Gå videre til hovedindholdet

Lykken findes i løkken, Mokka/saltkaramel og perleuheld..

Mine forældre har det her sommerhus i løkken. Det er småt, hyggeligt, fredeligt og ikke mindst slapper man 100% af når man er der.
Det ligger godt gemt bag første klitrække, lidt i læ. Ja i læ er det vel aldrig når vi har vesterhavet bag klitterne! Vi tog derop fredag aften. ja det vil sige. Datterne var taget i forvejen med mormor og morfar, Karla og jeg måtte pænt vente på at ældste barnet var færdig til børnefødselsdag kl 20.30.
Manden skulle til 24 timeres løb i rold skov. Man kan se hvordan det gik her. De kom ind på en flot 6 plads.

Men ellers var lørdages vigtigste opgave at komme forbi slagter dyrby, Hvis der er noget jeg mangler i hverdagen, er det ham. Han har den lækreste slagter biks. Vanvittig sød betjening og frem for alt Alt muligt lækkert. De laver bla. de her skønne revlsben om lørdagen. Som er "to die for" Så hvis du lægger vejen forbi løkken på et tidspunkt skal du forbi her.

Så var vi et smut forbi den lille by Ingstrup hvor ingstrup mejeri ligger. Min mor har længe fablet om den her Ingstrup Guld ost, så den skulle vi have noget med hjem af. Og da jeg så så deres smør....
 Jeg kunne simpelthen ikke stå for det. det var både i sådan nogle 250 grams bægere og så i 500 grams pakker (ligesom margarine) og så i ruller på ca 50 cm, disse var med groft læsøsalt.
Jeg kan godt se det ser lidt lyst ud, men fik forklaret inden jeg gik, at jeg ikke skulle bliver overrasket over den lyse farve. Køerne er jo frøst lige kommet på græs:-)Og jeg siger jer en himmelrig mundfuld. Hvorfor man ikke kan få det i min føtex eller andet sted i det midtjydske, fatter jeg ikke. Det smager af mere.

Nå men jeg ville egentligt have blogget om den her helt vildt lækre mokka/saltkaramel tærte jeg har lavet, men i mens jeg har skrevet det her. Har yngstedatteren putte en perle i øret og vi er nu tilbage fra først vagtlæge og så skadestue, små 4 timer senere. Uden at have fået perlen ud....

Så vi tager ind til øre, næse hals læge imorgen og får den taget ud.

Så nu vil jeg sætte mig og nyde et stykke tærte, og så blogge færdig i morgen.

Billedet her er af den kaffe jeg bruget til tærtecremen.. Men det får i lige lidt mere om i morgen.

Kommentarer

 1. Ej, for søren da, stakkels barn!

  Jeg er ikke på at jeg synes det er helt fair, at lægge sådan en teaser ud, nu vil jeg ligge og tænke på den tærte hele natten. Og det smør, åh, hvor ville jeg gerne smage det....

  Vi glæder os så meget til at I kommer herned. Vi må op og besøge jer i det sommerhus engang, så jeg kan smage - og besøge - alle de lækre steder :-)

  Knus
  Birthe

  SvarSlet
 2. Ja det må du nok sige. Nu er vi heldigvis hjemme igen:-) Uden perle.

  Og den tærte er så god. Nu ser vi om det bliver idag. Skal trods alt pusle om trunten.

  Sommerhus kunne være rigtig hyggeligt.

  knus

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…

Syltede jalapeños

Ja så må i også hellere få opskriften på de her sindsygt lækre syltede jalapeños jeg lavede den anden dag.
 Sådan ser 750 gram friske  jalapeños ud. Husk nu at bruge handsker. Jeg skulle lige pille lidt frø ud og gad ikke tage handsker på igen. Er du sindsyg det gør ondt sådan at stoppe sådan en chili finger i øjet...
 Det er superlet at sylte sine egne chilier. Man laver et opkog af 7 dl eddike, 400 gram sukker, 3 spsk salt. Lader det koge op og stopper chilierne i og lader dem koge i 6 minutter. Husk at skolde de glas de skal over på og enten bruge atamon eller vodka.
Sådan ser de kære jalapeños ud efter et opkog. Jeg syntes de er en smule mere søde og der er lidt mere bid i dem end dem man køber. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem.


Ellers har jeg været igang med min hjembragte mandelmel fra paris. JEg har forsøgt mig med de små lækre franske macaron´s. Det må blive i næste indlæg.