Gå videre til hovedindholdet

Citrontærte med hvid chokolade og det løse

Vel hjemme fra en helt FANTASTISK fest med dertilhørende FED musik.
Ser man sådan her ud.. Ikke at jeg havde de vilde tømmermænd, men jeg mødte altså på arbejde kl 7 og gik først hjem kl 1. 

Det var en dejlig dag med glade mennesker og så fik vi på biologi under middagen besøg af Cafe Kølbert. Og er du svimmer hvor er de afsindig morsomme. Som det lykkedes dem at storsvien vores dekan på den sjoveste måde:-) Ja vi havde det sjovt.
 Men det var nu ham her der var aftenens stjerne hvis du spørger mig. Vi gik hen og så Camille Jones og kom derved til at stå i forreste række til L:O:C
Og det var fantastisk. Min søde Kollega Rikke er kusine med Camille Jones, så vi var lige ude bagved og hilse på. Desværre mens L.O.C stadig spillede. Så jeg fik ikke et billede som dem du kan se ved Et øjeblik Er du svimmer hvor gad jeg godt sådan et billede. Og hvordan er det lige at han(Liam) formår at se så svigermors drøm agtig ud og stadig så skide fræk?(se nu billederne ved Mette/et øjeblik)
 Ja ja i slipper ikke her. Kato, Camille Jones og Ida corr

Og skal vi så videre til den der tærte?
For nu kommer der en opskrift som slår benene væk under dig hvis du er til citron og hvid chokolade.

Er du klar?
til tærtedejen skal du bruge
1,5 dl mandelmel
1,5 dl  mel
en halv dl sukker
4 spsk smør(ca. 80 gram) 

Bland det hele godt tryk ud i en tærteform på ca 22 cm i diameter. i ovnen i ca 25 minutter ved 175 grader.

 mandelmel, mel, sukker og smør
 Så skal du smelte 200 gram hvidchokolade(den her fra summerbird er rigtig god) sammen med 30 gram smør over vandbad. Det hælder du over tærtebunden når den er kølet lidt af.
 Så kommer vi til citronfyldet...
6 æggeblommer
125 gram sukker
1 dl citronsaft
1 spsk citronskal, fintrevet


bland det hele godt samme varm op over vandbad til det bliver tykt. tag af varmen.

pisk så
4 æggehvider med 60 gram sukker
stive og vend så citroncremen i. Fordel på tærtebunden som er smurt med den hvide chokolade. I ovnen igen  ca. 15 minutter ved 175 grader.

Køl af og nyd hver en mundfuld. Det er himmelsk med den sprøde bund, den søde chokolade og den næsten fromage agtige citroncreme.

KAN DU SÅ KOMME IGANG.

 Hov og så slipper i ikke for lidt stemnings billder herhjemme fra.

 Ja vi tændet op i brændeovnene idag. Der var altså lidt koldt. Og nu har vi en hund der elsker varme. Så hun fik da kurven ind foran ovnen. kan i ikke godt se hun bare ber om fred fra kamera?
 Nu ved jeg ikke hvor mange af jer der har hund. Men når karla rigtig slapper af, ja så stritter hendes ben sådan her
 Kurven var helt sikkert ikke tæt nok på

Kommentarer

  1. Den røg da lige på to-do listen, mums det ser lækkert ud... Citron og hvid chokolade, så bliver det ikke meget bedre :O)

    SvarSlet
  2. Jannie. Du bliver ikke skuffet kan jeg godt sige dig.

    Det er simpelthen gudespise. God fornøjelse med den.

    SvarSlet
  3. skønne billeder :) hvordan tror du tærten vil gøre sig efter en nat på køl?

    SvarSlet
  4. Line. Jeg er sikker på den vil være skøn. Dagen derpå er min stadig sprød i bunden, lidt blød i sidenstykket. Men bund og fyld smager ligesom igår. Og den skal serveres kold.

    Opskriften sagde at der skulle flødeskum til, men det syntes jeg er synd.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en...

Tidsfordriv, igen en ting med lakrids. Lakridsmarcipanbrød

Ja nu jeg sidder hjemme, kan jeg jo ligeså godt lave noget fornuftigt.... Så som Lakridsmarcipanbrød med hvid chokolade.Har jeg nævnt at jeg elsker lakrids og hvid chokolade?  Jeg smagte sådan en fætter for nylig i Salling. Og tænkte straks at det måtte jeg forsøge mig med selv. Og hvilken bedre dag end idag.  Jeg lavede to varianter, en med salt lakridssirup og en med sød lakrids sirup. Man kan allerede nu mærke at det bliver godt. Ja godt nok ligner det her billede mest af alt marcipan med kulør på. men det er en halv rulle marcipan med 4 store teskefulde lakridssirup  Det æltes godt sammen og man får så en underlig brun masse. Den lægges på et skærebrædt drysset let i flormelis. rulles ud i den form man nu ønsker og overtrækkes med hvidchokolade. og drysset let med lakridspulver.  Og vupti, har man de her enormt lækre stykker  Tæt på! Jeg valgte at lave flade stykker med sød lakrids og trekantede stykker med salt lakrids. La...

Tomat/fennikel suppe med Pernod

Ja som lovet skal i jo have opskriften på den tomat/fennikel suppe med Pernod som jeg lavede i sommerhuset. Opskriften stammer fra Timm Vladimir da han var med i "til middag hos" Jeg skriver opskriften som jeg lavede den. 4 stk fennikel skåret i meget tynde skiver 4 løg i tynde skiver 2 spsk havsalt peber 120 ml pernod 1 ds flåede øko tomater med saft 5 dl vand 2 dl fløde svits fennikel, og løg i en gryde i noget olie(jeg bruger avocado olie) med salt og peber, i 30 minutter. De må ikke tage farve, så du skal røre hele tiden. Derved får man olierne ud og det giver smag:-) Skrug op for varmen og tilsæt pernod, kog helt ind. så putter du dåsetomater med saft i og vandet. Kog i ca 30-60 minutter. Si suppen gennem en fin si, hæld tilbage i gryden og tilsæt fløde. (jeg tilsatte kun 1 dl fløde) Smag til med salt og peber og mere fløde hvis det ønskes. For ligesom at give det det lidt mere piv. lavede jeg en pesto til at dryppe over suppen og dyppe det l...