Gå videre til hovedindholdet

Nyfortolkning af Stegt flæsk...

Egentligt ville jeg have lavet Spareribs i dag. Men Det var ikke til at opdrive nogle. Så tænke jeg at jeg vel kunne lave det på Svinebryst, tyndt udskåret som til stegt flæsk. Og hvis jeg selv skal sige det blev det ret godt.

Man starter med at lave en marinade som kødet skal stege i.

Du skal bruge 
1 spsk olie(jeg brugte avokado olie)
2 løg
2 fed hvidløg
1 chili
1 ds flåede hakkede tomater, jeg brugte den med basilikum og oregano
2 spsk farin
2 spsk hvidvins eddike
2 spsk soja sauce
salt og peber.
 Start med at svitse løg, hvidløg og chili
 Så tilsætter du de grofthakkede tomater. Og så lader du det hele passe sig selv i en times tid. på laveste blus.
Så ender det op med at se sådan ud, det dufter skønt. Så skal det ha en tur med stavblenderen, til en blød masse.
 Som sagt brugte jeg svinebryst i ca1-2 cm tykkelse, det skal lige i ovnen med lidt salt og peber i en lille times tid ved 140 grader.
 Når det så har fået den første time, vendes det i marinade og det hældes henover kødet. Igen i ovnen denne gang ved 160 grader 40-60 min.
 Jeg lavede en salat af kogte belugalinser, blandet salat, tomater og lidt primadonna ost revet tyndt. Som dressing brugte jeg en figen/dadel balsamico fra Oil and vinegar i Århus.
Vi fik kogte kartofler til, samt resten af marinaden til. Super lækkert og med en hel anden smag end "normal" stegt flæsk.

Igår var jeg jo forbi Birthe til lidt hygge. Og hold da op hvor vi hyggede og SNAKKEDE. Det er en skam vi ikke lige bor 5 min fra hinanden. Men sådan er det jo. Birthe havde virkelig kræset om frokost/aftensmaden(ja vi spiste ret meget og ret længe) Der var mange retter og jeg havde glemt mit kamera. Måske Birthe viser hvad vi fik:-)
Da jeg så endelig vendte snuden hjemad, SMS manden mig at ældstesønnen var syg. Øv. Så han var gået i seng da jeg kom hjem. Ja faktisk var han gået i seng inden Disney sjov var sluttet...Så er man syg.

Nå men Jeg regner med at der komme en opskrift på en lækker Hindbær cheescake i morgen. Hvis alt ikke kommer til at gå op i tapetnedrivning.

Hav en fortsat god weekend og lad os håbe håndbolddrengene også idag tæver deres modstander(hvem er der?)

Kommentarer

  1. Hold nu op, hvor ser det lækkert ud!!! Det må jeg altså prøve engang, Heidi - måske i næste uge, hvis jeg kan opdrive sådan noget kød :-)

    Jeg er ked af at høre at sønnen blev syg, håber at han snart får det bedre! Det var SÅ hyggeligt, men hold da op hvor var jeg mæt - jeg kunne knapt rokke med ørerne - og jeg kunne slet ikke holde ud at tænke på den B&J half baked du havde med, så den er slet ikke smagt endnu.
    Det er SÅ ærgeligt at vi ikke lige bor rundt om hjørnet fra hinanden, men så bliver det måske bare desto mere intens når vi ser sammen. Vi skal dog nok ikke spise ligeså meget hver gang ;-)

    Knus
    Birthe

    SvarSlet
  2. Det var også ret godt. Jeg bruger normalt den marinade når jeg laver spare ribs. Men det er også godt til stegt flæsk.

    Sønnen er heldigvis klar igen.

    Jeg var så forspist, Men det hele var bare så godt. Er faktisk helt ked af at jeg kun kunne klemme en pandekage med and ned. Det var bare godt.

    Det tog mig kun 1 time og 15 min at komme hjem. Det er jo ikke så slemt. og du har ret, vi må bare være lidt mere intense når vi så ses. Men det skal nu være oftere end hver 3 mdr...

    SvarSlet
  3. Jeg har lige set at de har svinebryst på tilbud i Superbrugsen i denne uge, så det skal helt sikkert laves i denne uge - glæder mig allerede.

    Ja tak, oftere end hver 3. måned vil være dejligt :-D

    KH
    Birthe

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en tsk. fuld dej. De skal

Telefonsælger, ost og kaffe

Og ikke nødvendigvis i den rækkefølge:-) For det første har vi fået nyt tastatur. Så nu kan jeg skrive KKKKKKK lige så tosset som jeg vil. Da vi var til Birthe og Annes blogtræf i vejen, Fik vi de her skønne oste. Jeg skyndte at spise dem og måtte bare have mere af den her. Castello, reseve præst, hedder den. Den er super lækker, lidt af prima donna. Men på sin helt egen måde. Jeg har købt den et par gange. Og i sidste uge var den på bud i vores Føtex Food, hvor man kunne få 2 for 35 kr. Den er vanvittig god til et ostebord.  Og Den anden dag da jeg lige var på tanket for at købe en morgenbolle, så jeg denne her starbucks Qandi latte caramel flavour sag. Og nu er det jo ingen hemmelighed at jeg er ny ud i kaffen. Og at det skal være sødt og ikke smage voldsomt af kaffe. Er du helt vild den er god. Så er der det her med den der telefonsælger.  Jeg ser mig selv som et forholdsvis åbent og venligt menneske. Normalt også over for telefonsælgere...  Men, den anden dag

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder. Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet  Lones Bourbon tærte , som var intet mindre end formidabel. Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-) Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.  Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.  De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.  Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.  Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde  Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. B