Gå videre til hovedindholdet

Fantastiske franske PAINS á lÁNCIENNE

De her franske flutes er det bedste jeg ved. opskriften har jeg fra en fransk bagebog. 

Dejen er ret besværlig at arbejde med men de er det hele værd. De stammer fra en bager i Paris, Philippe Gosselin. han er blevet berømt for de her små skønne sprøde flutes.

Opskriften er som følgende:

750 g fint sigtet spelt eller hvedemel(jeg brugte 400 gram hvedemel og 350 g spelt
10 gram gær. Jeg bruger økogær. Det er fløjlsblødt og har en helt anden smag og tekstur

15-20 gram salt
 Og så kommer det sjove, for man skal faktisk sætte sit afmålte mel i køleskabet et par timer før brug. og det samme med de 5 en halv dl vand. Dog bruger jeg vand fra hanen i disse tider, da det ikke bliver mere kold af at komme i køleskabet. Man smider melet i sin røremaskine smuldre gæren deri, og hælder vandet og salten deri
 Der køres indtil dejen har ved krogen, ca 15-20 min. Du kan sikkert godt ælte dejen selv, men det 
kræver tid og sved på panden.
 Så hælder man et par spsk olie over, jeg brugte advokado olie, derfra farven! Stiller det koldt, gerne køleskabet. Mit røg i bryggerset natten over.
 Sæt dejen ved stuetemperatur et par timer inden du skal bruge det.
 Hæld en god portion mel ud på bordet, Dejen skrabes forsigtigt ud på det meldækkede bord. Dejen er meget lind, det skal den være. Del dejen i to lige store stykker. Og lad det hvile i 15 min.
 Tænd ovnen på 260 grader. stil en bradepande nederst i oven. Hvis du har en bagesten skal den også i ovnen i midterste rille. Jeg har desværre ikke en bagesten så jeg nøjes med at smide en bradepande ekstra ind.Del dejen i nogenlunde lige store aflange stykker, læg dem på et stykke bagepapir. Når ovnen er varm tager du din dej på bagepapiret over på bagesten/bageplade og smider dem ind i ovnen. I den nederest bradepanden hælder du 1 dl vand. gentag efter 5 min, med 1 dl vand igen. Skru ned på 245 grader og bag ialt ca. 20-25 min. Indtil brødet har en fin farve.
Jeg fik 9 flutes ud af  den her portion. De er guddommelige, lune med smør.






Kommentarer

  1. Savle, salvle - hvor se de SKØNNE ud! Jeg MÅ have mig sådan en maskine der kan ælte i så lang tid, uden at brænde sammen - det tør jeg ikke med den jeg har :-)

    Knus
    Birthe

    SvarSlet
  2. Hej birthe

    De er helt fantasktiske, hvor lang tid kan din maskine køre? for helt ærligt tror jeg godt man kan ælte lidt mindre det er ligesom det kuldechok gæren får og den kolde nat der giver smagen.

    Jeg syntes du skal give dem et forsøg.

    Heidi

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en tsk. fuld dej. De skal

Telefonsælger, ost og kaffe

Og ikke nødvendigvis i den rækkefølge:-) For det første har vi fået nyt tastatur. Så nu kan jeg skrive KKKKKKK lige så tosset som jeg vil. Da vi var til Birthe og Annes blogtræf i vejen, Fik vi de her skønne oste. Jeg skyndte at spise dem og måtte bare have mere af den her. Castello, reseve præst, hedder den. Den er super lækker, lidt af prima donna. Men på sin helt egen måde. Jeg har købt den et par gange. Og i sidste uge var den på bud i vores Føtex Food, hvor man kunne få 2 for 35 kr. Den er vanvittig god til et ostebord.  Og Den anden dag da jeg lige var på tanket for at købe en morgenbolle, så jeg denne her starbucks Qandi latte caramel flavour sag. Og nu er det jo ingen hemmelighed at jeg er ny ud i kaffen. Og at det skal være sødt og ikke smage voldsomt af kaffe. Er du helt vild den er god. Så er der det her med den der telefonsælger.  Jeg ser mig selv som et forholdsvis åbent og venligt menneske. Normalt også over for telefonsælgere...  Men, den anden dag

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder. Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet  Lones Bourbon tærte , som var intet mindre end formidabel. Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-) Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.  Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.  De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.  Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.  Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde  Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. B