Gå videre til hovedindholdet

Køkkenknive, hvad bruger du?

Ja, jeg har de her Global knive som jeg faktisk er rigtig glad for.
 De er efterhånden godt slidte og slebet mange gange. Med bedst held når jeg indlevere dem ved min foretrukne køkkensudstyrs butik.
Og faktisk er dette her strygestål også købt hos dem dengang de lå i Jæregådsgade.

Men lige nu drømmer jeg om nye skarpe lækre knive. Det er ingen hemmelighed at jeg er nysgerrig over hvad i andre har i skufferne derhjemme?

Hvad er godt og hvad er skidt.

For ingen tvivl om at man kan købe sig fattig i knive. Jeg syntes at global har en ok pris. Men ville godt give lidt mere for knivene hvis de er helt rigtige. Men flere 1000 kroner pr kniv er nok lige i overkanten.Faktisk var det fordi jeg så 4 stjerners middag, hvor den meget søde/lækre Thomas Rode nævnet noget om gode knive var det vigtigste. Jeg fangede ikke lige det hele. Måske fordi jeg brugte min øjne i stedet for...

Så tag lige og fortæl lidt om jeres knive, hva?

Kommentarer

 1. Jeg har også Global, men synes ikke de holder sig skarpe særlig længe. Desværre står der ikke lige nye knive i vores budget :-)

  Kh
  Birthe

  SvarSlet
 2. Er ikke glad for Global, de ligger ikke godt i min hånd, så jeg sværger til Zwilling. Den store af vores har holdt i over 15 år og bliver slebet en gang om året ca. Og så til en pris under 1000,- (http://e-knive.dk/knive/kokkeknive?manufacturer=8 aner ikke om den butik er til at stole på, men her kan du se nogle priser)

  SvarSlet
 3. Min kæreste er uddannet kok - så hos os er det Victorinox knive, som bliver brugt og slebet tit - er virkelig gode og er rare at holde ved.

  Kender desværre ikke prisklassen.

  SvarSlet
 4. Hos os bruger vi Global, men jeg vil egentligt gerne have skiftet dem ud til noget mere robust. Jeg kender nogle kokke og vil høre dem ad hvad de vil anbefale...

  SvarSlet
 5. Vi har Weber knive - og har været ret glade for dem. De trænger dog til en slibning meget snart.

  SvarSlet
 6. Først og fremmest undskyld for de manglende kommentare. Men jeg har simpelthen ikke kunne logge ind før nu.

  Birthe: vi har været rigtig glade for vores globalknive. Dog syntes jeg at de ikke helt har holdt sig skarpe efter sidste slibning.

  SvarSlet
 7. Frk. Skjold: Jeg er utrolig glad for mine global knive, men nu tror jeg nok at der skal noget nyt på banen.Vi har før haft zwilling, men jeg ville bare godt noget mere "eksotisk" Men nu må vi se

  SvarSlet
 8. Booklover: Lækkert sådan at have sin egen kok. Jeg har aldrig hørt om de der victorinox knive før. Dem må jeg prøve at google.

  SvarSlet
 9. Mads: Jeg glæder mig til at høre hvad du finder ud af:-)

  SvarSlet
 10. Heidi: Godt så jeg vidste ellers ikke at weber lavede knive! jeg må igang med at tjekke markedet ud.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…

Syltede jalapeños

Ja så må i også hellere få opskriften på de her sindsygt lækre syltede jalapeños jeg lavede den anden dag.
 Sådan ser 750 gram friske  jalapeños ud. Husk nu at bruge handsker. Jeg skulle lige pille lidt frø ud og gad ikke tage handsker på igen. Er du sindsyg det gør ondt sådan at stoppe sådan en chili finger i øjet...
 Det er superlet at sylte sine egne chilier. Man laver et opkog af 7 dl eddike, 400 gram sukker, 3 spsk salt. Lader det koge op og stopper chilierne i og lader dem koge i 6 minutter. Husk at skolde de glas de skal over på og enten bruge atamon eller vodka.
Sådan ser de kære jalapeños ud efter et opkog. Jeg syntes de er en smule mere søde og der er lidt mere bid i dem end dem man køber. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem.


Ellers har jeg været igang med min hjembragte mandelmel fra paris. JEg har forsøgt mig med de små lækre franske macaron´s. Det må blive i næste indlæg.