Gå videre til hovedindholdet

Citrontærte med hvid chokolade og det løse

Vel hjemme fra en helt FANTASTISK fest med dertilhørende FED musik.
Ser man sådan her ud.. Ikke at jeg havde de vilde tømmermænd, men jeg mødte altså på arbejde kl 7 og gik først hjem kl 1. 

Det var en dejlig dag med glade mennesker og så fik vi på biologi under middagen besøg af Cafe Kølbert. Og er du svimmer hvor er de afsindig morsomme. Som det lykkedes dem at storsvien vores dekan på den sjoveste måde:-) Ja vi havde det sjovt.
 Men det var nu ham her der var aftenens stjerne hvis du spørger mig. Vi gik hen og så Camille Jones og kom derved til at stå i forreste række til L:O:C
Og det var fantastisk. Min søde Kollega Rikke er kusine med Camille Jones, så vi var lige ude bagved og hilse på. Desværre mens L.O.C stadig spillede. Så jeg fik ikke et billede som dem du kan se ved Et øjeblik Er du svimmer hvor gad jeg godt sådan et billede. Og hvordan er det lige at han(Liam) formår at se så svigermors drøm agtig ud og stadig så skide fræk?(se nu billederne ved Mette/et øjeblik)
 Ja ja i slipper ikke her. Kato, Camille Jones og Ida corr

Og skal vi så videre til den der tærte?
For nu kommer der en opskrift som slår benene væk under dig hvis du er til citron og hvid chokolade.

Er du klar?
til tærtedejen skal du bruge
1,5 dl mandelmel
1,5 dl  mel
en halv dl sukker
4 spsk smør(ca. 80 gram) 

Bland det hele godt tryk ud i en tærteform på ca 22 cm i diameter. i ovnen i ca 25 minutter ved 175 grader.

 mandelmel, mel, sukker og smør
 Så skal du smelte 200 gram hvidchokolade(den her fra summerbird er rigtig god) sammen med 30 gram smør over vandbad. Det hælder du over tærtebunden når den er kølet lidt af.
 Så kommer vi til citronfyldet...
6 æggeblommer
125 gram sukker
1 dl citronsaft
1 spsk citronskal, fintrevet


bland det hele godt samme varm op over vandbad til det bliver tykt. tag af varmen.

pisk så
4 æggehvider med 60 gram sukker
stive og vend så citroncremen i. Fordel på tærtebunden som er smurt med den hvide chokolade. I ovnen igen  ca. 15 minutter ved 175 grader.

Køl af og nyd hver en mundfuld. Det er himmelsk med den sprøde bund, den søde chokolade og den næsten fromage agtige citroncreme.

KAN DU SÅ KOMME IGANG.

 Hov og så slipper i ikke for lidt stemnings billder herhjemme fra.

 Ja vi tændet op i brændeovnene idag. Der var altså lidt koldt. Og nu har vi en hund der elsker varme. Så hun fik da kurven ind foran ovnen. kan i ikke godt se hun bare ber om fred fra kamera?
 Nu ved jeg ikke hvor mange af jer der har hund. Men når karla rigtig slapper af, ja så stritter hendes ben sådan her
 Kurven var helt sikkert ikke tæt nok på

Kommentarer

 1. Den røg da lige på to-do listen, mums det ser lækkert ud... Citron og hvid chokolade, så bliver det ikke meget bedre :O)

  SvarSlet
 2. Jannie. Du bliver ikke skuffet kan jeg godt sige dig.

  Det er simpelthen gudespise. God fornøjelse med den.

  SvarSlet
 3. skønne billeder :) hvordan tror du tærten vil gøre sig efter en nat på køl?

  SvarSlet
 4. Line. Jeg er sikker på den vil være skøn. Dagen derpå er min stadig sprød i bunden, lidt blød i sidenstykket. Men bund og fyld smager ligesom igår. Og den skal serveres kold.

  Opskriften sagde at der skulle flødeskum til, men det syntes jeg er synd.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Syltede jalapeños

Ja så må i også hellere få opskriften på de her sindsygt lækre syltede jalapeños jeg lavede den anden dag.
 Sådan ser 750 gram friske  jalapeños ud. Husk nu at bruge handsker. Jeg skulle lige pille lidt frø ud og gad ikke tage handsker på igen. Er du sindsyg det gør ondt sådan at stoppe sådan en chili finger i øjet...
 Det er superlet at sylte sine egne chilier. Man laver et opkog af 7 dl eddike, 400 gram sukker, 3 spsk salt. Lader det koge op og stopper chilierne i og lader dem koge i 6 minutter. Husk at skolde de glas de skal over på og enten bruge atamon eller vodka.
Sådan ser de kære jalapeños ud efter et opkog. Jeg syntes de er en smule mere søde og der er lidt mere bid i dem end dem man køber. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem.


Ellers har jeg været igang med min hjembragte mandelmel fra paris. JEg har forsøgt mig med de små lækre franske macaron´s. Det må blive i næste indlæg.

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…