Gå videre til hovedindholdet

Lykken findes i løkken, Mokka/saltkaramel og perleuheld..

Mine forældre har det her sommerhus i løkken. Det er småt, hyggeligt, fredeligt og ikke mindst slapper man 100% af når man er der.
Det ligger godt gemt bag første klitrække, lidt i læ. Ja i læ er det vel aldrig når vi har vesterhavet bag klitterne! Vi tog derop fredag aften. ja det vil sige. Datterne var taget i forvejen med mormor og morfar, Karla og jeg måtte pænt vente på at ældste barnet var færdig til børnefødselsdag kl 20.30.
Manden skulle til 24 timeres løb i rold skov. Man kan se hvordan det gik her. De kom ind på en flot 6 plads.

Men ellers var lørdages vigtigste opgave at komme forbi slagter dyrby, Hvis der er noget jeg mangler i hverdagen, er det ham. Han har den lækreste slagter biks. Vanvittig sød betjening og frem for alt Alt muligt lækkert. De laver bla. de her skønne revlsben om lørdagen. Som er "to die for" Så hvis du lægger vejen forbi løkken på et tidspunkt skal du forbi her.

Så var vi et smut forbi den lille by Ingstrup hvor ingstrup mejeri ligger. Min mor har længe fablet om den her Ingstrup Guld ost, så den skulle vi have noget med hjem af. Og da jeg så så deres smør....
 Jeg kunne simpelthen ikke stå for det. det var både i sådan nogle 250 grams bægere og så i 500 grams pakker (ligesom margarine) og så i ruller på ca 50 cm, disse var med groft læsøsalt.
Jeg kan godt se det ser lidt lyst ud, men fik forklaret inden jeg gik, at jeg ikke skulle bliver overrasket over den lyse farve. Køerne er jo frøst lige kommet på græs:-)Og jeg siger jer en himmelrig mundfuld. Hvorfor man ikke kan få det i min føtex eller andet sted i det midtjydske, fatter jeg ikke. Det smager af mere.

Nå men jeg ville egentligt have blogget om den her helt vildt lækre mokka/saltkaramel tærte jeg har lavet, men i mens jeg har skrevet det her. Har yngstedatteren putte en perle i øret og vi er nu tilbage fra først vagtlæge og så skadestue, små 4 timer senere. Uden at have fået perlen ud....

Så vi tager ind til øre, næse hals læge imorgen og får den taget ud.

Så nu vil jeg sætte mig og nyde et stykke tærte, og så blogge færdig i morgen.

Billedet her er af den kaffe jeg bruget til tærtecremen.. Men det får i lige lidt mere om i morgen.

Kommentarer

  1. Ej, for søren da, stakkels barn!

    Jeg er ikke på at jeg synes det er helt fair, at lægge sådan en teaser ud, nu vil jeg ligge og tænke på den tærte hele natten. Og det smør, åh, hvor ville jeg gerne smage det....

    Vi glæder os så meget til at I kommer herned. Vi må op og besøge jer i det sommerhus engang, så jeg kan smage - og besøge - alle de lækre steder :-)

    Knus
    Birthe

    SvarSlet
  2. Ja det må du nok sige. Nu er vi heldigvis hjemme igen:-) Uden perle.

    Og den tærte er så god. Nu ser vi om det bliver idag. Skal trods alt pusle om trunten.

    Sommerhus kunne være rigtig hyggeligt.

    knus

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en tsk. fuld dej. De skal

Telefonsælger, ost og kaffe

Og ikke nødvendigvis i den rækkefølge:-) For det første har vi fået nyt tastatur. Så nu kan jeg skrive KKKKKKK lige så tosset som jeg vil. Da vi var til Birthe og Annes blogtræf i vejen, Fik vi de her skønne oste. Jeg skyndte at spise dem og måtte bare have mere af den her. Castello, reseve præst, hedder den. Den er super lækker, lidt af prima donna. Men på sin helt egen måde. Jeg har købt den et par gange. Og i sidste uge var den på bud i vores Føtex Food, hvor man kunne få 2 for 35 kr. Den er vanvittig god til et ostebord.  Og Den anden dag da jeg lige var på tanket for at købe en morgenbolle, så jeg denne her starbucks Qandi latte caramel flavour sag. Og nu er det jo ingen hemmelighed at jeg er ny ud i kaffen. Og at det skal være sødt og ikke smage voldsomt af kaffe. Er du helt vild den er god. Så er der det her med den der telefonsælger.  Jeg ser mig selv som et forholdsvis åbent og venligt menneske. Normalt også over for telefonsælgere...  Men, den anden dag

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder. Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet  Lones Bourbon tærte , som var intet mindre end formidabel. Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-) Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.  Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.  De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.  Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.  Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde  Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. B