Gå videre til hovedindholdet

Paristips

Nå det var det Paris vi kom fra:-)

Siden jeg som 13 årig mødte paris for første gang, har jeg haft et helt specielt forhold til den by.Og tit bliver jeg spurgt"hvorfor bliver du ved med at komme tilbage", "hvorfor prøver du ikke en anden by"

Og ja hvorfor gør jeg så ikke det?

Det gør jeg ikke fordi

her er en helt fantastisk stemning
duften er fantastisk
her er smukke bygninger overalt
man kan få noget vildt lækkert mad, på hvert et gadehjørne

 Metroen
seinen
og ikke mindst ill Saint louis, som ligger i det 1. Arrondissement
rue de Buci
rue Cler
Galleri Lafayet, med den mest fantastiske madafdeling.
Og det her spisested, dans le noir hvor man spiser i total mørke og ikke ved hvad man får at spise. Hvilket jeg forslår enhver. Det er virkelig en oplevelse. Man bliver betjent af blinde. Det er virkeligt en meget mærkelig oplevelse.

Nå men altså vi bor på det her lille fantastiske hotel ude på Ill Saint louis. Og det er ligefør jeg ikke vil give linket til det. For det er virkelig en perle.
Men i får det. her

Og hvis man er til udstoppede dyr. skal man herind

Der er giraffer og grise med perlekæder. Og biller og sommerfugle.

Nå det var hvis det for i aften.

Så tag lige og smid jeres fif.

Kommentarer

 1. Har ingen fif, jeg tror du kender dem jeg kender - men dine billeder fik mig til at græde - fordi de minder mig om Anette og hendes kærlighed til byen :-)
  Jeg tror aldrig at byen bliver helt det samme for mig igen, selvom jeg giver dig ret i at det er en umådelig smuk by.....

  Knus
  Birthe

  SvarSlet
 2. Hej Birthe
  Det kan jeg godt forstå. Paris vækker minder. Jeg var i paris med min mor for mange år siden. Måske var det 1996, da vi sad ved Sacre ceur da der landen en helt hvid due foran os. Det snakkede vi meget om. for godt nok er der mange dure i paris. men ikke en helt hvid og helt ren due. Da vi kom hjem fortalte min far at min oldemor var dør den dag. Med det samme kiggede min mor og jeg på hinanden. for det var altså mærkeligt.

  Jeg håber du en dag kan tage tilbage til paris og mindes Anette og opleve byen på ny.
  Knus

  SvarSlet
 3. Hold da op, sikke en oplevelse - der er alligevel mere mellem himmel og jord...

  Kh
  Birthe

  SvarSlet
 4. Ja, altså jeg kan faktisk ikke blive enig med mig selv om hvad det er. men spøjst er det da:-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Syltede jalapeños

Ja så må i også hellere få opskriften på de her sindsygt lækre syltede jalapeños jeg lavede den anden dag.
 Sådan ser 750 gram friske  jalapeños ud. Husk nu at bruge handsker. Jeg skulle lige pille lidt frø ud og gad ikke tage handsker på igen. Er du sindsyg det gør ondt sådan at stoppe sådan en chili finger i øjet...
 Det er superlet at sylte sine egne chilier. Man laver et opkog af 7 dl eddike, 400 gram sukker, 3 spsk salt. Lader det koge op og stopper chilierne i og lader dem koge i 6 minutter. Husk at skolde de glas de skal over på og enten bruge atamon eller vodka.
Sådan ser de kære jalapeños ud efter et opkog. Jeg syntes de er en smule mere søde og der er lidt mere bid i dem end dem man køber. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem.


Ellers har jeg været igang med min hjembragte mandelmel fra paris. JEg har forsøgt mig med de små lækre franske macaron´s. Det må blive i næste indlæg.

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…