Gå videre til hovedindholdet

Hvor meget er nok?

Jeg blev spurgt af en gammel folkeskole kammerat på facebook den anden dag.
"Hvor meget træning skal der egentligt til?"

Og jeg skal være ærlig og sige jeg ikke lige fik spurgt ind til hvad præcis det var hun mente;-)
Men altså jeg kan jo dele det op.


Da jeg begyndte mit vægttab i januar 2012, begyndte jeg at træne i april. Og der var jeg nok i centret 3 gange i ugens løb, som oftest en eller anden hold. Spinning, pump, eller jumping fitness(hvilket absolut ikke var noget jeg nød, altså det der jumping halløj)

Det fortsatte vel indtil juni mdr. ud. Så fik jeg lavet et program med vægte af en dygtig træner. Det var bare sådan en ret stille og roligt program hvor jeg løftede vægte 3 dage om ugen, det tog vel i omegnen af 1,5 time og  de dage jeg ikke løftede vægte cyklede jeg 1 time på en motions cykel. På nær søndag.

Da jeg så ret hurtigt mærkede at de vægte trak, blev programmet lavet om så jeg delte muskelgrupper mere op og jeg så fik løftet vægte hver anden dag og stadig cyklede eller gik på løbebånd de andre dage.

Jeg kontaktede Kine i januar 2013 og startede hendes træningsprogram op 1 februar samt hendes kostplan.

Nu er mine dage delt således op
Mandag = Ben/Booty
Tirsdag = Skulder/Læg
Onsdag = Cardio, 1 time
Torsdag = Ryg
Fredag = Ben/Booty
Lørdag = Spisedag/højdag Fridag. Men jeg er ofte i centret og taget 1 time på løbebåndet
Søndag = Bryst/Triceps/Biceps

2 dage om ugen når det lige passer ind laver jeg desuden maveøvelser..

Jeg prøver at holde min træning til max 1 time, der er dog nogle dage, især søndag har jeg svært ved at holde mig under 1 time.

Så det vil jo sige jeg er af sted hver dag. Det virker som meget når jeg skriver det ned. Især når man tænker på 
1 stk. fuldtidsarbejde
2 stk. børn
1 stk. mand
1 stk. hund
En masse venner
Familie
1 stk. hus
5. mio chilier og tomater der skal passes(ja jeg er måske nok gået lidt amok igen, drivhuset bliver fyldt igen i år.)

Og jeg er helt sikker på det bliver til meget mere, jo tætter jeg kommer på september:-)

Det siger sig selv man skal have opbakning i sit bagland for at gøre det her. For det trækker tænder ud. Der er dage hvor jeg når jeg kommer hjem fra arbejde, lige skal gå med hunden, køre børn til svømning, handle ind, lave aftensmad, lave mad til næste dags frokoster, spise aftensmad og så bare skynde mig ud og træne inden centret lukker. Det er ikke fordi jeg ser min mand eller børn specielt meget de dage. 

Der er selvfølgelig også dage hvor det langt fra er så hektisk, men hvis arbejdet lige trækker ud eller mandens arbejde trækker ud eller hvis børnene lige skal hentes ved venner eller... Jeg kan blive ved.

Det er et puslespil at få til at gå op. Men jeg elsker det.(lige nu) og det skal man også gøre ellers går det slet ikke. Og jeg skal ærligt indrømme at jeg bliver en smule bleg, når jeg læser søde Kines blog for tiden. Hun stiller nemlig op på søndag i Loaded cup. Og jeg skal love for det ser ud til at komme til at gøre ondt, på mere end en måde..

Nå men jeg håber det gav jer er indblik i hvad arbejde der er bag at prøve at rette op på sådan en gammel krop...
Kom endelig med spørgsmål hvis der er noget i gerne vil vide mere om. Så skal jeg prøve at besvare dem så godt som jeg kan.


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en..

Du skal bruge:

100 g mørk chokolade
200 g Smør, i tern
400 g sukker
4 æg
1 stang vanille
160 g mel
100 g mørk chokolade i små stykker
100 g lys eller hvid chokolade
friske hindbær

Sæt ovnen på 160 grader.
Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt
 Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en tsk. fuld dej. De skal ca. have 15 min. De skal være let faste men ikk…

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…