Gå videre til hovedindholdet

Min vindueskarm mm.

Ja nu skal det hele jo ikke gå op i krop og foder til denne.
Og dog.
Det er ingen hemmelighed jeg har et drivhus i haven. fik det forrig år i julegave af mine søde forældre.
Jeg har i den grad en svaghed for chili planter, Ikke fordi jeg spiser voldsomt meget eller vildt stærk mad. 

 Jeg har yderst svært ved at styre mig når november /december kommer. For det er der man skal så sine chili frø, hvis man vel at mærke gerne vil have friske chilier inden jul..
Blomsten herover er fra en purple jalapeno
Og som i kan se har lidt af mine chiliplanter fra sidste år og forrig år fået lov til at overvintre. Det gør de på vores poolbord i kælderen under kunstigt lys.. 
Det kan betale sig for se lige her. Åreste første chili frugt er på vej
 I år har jeg også forsøgt mig med et par sorter af vandmelon, de vokser som ukrudt og jeg håber de er værd at give plads derude i drivhuset.
 Tears of fire blomst, som nok skal fremkalde tåre ved indtag. Når den tid kommer
Og sørme om den ikke også har kvitteret med lidt frugt.
 Vindueskarmene er fyldt til randen med ikke mindre end 33 forskellig chiliplanter, 8 forskellige tomater og så 2 forskellige vandmeloner.

 Men fælles for dem alle er vist at de glæder sig til sol og sommer i drivhuset.

Jeg gør.

Ellers går dagen idag med bollerbagning, kanelsnegls kagekone og 15 piger til yngstebarnets fødselsdag om 1 times tid.
Derefter smutter jeg på job og prøver at befri en stakkels edderkop for et dårligt hamskifte. Dårlige nerver er på vej. Fordi sådan et stor trunet af en kop, ikke er begejstret for mit forsøg på at hjælpe. Opfølgning følger.

Kommentarer

  1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  2. Alene tanken om 'trunten' fik hårene til at rejse sig...

    Jeg er stadig lidt stolt af, at have rørt ( bare lidt) ved det tomme ham :-)

    SvarSlet
  3. Haha, Mette

    Får jo helt lyst til at sende dig en pakke med et ham. Go griner:-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Er du tosset... jeg ville få et hjerteanfald :-)

      Slet
  4. Ahh, Mette

    Hvis du nu ved jeg sender den. så kunne du skræmme livet af en kollega:-)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en...

Tidsfordriv, igen en ting med lakrids. Lakridsmarcipanbrød

Ja nu jeg sidder hjemme, kan jeg jo ligeså godt lave noget fornuftigt.... Så som Lakridsmarcipanbrød med hvid chokolade.Har jeg nævnt at jeg elsker lakrids og hvid chokolade?  Jeg smagte sådan en fætter for nylig i Salling. Og tænkte straks at det måtte jeg forsøge mig med selv. Og hvilken bedre dag end idag.  Jeg lavede to varianter, en med salt lakridssirup og en med sød lakrids sirup. Man kan allerede nu mærke at det bliver godt. Ja godt nok ligner det her billede mest af alt marcipan med kulør på. men det er en halv rulle marcipan med 4 store teskefulde lakridssirup  Det æltes godt sammen og man får så en underlig brun masse. Den lægges på et skærebrædt drysset let i flormelis. rulles ud i den form man nu ønsker og overtrækkes med hvidchokolade. og drysset let med lakridspulver.  Og vupti, har man de her enormt lækre stykker  Tæt på! Jeg valgte at lave flade stykker med sød lakrids og trekantede stykker med salt lakrids. La...

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder. Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet  Lones Bourbon tærte , som var intet mindre end formidabel. Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-) Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.  Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.  De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.  Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.  Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde  Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. B...