Gå videre til hovedindholdet

Lidt om den nu 6 benede kop og skyrdessert

Ja. Jeg ved det godt. edderkop og dessert med skyr passer ikke lige sammen.
Men det er en del af mig. Og Faktisk betyder de der dyr jeg passer en hel del for mig. Også de 8 benede:-)
Så here goes.
 Sådan her ser en normal A. Geniculata også kaldet en hvidknæet fugleedderkop normalt ud.
 Hende her derimod, hun havde et dårligt hamskifte. Edderkopper har deres skelet uden på kroppen. så når de vokser skal de altså kravle ud af det gamle. Og hun havde et par ben fangede. Nuvel. Jeg bedøvede den kære kop ned. For jeg skal ikke nyde noget at at lege med hende i vågen tilstand.
 Jeg havde håbet jeg kunne få befriet hende for gammelt ham og bevare hendes ben. Men desværre havde hun i kampens hede fået revet hul i sig selv. Og det er altså ikke godt for en edderkop. Ligesom os bløder de. Kopper bløder med hemolyse vædske som er deres blod. Jeg måtte derfor skære benene af og sætte noget cellulose fiber fast.(celloluse fibrene jeg har stammer fra sygehusvæsenet og bruges til blødninger i mennesker. Men eller virker det på samme måde. Det får blødningen til at standse. Så de to hvide papir stykker er altså der hvor hendes ben har siddet. Det var med noget ængstelse at jeg forled damen og måtte vende tilbage dagen efter for at se om hun havde klaret den. Og det har hun heldigvis. Og hvis hun er heldig har hun igen 8 ben når hun skifter ham næste gang:-)

Sporskifte:-)
 Til Loaded cup købte jeg lidt proteinpulver fra Nutramino. Den her med chokolade og kokos er hurtig blevet en favorit.
 Og når man så blander det med blodappelsin som absolut er en af mine favoritter
Så får man en lækker dessert. 200 g skyr, 1 scoop proteinpulver, både af blodappelsin.

Uhh det var godt

Kommentarer

  1. Sad og blev helt trist mens jeg tænkte 'åh nej bare den overlevede' og så kunne jeg læse at det gjorde den heldigvis :D

    SvarSlet
  2. Hej Kathrin

    Ja det gjorde hun heldigvis. Især når man tænker på hun kun er godt og vel 3 år og kan blive helt op til 20 år. Så det ville da godt nok være trist at miste hende.

    heidi

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en...

Tidsfordriv, igen en ting med lakrids. Lakridsmarcipanbrød

Ja nu jeg sidder hjemme, kan jeg jo ligeså godt lave noget fornuftigt.... Så som Lakridsmarcipanbrød med hvid chokolade.Har jeg nævnt at jeg elsker lakrids og hvid chokolade?  Jeg smagte sådan en fætter for nylig i Salling. Og tænkte straks at det måtte jeg forsøge mig med selv. Og hvilken bedre dag end idag.  Jeg lavede to varianter, en med salt lakridssirup og en med sød lakrids sirup. Man kan allerede nu mærke at det bliver godt. Ja godt nok ligner det her billede mest af alt marcipan med kulør på. men det er en halv rulle marcipan med 4 store teskefulde lakridssirup  Det æltes godt sammen og man får så en underlig brun masse. Den lægges på et skærebrædt drysset let i flormelis. rulles ud i den form man nu ønsker og overtrækkes med hvidchokolade. og drysset let med lakridspulver.  Og vupti, har man de her enormt lækre stykker  Tæt på! Jeg valgte at lave flade stykker med sød lakrids og trekantede stykker med salt lakrids. La...

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder. Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet  Lones Bourbon tærte , som var intet mindre end formidabel. Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-) Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.  Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.  De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.  Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.  Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde  Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. B...