Gå videre til hovedindholdet

Lidt om den nu 6 benede kop og skyrdessert

Ja. Jeg ved det godt. edderkop og dessert med skyr passer ikke lige sammen.
Men det er en del af mig. Og Faktisk betyder de der dyr jeg passer en hel del for mig. Også de 8 benede:-)
Så here goes.
 Sådan her ser en normal A. Geniculata også kaldet en hvidknæet fugleedderkop normalt ud.
 Hende her derimod, hun havde et dårligt hamskifte. Edderkopper har deres skelet uden på kroppen. så når de vokser skal de altså kravle ud af det gamle. Og hun havde et par ben fangede. Nuvel. Jeg bedøvede den kære kop ned. For jeg skal ikke nyde noget at at lege med hende i vågen tilstand.
 Jeg havde håbet jeg kunne få befriet hende for gammelt ham og bevare hendes ben. Men desværre havde hun i kampens hede fået revet hul i sig selv. Og det er altså ikke godt for en edderkop. Ligesom os bløder de. Kopper bløder med hemolyse vædske som er deres blod. Jeg måtte derfor skære benene af og sætte noget cellulose fiber fast.(celloluse fibrene jeg har stammer fra sygehusvæsenet og bruges til blødninger i mennesker. Men eller virker det på samme måde. Det får blødningen til at standse. Så de to hvide papir stykker er altså der hvor hendes ben har siddet. Det var med noget ængstelse at jeg forled damen og måtte vende tilbage dagen efter for at se om hun havde klaret den. Og det har hun heldigvis. Og hvis hun er heldig har hun igen 8 ben når hun skifter ham næste gang:-)

Sporskifte:-)
 Til Loaded cup købte jeg lidt proteinpulver fra Nutramino. Den her med chokolade og kokos er hurtig blevet en favorit.
 Og når man så blander det med blodappelsin som absolut er en af mine favoritter
Så får man en lækker dessert. 200 g skyr, 1 scoop proteinpulver, både af blodappelsin.

Uhh det var godt

Kommentarer

  1. Sad og blev helt trist mens jeg tænkte 'åh nej bare den overlevede' og så kunne jeg læse at det gjorde den heldigvis :D

    SvarSlet
  2. Hej Kathrin

    Ja det gjorde hun heldigvis. Især når man tænker på hun kun er godt og vel 3 år og kan blive helt op til 20 år. Så det ville da godt nok være trist at miste hende.

    heidi

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en..

Du skal bruge:

100 g mørk chokolade
200 g Smør, i tern
400 g sukker
4 æg
1 stang vanille
160 g mel
100 g mørk chokolade i små stykker
100 g lys eller hvid chokolade
friske hindbær

Sæt ovnen på 160 grader.
Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt
 Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en tsk. fuld dej. De skal ca. have 15 min. De skal være let faste men ikk…

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…