mandag den 16. maj 2011

Det var den mokka/saltkaramel tærte vi kom fra.

Så er vi talbage fra sygehuset. Det var en hård omgang med fuldnarkose og en perle der var klistret fast.

men den mokka/saltkaramel tærte skal i nu have opskriften på. For den var god.
 Karamellen laves
 Mokka tærte inden karamellen kommer på
 Var det noget med et stykke
 Eller 2

Nå men i må vel også få opskriften.
Man starter med at lave en sød tærtedej af følgende
150 gram mel
100 gram smør
75 gram flormelis
1 æg
Bland alle ingredienser i en skål og kør dem på højrste hastighed i en foodprocesor. Hvis du ikke har sådan en fætter, bland da mel og smør til det ligner revet ost, tilsæt de resterende ingredienser rør hurtigt sammen til en kugle. sæt på køl i mindst en halv time.

Mokkafyld:

100 gram smør
200 gram mørk chokolade, jeg brugte faktisk kun 150 gram mørk chokolade og så 50 gram toms skildpadder. For ellers syntes jeg godt det kan blive en smule bittert...
3 hele æg
1 æggeblomme
50 gram sukker(lidt mindre hvis du bruger skildpadder, ca 40 gram)
1 dl stærk espresso, eller 1 dl kaffe tilsat 1 tsk instant kaffepulver.

smelt smør i en gryde ved lav varme, tag af varmen og tilsæt den hakkede chokolade.
 Rør æg og sukker sammen, tilsæt det til den smeltede chokolademasse. når det er godt rørt sammen tilsættes kaffen.

Saltkaramel.

Faktisk snyder jeg somme tider og bruger det der kondenserede mælk, som jeg koger i dåsen i 3 timer. men igår lavede jeg saltkaramel fra bunden af.

200 gram sukker
1 dl vand
2 dl fløde
havsalt

kog sukker og vand i en gryde indtil det tager farve, men rør IKKE i det. når det har fået en god kulør tages de af varmen og fløden røres langsomt i.

Tærtedejen rulles ud eller lægges i skiver i en form og tilpasses formen. læg bagepapir over og fyld efter med ris, bønner eller de der fine keramik kugler. Bag i 15 minutter ved 225 grader, tag bagepapir af og bag i yderliger 10 minutter. Tag tærten ud og hæld mokkachoko fyldet i. Bag ved 190 grader i ca 10 minutter. Tag ud og køl helt af.

Når tærten er kold og karamellen også er kold hældes karamellen hen over og der drysses med instant kaffe.

Gudespise siger jeg bare

 Så fik jeg en pakke idag, som var så fin
Og indei i pakken var der et sødt kort fra Asli som har frøkenen og baronen, vi mødtes på aarstidernes gård. Og der tilbød Asli som har bloggen at lave disse søde sukkerblomster til mig.
Jeg må ærligt indrømme at jeg havde glemt alt om sukkerblomster. Men de kom på et meget belejligt tidspunkt. Lige som vi kom hjem fra hospitalet. Så Perlebarnet fik lige en smagsprøve:-)

Tusind tak for dem,Asli

Go dag, ikk

3 kommentarer:

  1. Det var rart, at de faldt på et godt tidspunkt :-) Sikke noget med den perle i øret! Jeg puttede engang en perle i næsen...den var grøn, men den kom ud inden vagtlægen kom. Heldigvis.
    Fortsat god aften til dig :-)

    SvarSlet
  2. Alså, Asli, vores søde læge sagde at hvis den var endt i næsen så var det alvorligt... Så du var vist heldig.

    Den her var hvid...

    go dag.

    SvarSlet
  3. Hvor ser den tærte dog skøøøn ud! Den minder mig lidt om den chokoladetærte jeg lavede da du var hernede :-)

    Godt at hun har det godt igen, det var da en værre omgang!

    KH
    Birthe

    SvarSlet