeg så 4 stjerners middag, hvor den meget søde/lækre Thomas Rode nævnet noget om gode knive var det vigtigste. Jeg fangede ikke lige det hele. Måske fordi jeg brugte min øjne i stedet for...

Så tag lige og fortæl lidt om jeres knive, hva?

Kommentarer

  1. Jeg har også Global, men synes ikke de holder sig skarpe særlig længe. Desværre står der ikke lige nye knive i vores budget :-)

    Kh
    Birthe

    SvarSlet
  2. Er ikke glad for Global, de ligger ikke godt i min hånd, så jeg sværger til Zwilling. Den store af vores har holdt i over 15 år og bliver slebet en gang om året ca. Og så til en pris under 1000,- (http://e-knive.dk/knive/kokkeknive?manufacturer=8 aner ikke om den butik er til at stole på, men her kan du se nogle priser)

    SvarSlet
  3. Min kæreste er uddannet kok - så hos os er det Victorinox knive, som bliver brugt og slebet tit - er virkelig gode og er rare at holde ved.

    Kender desværre ikke prisklassen.

    SvarSlet
  4. Hos os bruger vi Global, men jeg vil egentligt gerne have skiftet dem ud til noget mere robust. Jeg kender nogle kokke og vil høre dem ad hvad de vil anbefale...

    SvarSlet
  5. Vi har Weber knive - og har været ret glade for dem. De trænger dog til en slibning meget snart.

    SvarSlet
  6. Først og fremmest undskyld for de manglende kommentare. Men jeg har simpelthen ikke kunne logge ind før nu.

    Birthe: vi har været rigtig glade for vores globalknive. Dog syntes jeg at de ikke helt har holdt sig skarpe efter sidste slibning.

    SvarSlet
  7. Frk. Skjold: Jeg er utrolig glad for mine global knive, men nu tror jeg nok at der skal noget nyt på banen.Vi har før haft zwilling, men jeg ville bare godt noget mere "eksotisk" Men nu må vi se

    SvarSlet
  8. Booklover: Lækkert sådan at have sin egen kok. Jeg har aldrig hørt om de der victorinox knive før. Dem må jeg prøve at google.

    SvarSlet
  9. Mads: Jeg glæder mig til at høre hvad du finder ud af:-)

    SvarSlet
  10. Heidi: Godt så jeg vidste ellers ikke at weber lavede knive! jeg må igang med at tjekke markedet ud.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en...

Tidsfordriv, igen en ting med lakrids. Lakridsmarcipanbrød

Ja nu jeg sidder hjemme, kan jeg jo ligeså godt lave noget fornuftigt.... Så som Lakridsmarcipanbrød med hvid chokolade.Har jeg nævnt at jeg elsker lakrids og hvid chokolade?  Jeg smagte sådan en fætter for nylig i Salling. Og tænkte straks at det måtte jeg forsøge mig med selv. Og hvilken bedre dag end idag.  Jeg lavede to varianter, en med salt lakridssirup og en med sød lakrids sirup. Man kan allerede nu mærke at det bliver godt. Ja godt nok ligner det her billede mest af alt marcipan med kulør på. men det er en halv rulle marcipan med 4 store teskefulde lakridssirup  Det æltes godt sammen og man får så en underlig brun masse. Den lægges på et skærebrædt drysset let i flormelis. rulles ud i den form man nu ønsker og overtrækkes med hvidchokolade. og drysset let med lakridspulver.  Og vupti, har man de her enormt lækre stykker  Tæt på! Jeg valgte at lave flade stykker med sød lakrids og trekantede stykker med salt lakrids. La...

Tomat/fennikel suppe med Pernod

Ja som lovet skal i jo have opskriften på den tomat/fennikel suppe med Pernod som jeg lavede i sommerhuset. Opskriften stammer fra Timm Vladimir da han var med i "til middag hos" Jeg skriver opskriften som jeg lavede den. 4 stk fennikel skåret i meget tynde skiver 4 løg i tynde skiver 2 spsk havsalt peber 120 ml pernod 1 ds flåede øko tomater med saft 5 dl vand 2 dl fløde svits fennikel, og løg i en gryde i noget olie(jeg bruger avocado olie) med salt og peber, i 30 minutter. De må ikke tage farve, så du skal røre hele tiden. Derved får man olierne ud og det giver smag:-) Skrug op for varmen og tilsæt pernod, kog helt ind. så putter du dåsetomater med saft i og vandet. Kog i ca 30-60 minutter. Si suppen gennem en fin si, hæld tilbage i gryden og tilsæt fløde. (jeg tilsatte kun 1 dl fløde) Smag til med salt og peber og mere fløde hvis det ønskes. For ligesom at give det det lidt mere piv. lavede jeg en pesto til at dryppe over suppen og dyppe det l...