Gå videre til hovedindholdet

Hjemmelavede Croissanter

Jeg har lavet croissanter. De var ok, men helt ærligt så slår de ikke de franske.. Men det vidste jeg jo godt de ikke ville.

Men man har jo lov at håbe. Ikke?

Men altså det kan jo også godt være det bare var mig der ikke lige magtede det der rulleri .

 Og de smagte bedre end dem man kan få i dk som er lavet på margarine...
Og for at det ikke skal være helt løgn, kom jeg chokolade i nogle af dem. Og de var faktisk ok. Men bare lidt for tunge. måske jeg ikke bagte dem nok.

Nå men opskriften lyder sådan her.

800 gram mel
50 gram gær
4 dl lunken vand gange 25 cm.
65 gram sukker
15 gram salt
40 gram smør
400 gram koldt smør til at rulle ind i dejen:-)

Rør gæren ud i vandet, tilsæt derefter alle ingredienserne på nær den kolde smør. Ælt ikke for meget(måske var det min fejl) stil dejen koldt natten over.

skrab dejen ud af skålen til ca 25 gange 25 cm. Høvl det kolde smør ud på dejen, fold dejens hjørner ind over. så du får en mindre firkant.
Rul dejen ud til ca 25 gange 40 cm. og fold så dejen en 3del ind over hinanden. rul ud igen til 25 gange 40. og gentag dette 4 gange.

Rul dejen flad ca en halv cm tykkelse.
skær trekanter eller rektangler og rul sammen, evt med fyld.

pensel med æggeblomme som er blandet med lidt vand.

Bag ved 250 grader i 3 minutter og så 200 grader i 12 minutter.

Kommentarer

 1. De ser da godt nok fine ud :-D

  Jeg drømmer om at prøve det, men jeg ved det ikke bliver realitet, for det er alt for hårdt for mig at rulle alt det smør i.....

  Jeg opdagede den anden dag at Lidl her i byen har bake-off, hvor de har croissants for kr. 3,-, som er smørbagte - og de smager forbavsende godt :-)

  Kh
  Birthe

  SvarSlet
 2. Birthe. normalt bruger vi også de der på dåse. Men ellers er dem man får i 7/11 også ret gode. Jeg må i lidl og se om jeg kan finde nogle.

  hånden på hjertet, så var dem her ikke det arbejde værd. Og jeg tror ikke jeg gider igen. Men det var sjovt at prøve. kan du ikke lokke jan til at rulle ud:-)

  Og sushistegen.. tak.

  SvarSlet
 3. Respekt for at du har prøvet - jeg har flere gange tænkt på det, men tror tanken om at skulle få alt det smør æltet ind i dejen holder mig tilbage.

  Så hatten af for dig - virkelig imponerende! Jeg tror også jeg ender på lidl-løsningen :p

  SvarSlet
 4. Halløj lyshårede:-)
  jo tak. og tak fordi du smed en kommentar. Det var dejligt.

  Og jeg kunne muligvis godt tænke mig at prøve igen. Men nu må vi se.

  Hilsen

  Heidi

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…

Syltede jalapeños

Ja så må i også hellere få opskriften på de her sindsygt lækre syltede jalapeños jeg lavede den anden dag.
 Sådan ser 750 gram friske  jalapeños ud. Husk nu at bruge handsker. Jeg skulle lige pille lidt frø ud og gad ikke tage handsker på igen. Er du sindsyg det gør ondt sådan at stoppe sådan en chili finger i øjet...
 Det er superlet at sylte sine egne chilier. Man laver et opkog af 7 dl eddike, 400 gram sukker, 3 spsk salt. Lader det koge op og stopper chilierne i og lader dem koge i 6 minutter. Husk at skolde de glas de skal over på og enten bruge atamon eller vodka.
Sådan ser de kære jalapeños ud efter et opkog. Jeg syntes de er en smule mere søde og der er lidt mere bid i dem end dem man køber. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem.


Ellers har jeg været igang med min hjembragte mandelmel fra paris. JEg har forsøgt mig med de små lækre franske macaron´s. Det må blive i næste indlæg.