onsdag den 4. maj 2011

Hjemmelavede Croissanter

Jeg har lavet croissanter. De var ok, men helt ærligt så slår de ikke de franske.. Men det vidste jeg jo godt de ikke ville.

Men man har jo lov at håbe. Ikke?

Men altså det kan jo også godt være det bare var mig der ikke lige magtede det der rulleri .

 Og de smagte bedre end dem man kan få i dk som er lavet på margarine...
Og for at det ikke skal være helt løgn, kom jeg chokolade i nogle af dem. Og de var faktisk ok. Men bare lidt for tunge. måske jeg ikke bagte dem nok.

Nå men opskriften lyder sådan her.

800 gram mel
50 gram gær
4 dl lunken vand gange 25 cm.
65 gram sukker
15 gram salt
40 gram smør
400 gram koldt smør til at rulle ind i dejen:-)

Rør gæren ud i vandet, tilsæt derefter alle ingredienserne på nær den kolde smør. Ælt ikke for meget(måske var det min fejl) stil dejen koldt natten over.

skrab dejen ud af skålen til ca 25 gange 25 cm. Høvl det kolde smør ud på dejen, fold dejens hjørner ind over. så du får en mindre firkant.
Rul dejen ud til ca 25 gange 40 cm. og fold så dejen en 3del ind over hinanden. rul ud igen til 25 gange 40. og gentag dette 4 gange.

Rul dejen flad ca en halv cm tykkelse.
skær trekanter eller rektangler og rul sammen, evt med fyld.

pensel med æggeblomme som er blandet med lidt vand.

Bag ved 250 grader i 3 minutter og så 200 grader i 12 minutter.

5 kommentarer:

  1. De ser da godt nok fine ud :-D

    Jeg drømmer om at prøve det, men jeg ved det ikke bliver realitet, for det er alt for hårdt for mig at rulle alt det smør i.....

    Jeg opdagede den anden dag at Lidl her i byen har bake-off, hvor de har croissants for kr. 3,-, som er smørbagte - og de smager forbavsende godt :-)

    Kh
    Birthe

    SvarSlet
  2. Birthe. normalt bruger vi også de der på dåse. Men ellers er dem man får i 7/11 også ret gode. Jeg må i lidl og se om jeg kan finde nogle.

    hånden på hjertet, så var dem her ikke det arbejde værd. Og jeg tror ikke jeg gider igen. Men det var sjovt at prøve. kan du ikke lokke jan til at rulle ud:-)

    Og sushistegen.. tak.

    SvarSlet
  3. Respekt for at du har prøvet - jeg har flere gange tænkt på det, men tror tanken om at skulle få alt det smør æltet ind i dejen holder mig tilbage.

    Så hatten af for dig - virkelig imponerende! Jeg tror også jeg ender på lidl-løsningen :p

    SvarSlet
  4. Halløj lyshårede:-)
    jo tak. og tak fordi du smed en kommentar. Det var dejligt.

    Og jeg kunne muligvis godt tænke mig at prøve igen. Men nu må vi se.

    Hilsen

    Heidi

    SvarSlet