Gå videre til hovedindholdet

Det var den mokka/saltkaramel tærte vi kom fra.

Så er vi talbage fra sygehuset. Det var en hård omgang med fuldnarkose og en perle der var klistret fast.

men den mokka/saltkaramel tærte skal i nu have opskriften på. For den var god.
 Karamellen laves
 Mokka tærte inden karamellen kommer på
 Var det noget med et stykke
 Eller 2

Nå men i må vel også få opskriften.
Man starter med at lave en sød tærtedej af følgende
150 gram mel
100 gram smør
75 gram flormelis
1 æg
Bland alle ingredienser i en skål og kør dem på højrste hastighed i en foodprocesor. Hvis du ikke har sådan en fætter, bland da mel og smør til det ligner revet ost, tilsæt de resterende ingredienser rør hurtigt sammen til en kugle. sæt på køl i mindst en halv time.

Mokkafyld:

100 gram smør
200 gram mørk chokolade, jeg brugte faktisk kun 150 gram mørk chokolade og så 50 gram toms skildpadder. For ellers syntes jeg godt det kan blive en smule bittert...
3 hele æg
1 æggeblomme
50 gram sukker(lidt mindre hvis du bruger skildpadder, ca 40 gram)
1 dl stærk espresso, eller 1 dl kaffe tilsat 1 tsk instant kaffepulver.

smelt smør i en gryde ved lav varme, tag af varmen og tilsæt den hakkede chokolade.
 Rør æg og sukker sammen, tilsæt det til den smeltede chokolademasse. når det er godt rørt sammen tilsættes kaffen.

Saltkaramel.

Faktisk snyder jeg somme tider og bruger det der kondenserede mælk, som jeg koger i dåsen i 3 timer. men igår lavede jeg saltkaramel fra bunden af.

200 gram sukker
1 dl vand
2 dl fløde
havsalt

kog sukker og vand i en gryde indtil det tager farve, men rør IKKE i det. når det har fået en god kulør tages de af varmen og fløden røres langsomt i.

Tærtedejen rulles ud eller lægges i skiver i en form og tilpasses formen. læg bagepapir over og fyld efter med ris, bønner eller de der fine keramik kugler. Bag i 15 minutter ved 225 grader, tag bagepapir af og bag i yderliger 10 minutter. Tag tærten ud og hæld mokkachoko fyldet i. Bag ved 190 grader i ca 10 minutter. Tag ud og køl helt af.

Når tærten er kold og karamellen også er kold hældes karamellen hen over og der drysses med instant kaffe.

Gudespise siger jeg bare

 Så fik jeg en pakke idag, som var så fin
Og indei i pakken var der et sødt kort fra Asli som har frøkenen og baronen, vi mødtes på aarstidernes gård. Og der tilbød Asli som har bloggen at lave disse søde sukkerblomster til mig.
Jeg må ærligt indrømme at jeg havde glemt alt om sukkerblomster. Men de kom på et meget belejligt tidspunkt. Lige som vi kom hjem fra hospitalet. Så Perlebarnet fik lige en smagsprøve:-)

Tusind tak for dem,Asli

Go dag, ikk

Kommentarer

 1. Det var rart, at de faldt på et godt tidspunkt :-) Sikke noget med den perle i øret! Jeg puttede engang en perle i næsen...den var grøn, men den kom ud inden vagtlægen kom. Heldigvis.
  Fortsat god aften til dig :-)

  SvarSlet
 2. Alså, Asli, vores søde læge sagde at hvis den var endt i næsen så var det alvorligt... Så du var vist heldig.

  Den her var hvid...

  go dag.

  SvarSlet
 3. Hvor ser den tærte dog skøøøn ud! Den minder mig lidt om den chokoladetærte jeg lavede da du var hernede :-)

  Godt at hun har det godt igen, det var da en værre omgang!

  KH
  Birthe

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Syltede jalapeños

Ja så må i også hellere få opskriften på de her sindsygt lækre syltede jalapeños jeg lavede den anden dag.
 Sådan ser 750 gram friske  jalapeños ud. Husk nu at bruge handsker. Jeg skulle lige pille lidt frø ud og gad ikke tage handsker på igen. Er du sindsyg det gør ondt sådan at stoppe sådan en chili finger i øjet...
 Det er superlet at sylte sine egne chilier. Man laver et opkog af 7 dl eddike, 400 gram sukker, 3 spsk salt. Lader det koge op og stopper chilierne i og lader dem koge i 6 minutter. Husk at skolde de glas de skal over på og enten bruge atamon eller vodka.
Sådan ser de kære jalapeños ud efter et opkog. Jeg syntes de er en smule mere søde og der er lidt mere bid i dem end dem man køber. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem.


Ellers har jeg været igang med min hjembragte mandelmel fra paris. JEg har forsøgt mig med de små lækre franske macaron´s. Det må blive i næste indlæg.

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…