Gå videre til hovedindholdet

En dag med lidt blandet:-) og det manglende bogstav

For at starte med det sidste i overkriften. Så har mit tastatur valgt at strejke. Det har valgt ikke at ville skrive k. Så hver gang jeg skal bruge et k, skal jeg copy paste et gammelt k, fra en anden tekst.

Det tager tid og jeg er ved at blive tosset. For det betyder faktisk at jeg prøver at finde en ord uden k:-)
Så bær lige over med mig hvis der er mange fejl...

Idag har jeg været på arbejde, det er der ikke noget udsædvanligt ved. Men jeg tog kameraet med. Fordi igår havde en af mine halvstore kongeboaer, lagt sig til rette i sin "fødekasse". JEg ved nemlig hun har vommen fuld af små slangebabyer. Men hvad jeg ikke ved, er hvornår hun har tænkt sig at føde. Så når hun lige pludselig ligger hvor hun ikke plejer. Ja så kan man jo håbe. 
Men idag var hun så kravlet ud igen. Men derimod har en af vores studerende været ude og fiske Gedder. 

16 Store flotte gedder er nu flyttet ind. Ja det vil sige, idag var der en der havde taget flugten. Og det må siges at være en dum ide. Når man nu ikke klare sig så godt uden vand.
 Så denne her fætter lå på gulvet. De 15 andre er samme størrelse, ca. 50 cm og vejer vel omkring 2 kg. 
Men det jeg egentligt ville vise jer, var det gebis sådan en fætter render rundt med. Hold nu godt fast..
 Prøv lige at se den bremme af bisser den har. Totalt uhyggeligt. Det må være danmarks svar på Alligatore.
 Og bisserne i undermunden er heller ikke at kimse af. Da jeg var barn var der engang en historie i tv avisen, om en pige som havde siddet med fødderne i vand ved knudsø på en badebro. Der var en gedde der bed hende i storetåen. Jeg har været skræmt siden dengang. Og har kun badet i knudsø med fødder og hænder  oven vande. Og nu tøffer der så 15 store gedder rundt på mit arbejde... Er der andre der an huske den historie? Min mand tror nemlig
 ikke på mig.

Ellers har dagen gået med at hygge hjemme. Og så er vi lige kommet tilbage fra kalø slotsruin. Vi skulle ud og have is. Det endte nu med at manden og jeg valgte at købe et bæger ben og jerry  med half baked. Som er total favorit. Og så har jeg været ved at lave iskaffe med Amarula likør. Amarula likør faldt jeg for da jeg var i sydafrika. Og jeg må indrømme at jeg syntes det smager bedre end bailey. Dernede fik vi det som shots med pebermynte likør. Hvilket er en total god blanding. Igår da vi havde besøg af de sødeste venner, blev der drukket store mængder amarula. Normalt er jeg ikke den store drikker. Men stemningen var så god, selskabet var sublimt og øjeblikket dejligt. Vi fik smagt en masse sjove special øl. De der kender mig ved at jeg ikke kan lide øl. Jo hvis jeg sidder i brasilien er en iskold øl sagen..

Nå men det var vel egentligt alt for idag. Ældste barnet skal have overnattende gæster. Så det skal nok blive hyggeligt..

Kommentarer

 1. Uh, de er godt nok grimme sådan nogle gedder!! Vi fangede nogle stykker i Sverige, men satte dem ud igen hver gang :-)

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 2. simpelthen de ondeste. Vi glæder os til den 4:-) Og håber for husfredens skyld at dødsstjernen er at finde...

  SvarSlet
 3. Er det Tommy der har været ude og fiske???? Der skal alligevel noget af et respirometer til at rumme sådan en krabat ;)

  SvarSlet
 4. Sjannie, ja det er tommy. han tog afsted i tirsdags kl 9 og kl 15 stod han her med de 16 gedder! og jeg som troede at gedder var svære at fange!

  SvarSlet
 5. Det gebis er for vildt, jeg forstår godt din søskræk efter den historie.

  SvarSlet
 6. Ja ikke. Jeg glæder mig heller ikke meget til at skulle stikke fingerne ned i vandet til dem.

  Det kan være jeg skal bruge en praktikant til at gøre rent hos dem:-)

  SvarSlet
 7. At fange en gedde det var noget af det ypperste, da man som knægt fiskede nede i den lokale sø :)


  Frederik
  weekendophold i København
  http://weekendopholdikøbenhavn.dk/

  SvarSlet
 8. Frederik det kan jeg levende forestille mig. Jeg har faktisk kun fanget gedder i en put and take sø.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…

Syltede jalapeños

Ja så må i også hellere få opskriften på de her sindsygt lækre syltede jalapeños jeg lavede den anden dag.
 Sådan ser 750 gram friske  jalapeños ud. Husk nu at bruge handsker. Jeg skulle lige pille lidt frø ud og gad ikke tage handsker på igen. Er du sindsyg det gør ondt sådan at stoppe sådan en chili finger i øjet...
 Det er superlet at sylte sine egne chilier. Man laver et opkog af 7 dl eddike, 400 gram sukker, 3 spsk salt. Lader det koge op og stopper chilierne i og lader dem koge i 6 minutter. Husk at skolde de glas de skal over på og enten bruge atamon eller vodka.
Sådan ser de kære jalapeños ud efter et opkog. Jeg syntes de er en smule mere søde og der er lidt mere bid i dem end dem man køber. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem.


Ellers har jeg været igang med min hjembragte mandelmel fra paris. JEg har forsøgt mig med de små lækre franske macaron´s. Det må blive i næste indlæg.